Σπύρος Πολίτης: “Επικίνδυνος ο χειρισμός της υπόθεσης των 65 μεταναστών…”


Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία, από το να είσαι πρόσφυγας κι εξ ανάγκης μετανάστης.
Άνθρωπος ξένος στη πατρίδα σου , ξένος και στον υπόλοιπο κόσμο ,χωρίς μια γωνία να σταθείς, χωρίς κεραμίδι πάνω απ το κεφάλι σου, με διαλυμένη πολλές φορές οικογένεια, με πολλούς από τους συγγενείς και φίλους σου να έχουν χαθεί, χωρίς μπουκιά φαί και γουλιά νερό, με το φόβο φωλιασμένο στη καρδιά και τα χέρια σου σε θέση ικεσίας για βοήθεια , γι αλληλεγγύη.
Βρεθήκαμε ως λαός και ως έθνος, σε τέτοιες καταστάσεις και εύχομαι να μη ξαναβρεθούμε. Σαν οργανωμένη κοινότητα οφείλουμε να δείχνουμε την Αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας , ανεξαρτήτως θρησκείας , χρώματος , φύλου!
Το λέει η καρδιά μας , το λέει η ψυχή μας , το λέει η πίστη μας στον Θεό και τον Άνθρωπο. Όλα αυτά όμως χρειάζονται εκτός από βούληση και σχεδιασμό, ανάλογα με την συγκυρία …για να είναι αποτελεσματικά κι ωφέλιμα! Και για τους βοηθούντες και τους αποδεχόμενους τη βοήθεια… Η σύλληψη στη Λευκάδα των 65 μεταναστών κι όχι των δυο λεωφορείων, όπως αρέσκεται θεσμικός να λέει, (τα λεωφορεία δεν συλλαμβάνονται, οι επιβαίνοντες στα λεωφορεία και οι οδηγοί τους, συλλαμβάνονται), έπρεπε να ήταν πρωτίστως , λόγω πανδημίας, θέμα χειρισμών της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ η τουλάχιστον με όρους ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ! Δεν ήταν λοιπόν, μια κοινή περίπτωση κι αυτό λόγω covid !
Κι όμως η όλη διαχείριση έγινε από τον αντιδήμαρχο , σαν να μη συνέβαινε τίποτα , με την δικαιολογία ότι η Λευκάδα ήταν ΠΡΑΣΙΝΗ το καλοκαίρι.
Δεν υπήρξε σχεδιασμός , κι απ ότι φαίνεται δεν υπήρξε συνεννόηση για συντονισμό των απαιτούμενων δράσεων ανάμεσα στους εμπλεκομένους φορείς. ΟΛΑ στο πόδι! Προφανές είναι ότι δεν έγινε το απαιτούμενο έκτακτο ΣΤΟ (Συντονιστικό όργανο του Δήμου για τη πολιτική προστασία), για να ρυθμιστεί το θέμα όπως ορίζει η λογική και οι ανάγκες των σοβαρών αυτών περιπτώσεων .
Απλώς, στην καλύτερη περίπτωση, αιφνιδιάστηκαν κι ήταν ανετοιμοι … αν και δεν θα ‘πρεπε , όταν όλη η χώρα βρίσκεται σ’ εγρήγορση! Είπε, ο έχων αναλάβει τη ..δράση αντιδήμαρχος: “Αναφορικά με τα Rapid test ήταν θέμα της αστυνομίας και του νοσοκομείου να ρωτήσει, μπορεί να ήταν παράλειψη μου να ρωτήσω αλλά μέσα στο όλο τρέξιμο να αντιμετωπίσω το θέμα δεν μπήκε στη διαδικασία.”
