Σπύρος Κατωπόδης στον Prisma 91,6: “Στο απροχώρητο κατάσταση με τα ανεπιτήρητα. Περιμένουμε να ξυπνήσουν από την μέση του δρόμου για να πάμε στις δουλειές μας..”.”


Το πρόβλημα των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, παραμένει ανεξέλεγκτο στην Ορεινή Λευκάδα. Μάλιστα για αυτή την Κυριακή έχει προγραμματιστεί και νέα συνάντηση, για να συζητηθούν όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Στην τοποθέτησή του στον Prisma 91,6 ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας καρυάς Σπύρος Κατωπόδης, ανέφερε ότι “με αφορμή την νέα διοίκηση στο δήμο κάνουμε ένα κάλεσμα, καθώς και σε όλο τον κόσμο καθώς τα ανεπιτήρητα βοοειδή έχουν δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα, τα περισσότερα είναι γνωστά ο κόσμος τα γνωρίζει.”

“Σήμερα όμως έχουμε φτάσει σε σημείο να περιμένουμε να φύγουν από τους δρόμους για να μπορέσουμε να περάσουμε και πρέπει να δούμε τι μπορεί να γίνει.

Έχει γίνει μία πρώτη κουβέντα με τον αντιδήμαρχο κύριο Ζουριδάκη, καθώς και μία πρώτη προσπάθεια να μαζευτούν όσα ο ιδιοκτήτης λέει ότι είναι δικά του περίπου στα 60 κομμάτια, δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα, έχουμε διαβεβαιώσεις ότι το συνεργείο θα έρθει, για αυτό και ζητάμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά από κοντά, να ανταλλάξουμε απόψεις και να λύσουμε το πρόβλημα.”

Όπως ανέφερε  ο κύριος Κατωπόδης, υπήρξε πρωτοβουλία από το δήμο Λευκάδας, όπως ακριβώς και με την προηγούμενη δημοτική αρχή, να έρθουν σε επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη, ο ίδιος ανέφερε ότι αυτά τα οποία κυκλοφορούν δεν είναι δικά του, ζητώντας να βοηθήσουν να μαζευτούν τα δικά του, για να προχωρήσει η περισυλλογή των υπολοίπων από ειδικά συνεργεία, ωστόσο δυστυχώς και αυτή η πρωτοβουλία δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα, αν αφαιρέσουμε κάποια κομμάτια που ήταν γύρω από τους στάβλους του ή τον περιφραγμένο χώρο, τα υπόλοιπα δεν μπόρεσα να μαζευτούν.

Η κατάσταση πάντως το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί καθώς υπάρχουν  περιστατικά τα οποία είναι πολύ σοβαρά.

Υπάρχει περιστατικό στο οποίο το μοσχάρι πηδάει πάνω από το χωράφι μέσα στο δρόμο, να μην το προσέξει ο οδηγός με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος να σκοτωθεί.

Επίσης περιστατικό εργαζόμενης από το νοσοκομείο της Λευκάδας να σχολάει 2:30 και να περιμένει στο Καρτέρι 30 λεπτά μέσα στη νύχτα μόνη της, για να ξυπνήσουν τα μοσχάρια που κοιμούνται για να περάσει, καθώς και άλλα πολλά περιστατικά.

Αυτό το θέμα πρέπει να τελειώσει, θεωρώ ότι σήμερα υπάρχει βούληση τουλάχιστον αυτό έχουμε δει ως τώρα.

Σύμφωνα με τον κύριο Κατωπόδη, ” πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, να βρεθεί συνεργείο που ακούω πως ο δήμος έχει προχωρήσει σε αυτό το στάδιο, καθώς κάποια έχουν αγριέψει, όμως μπορούμε να ξεκινήσουμε να πιάνουμε κάποια και στη συνέχεια βλέπουμε στην πορεία, το να συζητάμε όμως ότι τα μοσχάρια έχουν αγριέψει και να μην κάνουμε τίποτα δεν έχει αποτέλεσμα.

Άλλωστε ο νόμος επιτρέπει μέσω κτηνιάτρου, ή εντολή εισαγγελέα, δυνατότητα  αναισθητοποίησης για να τελειώνει αυτό το πράγμα το οποίο μας ταλανίζει εδώ και 15 χρόνια, και  τους τελευταίους μήνες η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Ήδη έχουν φτάσει στην πόλη, καθώς πριν τρεις μήνες υπήρξε περιστατικό, με φωτογραφίες που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μοσχαριών που έφτασαν έξω από την αυλή του σπιτιού του δημάρχου, στην περιοχή που μένει και μάλιστα σχολιάστηκε χιουμοριστικά ότι πήγαν για παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί στην Καρυά.

Την Κυριακή αυτή ο κόσμος θα μάθει, πού έχουμε φτάσει με την κατάσταση αυτή, πότε θα έρθει το συνεργείο να τα περισυλλέξει και να δούμε τι θα γίνει.”

