Στη μάχη του Βερολίνου (τουριστική έκθεση ΙΤΒ 2015) η ΠΙΝ


Πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο 4 με 8 Μαρτίου η διεθνής τουριστική έκθεση ΙΤΒ, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της διπλό περίπτερο εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ.

Η εμφανής διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια ήταν ότι υπήρχε καλύτερη οργάνωση, και αγαστή συνεργασία όλων (περιφέρεια, δήμοι και τουριστικοί φορείς)στην κοινή κατεύθυνση προβολής των νησιών.

Για την παρουσία της στη φετινή τουριστική έκθεση του Βερολίνου η ΠΙΝ, όπως είχε υποσχεθεί στους τουριστικούς φορείς, είχε συνάψει σύμβαση τόσο με το γραφείο δημοσίων σχέσεων StraubundLinardatosγια όλες τις γερμανόφωνες χώρες (Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία).

Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν σημαντικές επαφές,για πρώτη φορά,ως συνέχεια προηγούμενων συνεννοήσεων,  με Γερμανούς δημοσιογράφους,  μεταξύ των οποίων  και  συντάκτης της μεγαλύτερης Γερμανικής εφημερίδαςFrankfurterAllgemeineZeitung. Επαφές έγιναν  και με το παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλιCNNκαι συγκεκριμένα τον αντιπρόεδρο τουAntonioCantoκαι την διευθύντρια πωλήσεων της αεροπορικής εταιρείαςBritishAirwaysNickyFeux. Ακόμη έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους και άλλων αεροπορικών εταιρειών και τουρ οπερέιτορς.

Σε όλες αυτές τις συναντήσεις συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των δήμων και τουριστικών φορέων της περιφέρειας Ιονίων Νήσων μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη τουρισμού Σπ. Γαλιατσάτο ο οποίος μάλιστα έδωσε και συνέντευξη στο Γαλλικό Ραδιόφωνο “RadioFrance”.

Ακόμη την προηγούμενη από την έναρξη της έκθεσης ημέρα ηMarketingGreeceσε συνέντευξη τύπου που είχε οργανώσει με τη συμμετοχή δεκάδων γερμανών δημοσιογράφων και τηλεοπτικών σταθμών, έκανε εκτεταμένη αναφορά μεταξύ των άλλων, και στους Παξούς-Αντίπαξους, ως τουριστικούς προορισμούς  με μοναδικό χαρακτήρα. Ως γνωστόν η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει την προβολή της περιφέρειας  μέσω τουDiscoverGreece, της μοναδικής  διαδυκτιακής πλατφόρμας σε πέντε γλώσσες.

Από όλες τις παραπάνω συναντήσεις  διαπιστώθηκε αύξηση στις προκρατήσεις από όλες τις αγορές (πλην Ρωσίας), σε σχέση με το 2014.

Εκτός του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού της ΠΙΝ παρευρέθηκε στην έκθεση και ο Γ. Παπαβλασόπουλος τμηματάρχης τουρισμού της ΠΕ Κέρκυρας .

Η ΠΙΝ ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία τους εκπροσώπους των  δήμων με επικεφαλής τον δήμαρχο Κέρκυρας Κ. Νικολούζο, τον εκπρόσωπο του δήμου Ζακύνθου Γ. Λουκίσσα του δήμου κεφαλονιάς Ευ. Κεκάτο και του δήμου Παξών Γ Λύχνο.
Επίσης τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης Γ. Τιμοθεάτο, τον πρόεδρο τουAOCTAΔ. Διαβάτη αλλά και όλους τους συμμετέχοντες ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες της ΠΙΝ. Ιδιαιτέρως δε τον γερμανόφωνο  κ. Α. Θεοχάρη (επιχειρηματία από τη Λευκάδα) ο οποίος κάθε χρόνο στηρίζει το περίπτερο της περιφέρειας εξυπηρετώντας εκατοντάδες επισκέπτες.

About Ομάδα Σύνταξης 27412 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.