Μ άλλα λόγια δηλαδή, Υγειονομικές υπηρεσίες, Νοσοκομείο , Αστυνομία και Δήμος, ΔΕΝ συντονίστηκαν για να διερευνήσουν, την πιθανότητα ύπαρξης υγειονομικής βόμβας.. Έστω και με δειγματοληπτικά τεστ για τον covid. Φαίνεται ότι το κρίνανε από την καλή ενδυματολογική κατάσταση των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων… Κατά τ’ άλλα , το χειμώνα ας κλείναμε τη γέφυρα και το καλοκαίρι τι καλά που την ανοίξαμε …
Ακριβώς επειδή ήταν θέμα λοιπόν Πολιτικής Προστασίας. έπρεπε ο Δήμος , δια των αρμοδίων να πράξει τα δέοντα για τη συγκεκριμένη περίπτωση, ενεργώντας με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο, όταν η χώρα βρίσκεται σε πανδημία …και να μην μας λένε οτι, η Λευκάδα ήταν πράσινη το καλοκαίρι, ως αντιστάθμισμα των λειψών χειρισμών τους στη συγκεκριμένη περίπτωση! Οφείλουν λοιπόν έστω κι εκ των υστέρων να μας κάνουν μια ενημέρωση και να μη μας λένε, ότι μπορεί να ήταν και παράλειψη … Παρενθετικά εδώ να πω , ότι όντως η Λευκάδα ήταν πράσινη το καλοκαίρι .
Επί της ουσίας ήταν πράσινη γιατί ήταν τυχερή, ήμασταν τυχεροί, που δεν μπήκε μολυσματικό (ιικό) φορτίο στο νησί κι αυτό δεν οφείλεται στους τοπικούς παράγοντες. Αυτό που μπήκε ήταν ελάχιστο σύμφωνα με τα έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς… και μάλιστα αυτοβούλως σχεδόν παρουσιασθέν, όπου έπρεπε! Οι κομπασμοί και η καπηλεία της τύχης λοιπόν, καλά θα ήταν να λείπουν …δεν απευθύνονται σε ανοήτους!
Όταν λοιπόν ότι έγινε , έγινε στο πόδι και καυχιόμαστε γιατί τους πήγαμε πίτσα μαργαρίτα για φαγητό, γιατί η επιλογή ήταν λέει να πάνε στο Δημοτικό Στάδιο και μάλιστα ήρθε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος από μακριά (εκτός Λευκάδας) για ν ανοίξει επειδή αυτός μόνο φαίνεται ότι είχε κλειδιά του γηπέδου σ΄ ολο το Δημαρχείο ( η απόλυτη οργάνωση !!!!), επειδή τη μια δεν κυκλοφορούσαν οι μετανάστες, αλλά απ’ τη άλλη πήγαν με τα πόδια στο ΚΤΕΛ και περίμεναν… Επειδή δεν φρόντισαν το ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ κομμάτι της υπόθεσης… Επειδή λόγω προσωπικών επαφών λέει βρήκαν κατάλυμα κι όχι γιατί υπήρχε σχετική πρόνοια. Επειδή σκέφτηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις (Δημοτικό στάδιο –κλειστό γυμναστήριο) για να μεταφέρουν τους δυστυχείς αυτούς ανθρώπους, μ όλες τις παρενέργειες που αυτό θα επέφερε και στους ίδιους και στους χρήστες των χωρών αυτών, επειδή φαίνεται να λειτούργησαν αυτοσχεδιάζοντας…
Επειδή δεν χρησιμοποίησαν το ξενοδοχείο υποδοχής για covid , επειδή δεν υπήρξε κατά τα λεγόμενα στη συνέντευξη, συνεργασία με την Περιφέρεια και το αντίστοιχο τίμημα της Πολιτικής Προστασίας, επειδή , χειρίστηκαν το θέμα όπως το χειρίστηκαν, με απόλυτο κι ανεπίτρεπτο ερασιτεχνισμό κι επειδή μας είπαν ότι δεν έχουν καβαλήσει το καλάμι γιατί και δουλειά έχουν και οικογένεια έχουν , λες κι οι ασκούντες κριτική δεν έχουν δουλειά και οικογένεια ή αν τύχει να μην έχεις δουλειά και οικογένεια δεν μπορείς ν’ ασκείς κριτική και να διατυπώνεις άποψη! (εδώ πλέον σηκώνεις τα χέρια ψηλά από τη σοβαρότητα του επιχειρήματος αλλά και το είδος αντίληψης…)
Γι’ αυτά λοιπόν η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ είναι μονόδρομος … κι αν αυτή δεν υπάρξει αυτοβούλως , να την ζητήσει ο Δήμαρχος! Διότι εξέθεσαν την Λευκάδα και τους Λευκαδίτες σε δυνητικό κίνδυνο! Ας χαμηλώσουν λίγο το κεφάλι!
ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ π. ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
About Ομάδα Σύνταξης 27953 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΕ Ο ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΑΡΚΕΤΑ.ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ.ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.