Στήριξη του αγώνα των συμβασιούχων του Δήμου Λευκάδας από το Σωματείο Εργαζομένων


«Η διοίκηση του Σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ ν. Λευκάδας συμπαραστέκεται και στηρίζει, με κάθε τρόπο, τον αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ στο δήμο Λευκάδας. Εργαζόμενοι που αγωνίζονται για τη μονιμοποίησή τους, αφού καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Οι ανάγκες του Δήμου σε μόνιμο προσωπικό είναι πολύ μεγάλες και δεν είναι δυνατόν να καλύπτονται τα κενά μέσα από διάφορες μορφές ελαστικής εργασίας.

Πάγια θέση του σωματείου μας είναι η κατάργηση όλων των ελαστικών και προσωρινών θέσεων εργασίας στον δήμο και το δημόσιο και η μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η στελέχωση όλων των δημοτικών υπηρεσιών με το αναγκαίο προσωπικό, που πρέπει να αμείβεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η απαγόρευση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών, που και χωρίς τις εξόφθαλμες υπερκοστολογήσεις κοστίζει πανάκριβα, τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα και αποδεδειγμένα υποβαθμίζει το επίπεδο των υπηρεσιών.

Τα τελευταία χρόνια και με πρόσχημα την καπιταλιστική κρίση, παρατηρείται μια μεθοδευμένη απαξίωση των υπηρεσιών του δημοσίου με τις μη προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αυξάνοντας τις μορφές ελαστικής εργασίας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι αποτελούν πια καθεστώς, όχι μόνο στους ΟΤΑ αλλά στην υγεία, και στην παιδεία, καθώς η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα αφορά όλους και το κεφάλαιο επιτάσσει να του παραδοθούν μια σειρά από φορείς του δημοσίου, ώστε να βρει νέα πεδία κερδοφορίας. Την επιταγή αυτή υλοποιούν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, μαζί και η σημερινή.

ΤΟ Δ.Σ.»

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.