Στέλιος Ρόκκος στον Prisma 91,6: “Οι κοινωνικές δομές του δήμου στην διάθεση των συμπολιτών μας 24 ώρες το 24 ωρο.- Δεν έχω καμία αντιδικία με κανέναν δημοτικό σύμβουλο.”


Αναλυτική ενημέρωση για τις κοινωνικές δράσεις του δήμου Λευκάδας και συγκεκριμένα της ΔΕΠΟΚΑΛ έκανε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και της  ΔΕΠΟΚΑΛ Στέλιος Ρόκκος.

Με την ιδιότητα του γιατρού και  αναφερόμενος στο περιστατικό κορονοϊού που παρουσιάστηκε χθες στο νησί μας, απάντησε πώς ήδη υπήρχε σχεδιασμός από το νοσοκομείο Λευκάδας, καθώς όλοι γνωρίζαμε ανά πάσα στιγμή πως το κρούσμα θα εμφανιζόταν όπως και ήρθε, απλά ήμασταν οργανωμένοι και προετοιμασμένοι για να υποδεχτούμε τέτοια περιστατικά.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε την στιγμή που ένα περιστατικό μπαίνει στο νοσοκομείο Λευκάδας, όταν γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις γίνεται ιχνηλάτηση, με ποιους έχει έρθει σε επαφή, σε ποιους έχει πάει, από πού ήρθε, όλα αυτά τα πράγματα έχουν γίνει, εγώ ήδη μίλησα σήμερα με τον αστυνομικό διευθυντή, ώστε να γίνει ιχνηλάτηση to περιστατικό από την Ελληνική Αστυνομία, για την προστασία των συνανθρώπων μας και για κανέναν άλλο λόγο.

“Ο άνθρωπος είναι άρρωστος και δεν έχει τίποτα διαφορετικό, απλώς έχει έναν ιό ο οποίος πιθανότατα είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο, τις ευπαθείς ομάδες και πρέπει να περιοριστεί και όλα αυτά έχουν γίνει.

Σχετικά με την είσοδο του νησιού από την γέφυρα της Λευκάδας, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Λευκάδας μαζί με όλη τη δημοτική αρχή ήταν της γνώμης ότι έπρεπε η κυβέρνηση να απαγορεύσει την είσοδο, όχι στους υπαλλήλους, αλλά φοβόμαστε τη διασπορά και για αυτό το λόγο δεν πραγματοποιήθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, για να μην μεταφερθεί ο ιός από έναν τόπο στον άλλον.

Δεν μιλάμε ότι δεν θέλουμε να μπουν οι συμπολίτες μας στο νησί, όλους τους θέλουμε όμως πρέπει να ελέγχονται, ο ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να δράσει άμεσα, δεν μπορεί να μπαίνουν όλοι μέσα.

Ο Δήμαρχος τις προάλλες ήταν στη γέφυρα και έβλεπε να μπαίνουν κάτοικοι στο νησί με ένα απλό χαρτί, ισχυριζόμενοι ότι πάνε στο φαρμακείο. Το απόγευμα ο ίδιος άνθρωπος ήρθε με ίδια δήλωση και είπε ότι πηγαίνει στο σουπερμάρκετ και αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνονται και ο ελεγκτικός μηχανισμός πρέπει να είναι πιο άμεσος.”

Μιλώντας αναλυτικά για τις δράσεις τις ΔΕΠΟΚΑΛ ο κύριος Ρόκκος είπε ότι από την αρχή πού ξεκίνησε η κρίση της διασποράς του ιού ενημερώσαμε πρώτα το δικό μας προσωπικό, ακριβώς τι πρέπει να κάνει και πώς να συμπεριφέρεται στις ευπαθείς ομάδες, στα σπίτια των παππούδων και γιαγιάδων που πάνε.

Στη συνέχεια ενημερώσαμε τους ένστολους, όλα τα σώματα ασφαλείας, ενώ δώσαμε ειδική βαρύτητα στην καθαριότητα του δήμου, καθώς οι εργαζόμενοι έρχονται σε άμεση επαφή με απορρίμματα που μπορεί να μεταφέρουν ιό και του συστήσαμε να φοράνε τα μέσα ατομικής προστασίας τα οποία χορηγεί ο δήμος για το δικό τους Καλό αλλά και για το καλό των πολιτών.

Στην συνέχεια δώσαμε εντολή στο πρόγραμμα “βοήθεια στο σπίτι” να πάει σε όλους τους ωφελούμενους να τους ενημερώσει, στην αρχή βγάλαμε χαρτιά με τα τηλέφωνά μας, στη συνέχεια ενεργοποιήσαμε τη γραμμή υποστήριξης του πολίτη, μας τηλεφωνούν μας λένε τι θέλουν και έχω δώσει εντολή, ώστε όταν κάποιος παππούς και η γιαγιά δεν έχει χρήματα γιατί δεν μπορεί να πάει στην τράπεζα να του πληρώσουμε τα προϊόντα κι αν έχει να μας τα δώσει μας τα έδωσε.

