Στη μία το ξημέρωμα αποφάσισε το ΔΣ για την Υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας


 Το θέμα της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας-Αιτωλοακαρνανίας συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Ένα θέμα το οποίο μονοπώλησε την προεκλογική περίοδο και έχει διχάσει την κοινωνία της Λευκάδας όσον αφορά την χρησιμότητα του, καθώς κατά καιρούς έχουν γραφτεί και ακουστεί διάφορα. Προσωπικά θεωρώ ότι ποτέ δεν έγινε μια σοβαρή προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου με ρεαλισμό χωρίς πολιτικά φίλτρα.

Η Δημοτική Αρχή γνωρίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο μεταδίδεται ζωντανά από τον Prisma 95,1 και είναι μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί ο Λευκαδίτης, να ακούσει όλες τις τοποθετήσεις και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Ωστόσο το θέμα μπήκε ιεραρχικά τρίτο πριν το τέλος με την συζήτηση να ξεκινάει στις 22:00 το βράδυ και να ολοκληρώνεται λίγο μετά τη μία το ξημέρωμα!!!
Αμέσως μετά ακολουθούσε άλλο ένα σημαντικό θέμα, το οποίο και αυτό πρόσφατα μονοπώλησε την επικαιρότητα και έχει να κάνει με την έγκριση κανονισμού παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων ξεκινώντας στη μία το ξημέρωμα.

Στο θέμα της υποθαλάσσιας ακούστηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα τις παρουσιάσουμε σε εκτενές ρεπορτάζ αργότερα, ωστόσο δεν μπορούμε να μην είμαστε απέναντι στην πρακτική τα σημαντικά ζητήματα, τα οποία το προεδρείο γνωρίζει ότι θα πάρουν χρόνο και πολλές συζητήσεις, να μπαίνουν με λογικές που δεν μπορεί να καταλάβει ο μέσος πολίτης και να συζητιούνται αργά.
Στο παρελθόν ο Δήμαρχος Λευκάδας είχε στηλιτεύσει αντίστοιχες πρακτικές από τον προκάτοχο του Κώστα Αραβανή.

Η μετάδοση του Δημοτικού συμβουλίου αυτή την λογική έχει από το ραδιόφωνο. Να μπορεί ο πολίτης που εξέλεξε την νέα Δημοτική αρχή να ακούει, να ενημερώνεται και να σχηματίζει άποψη.
Θεωρώ η λογική του συζητάμε τα σοβαρά θέματα αργά το βράδυ υποτιμά την νοημοσύνη μας και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεωργάκης θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες να αποφεύγονται αυτές οι πρακτικές οι οποίες στηλιτευτήκαν και από την αντιπολίτευση χθες το βράδυ.

Χθες το βράδυ ακούστηκαν πολύ σημαντικά επιχειρήματα τόσο από τον Δήμαρχο κύριο Δρακονταειδή, τον κύριο Μαργέλη, μια ενδιαφέρουσα πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Θανάση Καββαδά, οι οποίες πέρασαν στον βρόντο από ένα κουρασμένο ακροατήριο, όταν άλλα θέματα που ήθελαν απλώς μια τυπική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκαν νωρίτερα.

About Παναγιώτης Κουνιάκης 357 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

4 Comments

  1. Οι άλλες παρατάξεις δεν είπαν τίποτα? Και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ακούστηκαν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, κριτήρια και επιχειρήματα, που δεν είχαμε σκεφτεί έως τώρα. Και όχι το προφανές της μαρίνας στο Βλυχό. Για τις δύο στροφές Δρακονταειδή και Μαργέλη? Λίγο ελλιπές το ρεπορτάζ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.