Στα 2646 τα vέα κρούσματα – 18 θάνατοι


Τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Σήμερα ανακοινώνουμε 2646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 46892, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες.

4271 (9.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 14427 (30.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 42 (23.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 305 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 18 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 673 θανάτους συνολικά στη χώρα. 259 (38.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας».

Διαβάστε την αναλυτική έκθεση του ΕΟΔΥ

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Η προβληματική συμπεριφορά, που όμως γίνεται αποδεκτή κοινωνικά και κρατικά, των μαζώξεων στα αντιστασιακά κορονοπάρτυ και μπυρόβιες αντιστασιακές μαζώξεις στις πλατείες , έδωσε τα αποτελεσματά της.
  Στην προβληματική πόλη Θεσσαλονίκη ( αν δεν αρέσει αυτό ας σκεφτούν τι ανέχονται ) ο δείκτης της δυναμικής του κορονοιού έφτασε στο 4 και πλέον , με 800 και πλέον κρούσματα , που σε πληθυσμιακή αναγωγή είναι μέγεθος τεράστιο, όταν στην πρωτεύουσα ο δείκτης είναι υπερ του 1 και τα κρούσματα 500 και πλέον.
  Όχι πώς στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις , οι αντιστασιακές μαζώξεις κάθε λογής φρικιών και φρικιασμένων, πάνε πίσω , αλλά απ ότι φαίνεται εφ όσον στην επικοινωνιακή πρωτοκαθεδρία της αντιαστασικής των κορονοπάρτυ βρέπηκαν πρίν 2-3 βδομάδες το προαύλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η κεντρική πλατεία Αριτοτέλους, ήταν λογικό η συνισταμένη της καμπύλης της δυναμικής της εξάπλωσης της πανδημίας να έχει υψηλή κλίση, μετά τις μετρήσεις στο χρονικό διάστημα συγκρότησης της καμπύλης.
  Πλέον ακόμη ηχεί στην τηλοψία η δήλωση του πρυτάνεως του πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ότι 7-8 ώρα το απόγευμα ήταν συγκεντρωμένα στο κάμπους του πανεπιστημίου 40-50 άτομα!! Με τέτοια λογική και κουλτούρα αντιμετωπίζετε ένδων πανεπισυημιακά η κάθε μάζωξη σε πανεπιστημιακό προαύλιο χώρο νύχτα , και δή ονομαζόμενο ( που δεν είναι ) κάμπους.
  Και καλά είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και το κράτος , και σε όλη την Ελλάδα οι κοινωνίες και το κράτος ( το κράτος είναι παντού) να αρχίσουν να αυτοστοχάζονται ( οι κοινωνίες ) και το κράτος να πάρει οριστικά απόφαση για τον ρόλο του για την προστασία των πολιτών και ευρύτερα κοινωνιών.
  Διότι το φαινόμενο της δήθεν νεανικής εξάψεως φρικιών και ξετροχιασμένων δήθεν πολιτών ( ας είναι και νεότεροι ) που γουστάρουν να κάνουν ότι θέλουν , ώς συγκεντρώσεις σε πλατείες σε βάρος της δημόσιας υγείας και σε βάρος της λειτουργίας της ίδιας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, αυτό το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί. Με τα lockdown ολικά ή μερικά η κοινωνική καταστροφή ( μέρος της οποίας είναι η οικονομική όπια ευρυθμία που τόσο αναγκαία είναι στην υφεσιακή εποχή μας ), το κλείσιμο σχολείων και πανεπιστημίων, οι χαμένες θέσεις εργασίας , οι κλεισμένες επιχειρήσεις, τα προβήματα ιατρικά – ψυχιατρική βάρυνση ανιχνεύτηκε μέσα στο lockdown του Μάρτη Απρίλη ).. όλα αυτά είναι διαλυτικά της ίδιας της χώρας και των κοινωνιών πόλεων και χωριών.
  Και καλά θα κάνει το κράτος , και οι πολίτες να αφήσουν τις κοινωνικές και κρατικές ασυνέπειες, και να δίνουν άλλοθι και συγχώρεση σε κάθε μετέχοντα σε άθλιες αλήτικες ”αντιστασιακές κορονο’ι’κές” μαζώξεις με μπύρες ( το σουξέ) και ότι άλλο .. και θα κυκλοφορούν και άλλα. Και μπορεί το κράτος , επαναλαμβάνεται ότι μπορεί το κράτος κάθε αλαφιασμένο αντιστασιακό των πάρτυ φρικιό , ή και όλα μαζί να τα συνετίσει αρχικά, όχι με απλά πρόστιμα , αλλά με καταγραφή όσους εκάστοτε και την δημιουργία σήμανσης στο φορολογικό μητρώο μέχρι αφαίρεσης της φορολογικής του και ασφαλιστικής του υπόστασης ή σε κάθε στοιχείο πιστοποιησής του ώς πολίτη.
  Γιατί το φαινόμενο από συμπεριφορές φρικιών ανεύθυνων, ακόμα και στο πλαίσιο νεανικής εξάψεως και κοσμικής μαγκιάς και μπαροβιακής κουλτούρας, να αναγκάζεται το κράτος να κλείνει την χώρα ή ολόκληρες περιοχές και νομούς , και ουσιαστικά να αυτοκαταστρέφεται και το κράτος και οι πολίτες ” τα νορό’ι’δα οι νόμιμοι συμπεριφορικά ” ‘εχει τραβήξει σε πολύ βάθος και πλάτος.
  Κοινώς οι πολίτες το μέγιστο της χώρας πληθυσμιακά ζητούν προστασία από τις συμπεριφορές των αλητόβιων φρικιασμένων.
  Και σε κάθε φρικιό των μαζώξεων που συλλαμβάνεται , να του καταλογίζεται ζημία και οικονομική του κράτους , η οποία θα τον ακολουθεί σε όλο του τον βίο, για την εξοφλησή της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.