Στέλιος Ρόκκος: “Η ΔΕΠΟΚΑΛ έκανε έρευνα αγοράς για την τουριστική προβολή της Λευκάδας.”


Την τοπική Επικαιρότητα μονοπώλησε το προηγούμενο διάστημα μία πρόσκληση ενδιαφέροντος από την Δεποκαλ Δήμου Λευκάδας  για την τουριστική προβολή του νησιού  στην οποία υπήρχαν αρκετές ασάφειες  και αόριστες αναφορές.

 Το θέμα  συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο,  με τον πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ Στέλιο Ρόκκο  να απαντάει σε έγγραφη  ερώτηση  της Δημοτικής συμβούλου  Σεβαστής Ρεκατσίνα,  ενώ το θέμα το έθεσε  τόσο  ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, αλλά και ο Μάκης Μελάς.

Όπως είπε,  “μετά από συζήτηση με το Δήμαρχο Λευκάδας  για την τουριστική προβολή του νησιού,  ενημέρωσα προφορικά χωρίς να είναι θέμα  διοικητικού συμβουλίου ΔΕΠΟΚΑΛ το συμβούλιο,   ότι υπάρχει σκέψη  διαφημιστικής προβολής του νησιού  με τα συγκεκριμένα στοιχεία που αναφέρονται όχι αναλυτικά στην πρόσκληση ενδιαφέροντος,  αλλά κάναμε έρευνα αγοράς.

Στην πρόσκληση που βγάλαμε  κάναμε λόγο για φωτογράφιση του νησιού εναέρια και επίγεια,  χωρίς να αναφέρω ποσότητα,  δημιουργία προωθητικών βίντεο, screensaver κτλ.”

  Όπως είπε ο κ Ρόκκος  υπάρχει κωδικός τουριστικής προβολής  χωρίς τα απαιτούμενα χρήματα μέσα στην ΔΕΠΟΚΑΛ  ύψους 1.200 ευρώ.  Εμείς όμως κάναμε μία έρευνα αγοράς,  ανταποκρίθηκαν 22 άτομα  και έχουν κατατεθεί 5 προσφορές.

“Όταν γινόταν η διερεύνηση  εμείς ζητούσαμε φωτογράφιση του νησιού μέρα και νύχτα,  με 100 εναέριες  και 100 επίγειες φωτογραφίες με ανάλυση στα 300 dpi  κι άλλα χαρακτηριστικά τα οποία ανέφερε.”

 Απευθυνόμενος στην κ. Ρεκατσίνα  είπε  ότι από αυτούς  που κατέθεσαν πρόταση δεν σημαίνει ότι θα τους πάρουμε,  απλά θέλουμε να μάθουμε πού φτάνει το πλαφόν τους.

 Κάναμε έρευνα αγοράς και θα ερευνήσω  αν η ανακοίνωση μπήκε μόνο σε ένα site  και όχι στην ιστοσελίδα του δήμου.  Αν όντως έχει γίνει αυτό είναι λάθος.”

“Αναφορικά με τα ονόματα που ακούστηκαν  και ανέφερε ο κύριος Μελάς  εγώ δεν τα ξέρω,  ούτε συνεργάζομαι,  ούτε είμαι φωτογράφος  και δεν υπάρχει  ειδικός μέσα στο δήμο  για τα συγκεκριμένα ζητήματα,  καθώς τα έψαξα μόνος μου.”

Ο  δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Περδικάρης  με παρέμβαση του ανέφερε ότι υπάρχει και η επιτροπή τουριστικής προβολής  που έχει αυτό το αντικείμενο,  καθώς η ΔΕΠΟΚΑΛ θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά.

Το μέλος της ΔΕΠΟΚΑΛ  δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γληγόρης  διευκρίνισε ότι δεν έγινε ποτέ συζήτηση  για την τουριστική προβολή της Λευκάδας  και το αποτέλεσμα αυτό είναι της συνεννόησης του δημάρχου με τον πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασης του ο κ Ρόκκος  έκανε λόγο για απαράδεκτα δημοσιεύματα  και αναφέρονται στη Δεποκαλ  λέγοντας ότι “όποιος θέλει να χτυπήσει τον πρόεδρο  η μέλη του διοικητικού Συμβουλίου  να έρθεις σε μένα καθώς οι ΔΕΠΟΚΑΛ  αποτελείται από 73 άτομα  και δεν κατανοώ την αναφορά για μαύρη τρύπα.

Εγώ γνωρίζω  ότι η Δεποκαλ  επί δημαρχίας κ. Αραβανή  έπαιρνε επιχορήγηση 150.000 ευρώ,  όταν ανέλαβε ο κύριος περδικάρης το αύξησε στα 200.000 ευρώ  και στην συνέχεια πήγε στα 300 χιλιάδες ευρώ.

Αυτές είναι οι  επιχορηγήσεις που λαμβάνει η ΔΕΠΟΚΑΛ  από το δήμο Λευκάδας  ούτε ευρώ παραπάνω ούτε παρακάτω,  αναφορικά με τις δράσεις που αναφέρεται το δημοσίευμα,  δεν γνωρίζω τι γινόταν στο παρελθόν,  θα το  ψάξουμε.

 Εγώ μπορεί να έχω προστριβές μέσα στην ΔΕΠΟΚΑΛ  να μη γίνονται κάποια πράγματα  σωστά,  να υπάρχουν λάθη και παραλείψεις όμως η ΔΕΠΟΚΑΛ  είναι εργαζόμενοι και δεν το δέχομαι.”

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.