Σπύρος Λύγδας:”Μπήκε σήμανση στον Άγιο Μηνά. Ωστόσο δεν χρειάζεται για να καταλάβει κάποιος ότι δεν πρέπει να παρκάρει στο πεζοδρόμιο…”


Το θέμα  της παράνομης στάθμευσης  ιδιαίτερα στον ποδηλατόδρομο  της ανάπλασης του Αγίου Μηνά συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο.

 Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σπύρος Λύγδας  έχουν τοποθετηθεί τα σήματα  ότι επιτρέπεται η στάση και όχι στάθμευση.

 “Στον Άγιο Μηνά υπάρχει ένα μεγάλο θέμα το οποίο το παρατηρούμε όλοι σε καθημερινή βάση,  της μη τήρησης από εμάς τους ίδιους  των απλών κανόνων,  καθώς κάποια πράγματα δεν χρειάζονται σήματα,  όπως για παράδειγμα το να ανέβει ένα αυτοκίνητο επάνω στο πεζοδρόμιο.

Το 2020,  για να πάρει κάποιος δίπλωμα  για μηχανάκι και αυτοκίνητο μία από τις ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει είναι αν γνωρίζει τι χρώμα έχει ο ποδηλατόδρομος.

 Η σήμανση μπήκε από σήμερα και θα συνεχιστεί και στον ποδηλατόδρομο,  χρειάζεται αστυνόμευση,  ωστόσο η άποψή μου για τον ποδηλατόδρομο είναι να μπουν  τα κολωνάκια,  όχι τα πορτοκαλί αλλά κάποια άλλα όπως το παραλιακό μέτωπο,  αυτή είναι η άποψη μου δυστυχώς μετά λύπης μου.

Μακάρι να συμμορφωθεί ο κόσμος  και να μην χρειαστεί να προβούμε στην απόφαση αυτή.”

Απαντώντας στην ερώτηση του κ Ζαβιτσάνου  για τα εγκαταλελειμμένα σπίτια,  απάντησε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες,  υπάρχει επιτροπή για τα ετοιμόρροπα σπίτια,  και για κάποια από αυτά τα  πορίσματα είναι έτοιμα.

Ο κύριος Τσιρογιάννης  ανέφερε ότι για την πλατεία του Αγίου Μηνά,  η Δημοτική Αστυνομία  καταγράφει σωρεία παραβάσεων,  όμως πόσες παραβάσεις και να σημειώσουμε του Κ.Ο.Κ  δεν θα σταματήσουν ποτέ.

“Εμείς θα είμαστε εκεί και θα κόβουμε παραβάσεις μέχρι να  συνετιστούν,  δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι,  ενώ κάποιοι δεν γνώριζαν τι ακριβώς είναι ο ποδηλατόδρομος, θέλω να πιστεύω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.”

About Ομάδα Σύνταξης 27934 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Να κλείσουν με τέντες και με τζαμένιες κατασκευές τα πεζοδρόμια απανταχού της Νήσου.
  Και να αρχίσει απ την πόλη το κλείσιμο και δή στο παζάρι και στα νέα πεζοδρόμια στο τριανέμι του Αγίου Μηνά.
  Στο παζάρι να μείνει μόνο καταμεσίς διάδρομος 1,5 μέτρο.
  Θα αυξηθεί η τουριστικά επαγγελματικά εκμεταλεύσιμη επιφάνεια και ταυτόχρονα θα αυξηθούν και τα εισοδήματα όλων και των επαγγελματιών και των όσων ιδιοκτητών που θα εισπράτουν μεγαλύτερα ενοίκια. Και του κράτους που θα εισπράτει περισσότερους φόρους και του Δήμου ώς αύξηση εισπρακτικά των δημοτικών τελών.
  Αυτή είναι μια μεγεθυντική αναπτυξιακή πρόταση απ την οποία βγαίνουν κερδισμένοι όλοι.
  Τέτοιες λύσεις ολιστικές ( για όλους) πρέπει να ψάχνει η Ελλάδα και η Λευκάδα και τα χωριά σε κεντρικούς δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες , αυλές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.