Σπύρος Σπύρου στον Prisma 91,6: “Αν δεν είμασταν εμείς ο κύριος Γαλιατσάτος δεν θα είχε έργο να εκτελέσει. Έχει χάσει το κύρος του σε ηθικό και κοινωνικό επίπεδο.”


Λίγες ώρες μετά την κεντρική ομιλία του Θεόδωρου Γαλιατσάτου στη Λευκάδα και στην επίθεση που εξαπέλυσε στον συνυποψήφιό του Σπύρο Σπύρου, ότι παρουσιάζει ένα βίντεο με έργα τα οποία δεν ολοκλήρωσε ποτέ, ο κύριος Σπύρου έδωσε την δική του απάντηση μέσα από τον Prisma 91,6.

Όπως είπε κάποτε ο ο λόγος του κυρίου Γαλιατσάτου μπορεί να είχε αληθοφάνεια στο ξεκίνημά του, γιατί πολλά είπε, πολλά υποσχέθηκαν για την ανατροπή που θα προέκυπτε στην περιφέρειά μας και τον νέο αέρα που υποσχέθηκε να φέρει.

“Μετά από 5 χρόνια δεν δικαιούται να λέει αυτά τα πράγματα, να μπαίνει σε ιδεολογικά τοπία με την αναφορά ότι είμαστε μαζί με την κυρία Κράτσα η ίδια όψη ενός νομίσματος, λέγοντας ότι αυτό είναι ψευδεπίγραφο και υποκριτικό, καθώς  ο ίδιος ξεκίνησε ως ανεξάρτητη αριστερή κίνηση στο Ιόνιο, ταυτίστηκε με την σημερινή κυβέρνηση, η οποία κάθε άλλο παρά αριστερή είναι και αφού απώλεσε το αριστερό της επιχείρημα, σήμερα ακολούθησε μία πολιτική που δεν είναι μόνο νεοφιλελεύθερη, αλλά μία πολιτική που έχει γονατίσει την κοινωνία, έχει εφαρμόσει τους πιο σκληρούς φόρους με την κοινωνία να έχει αγανακτήσει από αυτή την ιστορία.

Οι κατηγορίες αυτές είναι ψεύτικες με τον κύριο Γαλιατσάτο να προσπαθεί να δικαιολογηθεί, γιατί ιδιαίτερα στην Κέρκυρα ταυτίστηκε με την υποβάθμιση και τη δυσφήμιση της, αλλά και της Ζακύνθου, όταν ήδη τα προβλήματα και οι επιπτώσεις είναι ορατές, ήδη βρισκόμαστε στο Μάιο, υπάρχουν προβλήματα με τον τουρισμό, μεγάλη δυσκολία στο ξεκίνημα της της χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης τουρισμού είναι άφαντος και η κατάσταση θα συνεχιστεί και αυτή την περίοδο.

Σχετικά με τα έργα που παρουσιάζει σε βίντεο κ Σπύρου, είπε ότι είμαστε περήφανοι ότι δρομολογήσαμε και ξεκινήσαμε πολλά σημαντικά έργα τα οποία βρήκε αλλιώς δεν θα είχε να εκτελέσει έργο. Πολλά από αυτά βρίσκονται είτε στην ολοκλήρωσή τους είτε εκτελούνται μετά από 5 χρόνια.

Για παράδειγμα στην Κέρκυρα όλα τα έργα τα οποία ξεκινήσαμε ακόμα και το λιμάνι της Ερείκουσας, αν δεν είχε ωριμάσει και δεν του το είχαμε παραδώσει ως έργο γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ δεν θα είχε εκτελεστεί.

Παρόλα αυτά Υπάρχουν έργα που είναι εγκαταλελειμμένα και θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρωθεί, με τον κύριο Γαλιατσάτο να έχει χάσει το κύρος που όφειλε να έχει και σε ηθικό και κοινωνικό επίπεδο, όταν έχει έρθει με τους ίδιους τους υπαλλήλους της περιφέρειας σε αντιπαράθεση, λειτούργησε διχαστικά και τιμωρητικά και πολλοί υπάλληλοι είναι στα δικαστήρια, με την περιφέρεια να μην προχωράει μπροστά.

Ακόμα και στη Λευκάδα θα τα έργα που παραδώσαμε ηταν εκτελούμενα μεγάλα έργα.