Ο κ. Ρόκκος εκτίμησε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα με την κατάσταση που βιώνουμε, καθώς  ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο πικ το αναμενόμενο της πανδημίας, εκτιμώντας ότι η κορύφωση θα γίνει περίπου το πρώτο δεκαπενθήμερο του Πάσχα.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, απάντησε και σε όσα είπε ο Μάκης Μελάς στην συνέντευξή του στον Prisma 91,6, αναφορικά με τη διαδικασία συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου δια περιφοράς και στην αντίθεση του για το γεγονός ότι στην ατζέντα συζητήθηκαν θέματα χωρίς επείγοντα χαρακτήρα.

Ο κύριος Ρόκκος αρχικά διευκρίνισε  ότι με κανέναν δημοτικό σύμβουλο δεν έχει καμία αντιπαράθεση προσωπική παρά μόνο πολιτική, “ωστόσο επειδή έχω διαβάσει το νόμο και τον γνωρίζω απέξω ο νόμος και η εγκύκλιος του Υπουργείου εσωτερικών λέει σαφέστατα ότι σε όσες περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται δια ζώσης συνεδρίαση, η λήψη απόφασης για αυτό το χρονικό διάστημα γίνεται με δύο τρόπους:

Ο πρώτος είναι δια περιφοράς, γίνεται πρόσκληση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία περιγράφεται η διά περιφοράς λήψη απόφασης, όμως χρειάζεται η συμμετοχή των 2/3 του συλλογικού οργάνου.

Η διαδικασία αυτή λαμβάνει χώρα από την διάταξη τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα οποία περιγράφει, μάλιστα λέει ότι δεν απαιτείται αιτιολόγηση.

Δηλαδή εγώ ως πρόεδρος δεν πρέπει να αιτιολογήσω γιατί γίνεται δια περιφοράς, εγώ όμως το αιτιολόγησα αναφορικά με το κατεπείγον των θεμάτων.

Θα μου πείτε ότι ήταν πάρα πολλά τα θέματα, αυτό έγινε διότι με τη διαδικασία της για περιφοράς δεν υπάρχει το κατ επείγοντος του θέματος, αλλά είναι για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου.

Τα θέματα αυτά που πέρασαν πρέπει να περάσουν γιατί η λειτουργία του δήμου δεν έχει ανασταλεί, έχει περιοριστεί, όμως οι δομές και τα τμήματα του δήμου δουλεύουν.

Για παράδειγμα πρέπει να βγάλουμε στους δρόμους απορριμματοφόρα, να αγοράσουμε λάστιχα, καύσιμα, είδη ατομικής προστασίας και αυτά κακώς ή καλώς περνάνε μέσω δημοτικού συμβουλίου.

Στην επισήμανση η ένσταση του κ. Μελά είχε να κάνει με το κατ επείγοντος του θέματος, καθώς όπως είπε θα μπορούσαν να συζητηθούν σε μία άλλη ημερήσια διάταξη, απάντησε ότι την προηγούμενη εβδομάδα,  “ειδοποίησα προσωπικά όλους τους αρχηγούς των παρατάξεων και τους ρώτησα αν συμφωνούν με τη διαδικασία της περιφοράς, διότι τολμήσαμε να κάνουμε ένα πείραμα με τον Νίκο Καββαδά, ώστε να συνδεθούμε με τηλεδιάσκεψη και αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί η πλατφόρμα που μας έδωσε το υπουργείο δεν κατεβαίνει εύκολα και το internet δεν είναι πολύ καλό.

Στην επικοινωνία που είχα κανένας δεν μου εξέφρασε την αντίθεσή του για αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα, μάλιστα με τον κύριο Δρακονταειδή συζητήσαμε και το ενδεχόμενο να αγοράσουμε εξοπλισμό και αυτό συζητάμε με τον Δήμαρχο, ώστε να γίνεται με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση όπως και στο περιφερειακό συμβούλιο.”

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος αυτή τη στιγμή. Χρειάζεται εγρήγορση, να ακολουθούμε τις οδηγίες που μας λένε, να ακολουθούμε τις οδηγίες υγιεινής, να αποφεύγουμε το συνωστισμό και όλα τα μέτρα που ανακοινώνονται.

“Πρέπει να μείνουμε στο σπίτι όσο μπορούμε, καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο ειδικά στη Λευκάδα τον καιρό, αλλά πρέπει να το κάνουμε για το καλό το δικό μας.

Εγώ οφείλω μέσα από την εκπομπή σας να ευχαριστήσω το προσωπικό της ΔΕΠΟΚΑΛ καθώς κανένας από το προσωπικό δεν μου έχει πει ότι θέλει να φύγει από το πρόγραμμα γιατί αντιμετωπίζει πρόβλημα και για αυτό τους ευχαριστώ όλους, όπως και τις αντίστοιχες δομές της πρόνοιας του δήμου,  που κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και να ξέρει ο πολίτης πως όποτε χρειαστεί τα τηλέφωνα μας είναι στη διάθεσή του και το δικό μου και των προϊσταμένων και το Δημάρχου.”

Μάλιστα όπως είπες τα ίδια τηλέφωνα υποστήριξης της ΔΕΠΟΚΑΛ 2645020260 και 2645260547 συγκεντρώνονται τα ονόματα των εθελοντών αιμοδοτών και τις επόμενες ημέρες μόλις μαζευτούν τα ονόματα θα πραγματοποιηθεί στο πνευματικό κέντρο η πρώτη αιμοδοσία ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.