Σπύρος Ροντογιάννης: “Να διεκδικήσουμε από την Κτηματολόγιο να δεχτεί τις μετρήσεις χωρίς την υπογραφή των όμορων”


Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Tσουκαλάδων Σπύρος Ροντογιάννης σχολίασε την αναφορά τόσο του δημάρχου όσο και του εντεταλμένου συμβούλου για “επαναστατική γυμναστική”, λέγοντας πως αυτή η αναφορά φύγει όλο το χωριό.

“Οι κάτοικοι των Τσουκαλάδων εδώ και 20 χρόνια είναι όμηροι αυτής της κατάστασης και δεν πρόκειται για επαναστατική γυμναστική”, με τον Χαράλαμπο καλό να διευκρινίζει ότι αναφέρθηκε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο και να μην κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

“Οι ανακοινώσεις είναι ελεύθερη βούληση του καθενός, μπορείτε να απαντήσετε με ανακοίνωση και όχι να χρησιμοποιείται ένα δημοτικό συμβούλιο για να απαντήσουμε σε τι;

Εμείς όταν επισκεφτήκαμε την εταιρεία κτηματολόγιο δεν γνωρίζαμε  όσα προέκυψαν μετά, ζητήσαμε να γίνουν δεκτές οι μετρήσεις και να μετρηθούν όσα δεν επαρκούσε ο χρόνος, περίπου πάνω από 3.000 αγροτεμάχια για να επαναπροσδιοριστούν, κάτι που ήταν ακατόρθωτο χρονικά.

Η σύμβαση του εργολάβου ξεκινούσε από τον Αύγουστο του 2018 και οι μετρήσεις ξεκίνησαν Απρίλιο του 2019 και για αυτό δεν ευθύνεται κανείς από εμάς.

Επίσης ζητάμε να μπουν στις μετρήσεις και τα εντός οικισμού, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα αγνώστου και τα λάθη τα οποία δεν ξεπερνούν τις 15 περιπτώσεις.

Το κυριότερο όμως που προέκυψε μετά τη συνάντηση με την κτηματολόγιο, ήταν αυτό με τους όμορους το οποίο δεν ήταν προαπαιτούμενο όλο το διάστημα που γινόντουσαν οι μετρήσεις. Δεν είχαν κληθεί οι γείτονες αυτών για υπογραφή, αυτό έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία.

Αυτό μας ειπώθηκε τέλος Δεκεμβρίου, ότι η κτηματολόγιο δεν δέχεται τις μετρήσεις που δεν έχουν την υπογραφή των όμορων και για μας αυτό είναι πρωτεύον, να θεωρηθούν δεδομένες οι μετρήσεις και να τελειώσει αυτό το βάσανο των 20 χρόνων.

Να προχωρήσουμε στην ανάρτηση, να γίνουν οι ενστάσεις κι αν κάποιος έχει δηλώσει κάτι που δεν έχει υπογραφές όμορων θα κριθεί και θα πάει στα δικαστήρια, σε περίπτωση που έχει υποδείξει λάθος όρια.

About Ομάδα Σύνταξης 28513 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.