Στέργιος Καλπάκης στον Prisma 91,6: “Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε την χώρα σε καλύτερη κατάσταση που την παρέλαβε και αυτό αποτυπώνεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, μίλησε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής ΔΗΜΑΡ και μέλος της γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης.

Αναφορικά με το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση της κομματικής του βάσης με χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας isyriza, είπε ότι στις 7 Ιουλίου, ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, αλλά σε καμία περίπτωση η ήττα αυτή δεν ήταν στρατηγική, αντιθέτως είχαμε ένα ποσοστό 32% που κατέστησε το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική συμμαχία, στον αδιαμφισβήτητο εκφραστή της ευρύτερης αριστερής δημοκρατικής Προοδευτικής παράταξης στην χώρα μας.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το βράδυ των εκλογών ήδη ανέδειξε το πρόβλημα της μεγάλης αναντιστοιχίας ανάμεσα του 32% και σε αυτούς που είναι οργανωμένα μέλη, με λίγα λόγια πρέπει να διευρύνουμε την οργανωμένη κομματική βάση, να πληθύνουν οι άνθρωποι που ασχολούνται καθημερινά με την προσπάθειά μας.
Στην ουσία είναι ένα δημοκρατικό Κάλεσμα ένταξης προς τους προοδευτικούς πολίτες προκειμένου να πυκνώσουν τις γραμμές μας και να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια να επιστρέψει η διακυβέρνηση του τόπου στα χέρια της Προοδευτικής παράταξης.”

Αναφορικά με το αν ήταν έτοιμος το 2015 να κυβερνήσει ο Σύριζα, κάτι που ακούστηκε από το στόμα του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση, απάντησε ότι βρισκόμαστε πλέον στο 2019, αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μία ιδιαίτερα συντηρητική κυβέρνηση και η παρελθοντολογία, δεν νομίζω ότι βοηθάει κανέναν, ο Σύριζα μέσα σε όλη αυτή την πορεία έχει συζητήσει για τα ζητήματα του πρώτου διαστήματος 2015.

Αν θέλουμε να κάνουμε μία συλλογική αποτίμηση αυτής της διακυβέρνησης των τελευταίων 4,5 ετών, κατά τη γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε τη χώρα σε καλύτερη κατάσταση από τη στιγμή που την παρέλαβε.

Αυτό δεν το λέει μόνο το κόμμα και οι αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής, αλλά αποτυπώνεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία πριν λίγες μέρες, που γίνεται ρητή αναφορά σε οικονομική ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης, μισθών, εισροή καταθέσεων στις τράπεζες και στο αδιαμφισβήτητο πλέον γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγράμματος.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25721 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.