Στις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ ο Θανάσης Καββαδάς για τα Ειδικά Σχολεία, επισκευές των σχολείων της Λευκάδας και προμήθεια εξοπλισμού στο Νοσοκομείο


Λευκάδα, 23 Ιουλίου 2020

 

Συνάντηση για άλλη μια φορά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (ΚΤΥΠ), κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητάς του που απασχολούν την Λευκάδα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η συνδρομή της ΚΤΥΠ στην ανέγερση συγκροτήματος για τη στέγαση σχολείων ειδικής αγωγής (Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης-ΕΕΕΕΚ), οι απαραίτητες επισκευές που χρειάζονται σε σχολεία της Λευκάδας, η προμήθεια μιας προκατασκευασμένης αίθουσας για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, αλλά και η προμήθεια εξοπλισμού για το Νοσοκομείο Λευκάδας.

Ο Βουλευτής, ενημέρωσε το κ. Γιάνναρη ότι υπάρχει ανάγκη ανέγερσης ενός νέου συγκροτήματος, το οποίο θα στεγάσει όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής της Λευκάδας. Επεσήμανε ότι έπειτα από έρευνα εντόπισε ένα κατάλληλο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του Δήμου Λευκάδας, και ζήτησε τη συνδρομή των Κτιριακών Υποδομών για την υλοποίησή του σχολικού συγκροτήματος, εφόσον βέβαια ο Δήμος συμφωνήσει στην κατ’ αυτόν τον τρόπο αξιοποίηση του οικοπέδου.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει όμως ο Δήμος  να συγκεντρώσει συγκεκριμένα έγγραφα, λίστα των οποίων παρέδωσε μάλιστα στον Βουλευτή, και να τα αποστείλει στις Κτιριακές Υποδομές, προκειμένου στη συνέχεια η ΚΤΥΠ να προχωρήσει στη μελέτη και κατόπιν στην κατασκευή του συγκροτήματος με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωσή του, το έργο θα περιέλθει στο Δήμο.

Επισημαίνεται ότι σε συνέχεια αυτής της συνάντησης ο Βουλευτής απέστειλε για το θέμα σχετική επιστολή προς τον Δήμαρχο με κοινοποίηση στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων ενημερώνοντας για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ο Βουλευτής επιπλέον ζήτησε τη συνδρομή της ΚΤΥΠ προς τη  Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού που έχει ζητήσει με έγγραφό του ο Διοικητής του Νοσοκομείου Λευκάδας κ. Ιωάννης Μπάκαβος, αξίας περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Τέλος, ζήτησε τη βοήθεια της ΚΤΥΠ, όπου απαιτηθεί, για επισκευές σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ μετέφερε και το αίτημα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Βασιλικής, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και των τοπικών κοινοτήτων που εξυπηρετούνται από το Σχολείο, για την προμήθεια και τοποθέτηση μιας προκατασκευασμένης αίθουσας διδασκαλίας.

Για να δείτε την επιστολή του Βουλευτή προς τον Δήμαρχο πατήστε εδώ

About Ομάδα Σύνταξης 27498 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.