Στο ερώτημα αν υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο με τον Δήμο να έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμα, όπως συμβαίνει στο δήμο Αρταίων,  ανέφερε ότι προφανώς υπάρχει δεν συμβαίνει κάτι διαφορετικό σε εμάς, καθώς ανεπιτήρητα θεωρούνται τα ζώα τα οποία δεν συνοδεύονται κατά την έξοδό τους από τον στάβλο και φυσικά όταν τα μαζέψει η επιτροπή ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώσει πρόστιμο, 150 ευρώ στο δήμο Αρταίων, κάπου όμως  διάβασα  ότι  στον Έβρο ότι είναι 400 ευρώ.  Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η επιτροπή που έχει συγκροτηθεί από το δήμο, κάτι που έχει συμβεί, αλλά πρέπει να υπάρχει και η ομάδα που θα τα μαζέψει.

Κάτι τέτοιο έκανε και ο κύριος Δρακονταειδής στην προηγούμενη θητεία, είχαμε κλείσει εμείς τα ζωντανά στο γήπεδο και ήρθε ο άνθρωπος ο οποίος υποτίθεται θα τα μάζευε και δεν μπορούσα να τα βάλω στο φορτηγό.

Το θέμα είναι να υπάρξουν αυτοί  που θα τα μαζέψουν, να υπάρξει ο στάβλος, στη συνέχεια να τα πάρει ο ιδιοκτήτης αν υπάρχει, ή να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

 1. "" Απουσία αυτενεργούς ολότητας του είναι "" των κοινωνιών της Βόρειας Λευκάδος. says:

  Η ύπαρξη των ανεπιτήρητων δεν είναι αποτέλεσμα της ερήμωσης και της αποπαραγωγικοποίησης της ορεινής Λευκάδος , αλλά προ’υ’πόθεση για την ερήμωση.
  Δεν προκαλεί κανένα προβληματισμό το όλο σκηνικό , έφ όσον η καταστροφή έχει μεθοδευτεί χρεωκοπικά για όλο τον Ελλαδικό χώρο. Τα ανεπιτήρητα είναι μια εκδοχή -η κατάλληλη εκδοχή για να μην μπορεί να λυθεί – του τρόπου ώς μέσον που επιλέχτηκε για την ερήμωση και την αναγκαστική πλέον εγκατάλειψη απ τους κατοίκους της Ορεινής Βορείου Λευκάδος.Είναι απόλυτα σαφές ότι το κράτος επιθυμεί αυτή την προοπτική -εγκατάλειψης και ερήμωσης του τμήματος αυτού στο νησί- και για τούτο η προοπτική αυτή είναι η νομιμότητα και για τούτο εξηγείται ότι αυτή η νομιμότητα παραπέμπεται να αντιμετωπισθεί με νόμιμα μέσα , τα οποία δεν θα φέρουν αντίθετο αποτέλεσμα ( δεν θα διώξουν τα ανεπιτήρητα) από την ερήμωση και εγκατάλειψη.
  Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα για το κράτος, αλλά μόνο για τον κάθε άνθρωπο της περιοχής οποίος κινδυνεύει. Για το κράτος ο κίνδυνος που νοιώθει ο κάθε άνθρωπος, είναι το νόμιμο μέσον ( για να φύγει απ την περιοχή απ το φόβο ο κάθε άνθρωπος) για να επιτευχθεί ο νομιμοποιημένος κρατικός στόχος.
  Οι άνθρωποι στην εν λόγω περιοχή απλά έχουν ευθύνη, γιατί δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι εφ όσον παραμένουν τα ανεπιτήρητα, τότε ώς νομιμότητα μεθοδεύτηκε η ερήμωση και η εγκατάλειψη.
  “”Η απουσία της αυτενεργούς ολότητας του είναι “” χαρακτηρίζει τις κοινωνίες των χωριών αυτών της Βορειας ορεινής Λευκάδος. Διότι οι ίδιες οι κοινωνίες δεν θέλουν να καταλάβουν ότι “”είναι”” ( κοινωνίες). Και ζητούν την νομιμοποιησή τους ώς κοινωνίες απ το κράτος.

 2. 149000 φσέκια έγραψε η ειδησιογραφία ότι βρέθηκαν παράνομα σε κάποιο νομό της Ελλάδος.
  150000000 ( 150 εκατομμύρια) είναι ένα απ τα σημαντικά ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι για τον σοσιαλιστικό -αναγκαίο τότε στις μέρες του – κοινωνικό ρεαλισμό.
  Καλά στην ορεινή Βόρεια Λευκάδα που χαρακτηριζόνταν και ώς μικρή σοσιαλιστική Μόσχα , δεν άφησε τίποτα ο σοσιαλιστικός ρεαλισμός ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.