Στη Θεσσαλονίκη το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα


Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μία 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στη βόρεια Ιταλία.

Οπως ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, η κατάσταση της ασθενούς κρίνεται ικανοποιητική –«είναι καλά στην υγεία της», είπε χαρακτηριστικά– ενώ τόνισε ότι δεν έχει άλλα προβλήματα υγείας.

Η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου «παρακολουθείται από ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων». Αυτή τη στιγμή γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της, ενώ οι συγγενείς θα μπουν σε εθελοντική καραντίνα, πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων και ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής». Μιλώντας τη Δευτέρα, ο λοιμωξιολόγος είχε διευκρινίσει ότι είναι «πολύ δύσκολο να εντοπίσεις τα ελαφρά περιστατικά, που είναι περισσότερα από 50%.

Η συμμετοχή του κοινού είναι πολύ σημαντική όταν έρχεται από πληττόμενη περιοχή».

Το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορονοϊό, «ίσως και περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά, «βιώνουν την ίωση αυτή σαν ένα απλό κρυολόγημα».

Πηγή: Protagon.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27877 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.