Σύμφωνα με τον κύριο Σπύρου στην ψυχολογία των πολιτών ο κύριος Γαλιατσάτος έχει χάσει την δυνατότητα και την επιρροή να κυβερνήσει, εμφανίζεται μία κουρασμένη Περιφερειακή διοικητική αρχή, αποψιλωμένη από στενούς του συνεργάτες, φέρνοντας για παράδειγμα την αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κυρία Πανδή,  που δίνει πάντα με συνέπεια τον δικό της αγώνα και όμως αγνοήθηκε, υποτιμήθηκε, αποψιλώθηκε από αρμοδιότητες όπως και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι οπότε μην περηφανεύεται.

Οι πολίτες έχουν μεγάλη πικρία από την διοίκηση του κυρίου Γαλιατσάτου, σε αντίθεση με εμάς που μέσα σε τρεισήμισι χρόνια  στην  περιφέρεια  δεν νομίζω ότι κανείς μας κατήγγειλε για κακή συμπεριφορά, κλείσιμο της πόρτας μας ή περιπέτειες στον οποίον τον υποβάλαμε, η κάποιο έργο που εμποδίσαμε.

Ας μας πει ο κύριος Γαλιατσάτος ένα μεγάλο έργο που ξεκινάει στη Λευκάδα.

Στην αναφορά του κυρίου Γαλιατσάτου για το θέατρο Λευκάδας ότι ήταν επιλογή του κυρίου Σπύρου να απενταχθεί μαζί με κάποια έργα ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ, ο κύριος Σπύρου ανέφερε ότι τον λυπεί το επίπεδο του περιφερειάρχη, καθώς πρέπει να μιλάει ειλικρινά και αντικειμενικά και να αποφεύγει να λέει τη μισή αλήθεια ή ακόμα και ψέμα.

Τα έργα που εντάχθηκαν, -με τον ίδιον να έχει απεντάξει πάρα πολλά-, γίνεται επειδή κλείνει ένα πρόγραμμα, είτε γίνονται γέφυρες, συνεχιζόμενα έργα ή  επανεντάσσονται για να εκτελεστούν στο επόμενο πρόγραμμα και αυτό είναι μία πάγια γνωστή τακτική.

Η διαχειριστική αρχή, το υπουργείο ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθούν τα έργα επομένως ψεύδεται όταν λίγο πριν απεντάσει.

Το θέατρο της Λευκάδας είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο μπήκε σε περιπέτειες μετά το σεισμό του 2003. Ο εργολάβος μπήκε σε οικονομικές δυσχέρειες και άλλα προβλήματα, έμεινε ως έργο, ωστόσο ο ιδιοκτήτης του έργου είναι ο δήμος, με την περιφέρεια να το χρηματοδοτεί, αν τώρα έχει ωριμάσει και από όσο γνωρίζω έχουν γίνει κάποιες κινήσεις για αυτό ασφαλώς θα μπορέσει να χρηματοδοτηθεί, επομένως κακώς το αναφέρει.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Σπύρου ανέφερε ότι στην αυτοδιοίκηση διαφαίνεται ότι η παρέμβαση των κομμάτων που θέλουν να ποδηγετούν την  μόνο καλό δεν κάνει, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και η απλή αναλογική απαιτεί άτομα που να έχουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, την εμπειρία και τη δυνατότητα να συνθέσουν και να συνεννοηθούν, διαφορετικά όπως λέει ένα τραγούδι φταίμε και εμείς φταίνε και οι άλλοι, καθώς δεν φταίει μόνο ο ένας.

Ένας άνθρωπος που έρχεται διορισμένος κάθε άλλο παρά δυνατότητα έχει και τον ευθαρσώς γιατί το έζησε το τελευταίο διάστημα, καθώς και την έντονη κεντρική παρέμβαση, καθώς η αλαζονεία της εισερχόμενης εξουσίας, δεν αφήνει να καταλάβουν ότι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τους ανθρώπους μέσα από τα σπλάχνα τους, από τους ανθρώπους που ζούνε μαζί τους, έτσι με πολλή υπερηφάνεια λέω ότι όλο αυτό το διάστημα καταφέραμε να αντέξουμε, να μείνουμε όρθιοι, να μας στελεχώσουν εξαίρετα άτομα από την τοπική κοινωνία, που ξεπέρασαν τους ενδοιασμούς, τις πιέσεις και τις απειλές για να στελεχώσουμε το ψηφοδέλτιό μας και σήμερα με πολλές θετικές πιθανότητα στη να διεκδικούμε την εκλογή μας στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.