Σπύρος Κατωπόδης στον Prisma 91,6:”Δεν έχει υπάρξει η πολιτική βούληση για να λυθεί το θέμα των ανεπιτήρητων”


Για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της ορεινής Λευκάδας μίλησε στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρυάς Σπύρος Κατωπόδης.

“Ως τοπικό συμβούλιο θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, θα αγωνιστούμε, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο και να ζήσουμε όπως μας αξίζει στην Ορεινή Λευκάδα, όπως μας αξίζει στην Καρυά.”

Αναφερόμενος στην πρώτη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο με τους κατοίκους της Καρυάς,  είπε ότι θελήσαμε να βάλουμε σε μία σειρά όλα τα θέματα, να δώσουμε λίγο χρόνο στους αιρετούς, γιατί έχουν οκτώ ημέρες που ανέλαβαν.

” Κάναμε αυτή τη συζήτηση αρχειοθετήσαμε  τα προβλήματά μας, ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση και εκεί θα καλέσουμε και τους αιρετούς.”

Αναφορικά με τα ανεπιτήρητα βοοειδή, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτοικος σημερινή Λευκάδα που να μην έχει πληγεί, άλλοι με τις περιουσίες τους, ενώ άλλοι έχουν πάθει ατυχήματα με τα αυτοκίνητά τους, κάποιοι έχουν χτυπήσει και έχουν πάει στο νοσοκομείο και αυτή την κατάσταση που συμβαίνει δυστυχώς δεν μπορούν να την επιλύσουν.

“Εγώ πιστεύω ότι οι υπεύθυνοι δεν έχουν την πολιτική βούληση να αναλάβουν πρωτοβουλία και να αφήσουν στην άκρη το νομοθετικό πλαίσιο, δεν θέλησαν να λύσουν το πρόβλημα.”

Ουσιαστικά κανείς δεν έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα, μάλιστα εμείς οι ίδιοι προσπαθήσαμε πριν 2 χρόνια να τα κλείσουμε στο γήπεδο της Καρυάς, τους βάλαμε νερό και φαγητό και με πολύ μεγάλη η μυστικοπάθεια ειδοποιήσαμε αυτούς που μας υπέδειξαν, δυστυχώς την επόμενη μέρα το πρωί, έγινε δολιοφθορά στο γήπεδο, τα βοοειδή έφυγαν και δεν ασκήθηκε καν ούτε μία μήνυση κατά αγνώστου.

Ο κύριος Κατωπόδης αναφέρθηκε και στην συνάντηση που είχαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων με τον δήμαρχο Λευκάδας Χαράλαμπο Καλό, λέγοντας ότι όντως εκχωρεί κάποιες αρμοδιότητες, ότι ο νόμος σου δίνει δικαίωμα καθώς είναι της άποψης πως πρέπει τα προβλήματα να λύνονται στις κοινότητες γιατί όσο περισσότερα προβλήματα γίνονται εκεί τόσο λιγότερα είναι για το δήμο.

Όντως έχει εκχωρήσει κάποιες αρμοδιότητες, περιμένουμε όμως να τις  δούμε εγγράφως, καθώς ο δήμαρχος είναι ενημερωμένος για συγκεκριμένα πράγματα, ενώ για τους περισσότερους από εμάς θα είναι για πρώτη φορά.

Η άποψή μου είναι ότι τα τοπικά συμβούλια θα έπρεπε να διαχειρίζονται και κονδύλια, ωστόσο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές αυτή είναι η αλλαγή που έκαναν, πρέπει να το δεχτούμε και να αγωνιστούμε με ότι μπορούμε να διαχειριστούμε και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη κατάσταση στον τόπο μας.

Παρόλα αυτά κρατάμε μικρό καλάθι, δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά αν μπορέσουμε να επιλύσουμε κάποια προβλήματα που περνάνε από το χέρι μας και δεν χρειάζονται χρήματα τα λύσουμε σε κάθε κοινότητα, είναι σίγουρο ότι κάποια που χρειάζονται χρήματα θα είναι πιο εύκολο να λυθούν.

Όπως ανέφερα και στην ομιλία μου στο τοπικό συμβούλιο, αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας, είπα ότι είναι ένα θέμα το οποίο αφορά εμάς τους ίδιους, γιατί εμείς λερώνουμε τον τόπο μας εμείς οι ίδιοι μπορούμε να τον καθαρίσουμε.

Αν δεν συμβάλλουμε όλοι στο να κρατάμε καθαρή την πόλη μας και το χωριό μας, δεν μπορεί να έχουμε την απαίτηση εμείς να πετάμε τη σακούλα, έξω από το καλάθι ή τον κάδο του δήμου και να περιμένουμε υπάλληλος να την βάλει μέσα.

Η ορεινή Λευκάδα φέτος είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και ιδιαίτερα η Καρυά, καθώς πρέπει να καταλάβουν ότι όλοι όσοι επισκέπτονται το νησί μας, δεν έρχονται για να δουν μόνο τις παραλίες, θέλουν να δουν και τον ορεινό όγκο του νησιού.

Εάν όμως δεν υπάρχει πρόσβαση πως θα ανέβει κάποιος, όλα αυτά πρέπει να σχεδιαστούν σωστά ώστε σε μία δεκαετία να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Οι περισσότεροι κάτοικοι θέλουμε να έχουμε ένα περιποιημένο χωριό, έναν σωστό σύλλογο για να μάθεις τα παιδιά μας αυτά που πρέπει και αυτή είναι η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα πνευματικό κέντρο που να είναι μονάχα της πόλης και αυτό δεν είναι αιχμή. Τα πράγματα πρέπει να τα δούμε λίγο γενικότερα.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν εκτός Λευκάδας εκδηλώσεις σε πρόγραμμα πνευματικού κέντρου και εντός Λευκάδας, καθώς το πνευματικό κέντρο είναι όλου του νησιού και δεν είναι πνευματικό κέντρο πόλης Λευκάδας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κύριος Κατωπόδης, ανέφερε ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να αλλάξουμε τον τόπο μας και αν μείνουμε σε αυτό το μοτίβο του “δεν βαριέσαι”, ” έχουμε κόσμο” νομίζω ότι χάσαμε το παιχνίδι σαν Λευκάδα.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 26176 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

4 Comments

 1. Περιοχή αναγκαίως να κυρηχθεί σε διαρκή έκτακτη ανάγκη.απ τον κίνδυνο βοειδών. says:

  Στον κάμπο της Καρυάς όποιος επισκεφτεί θα βρεί σεληνιακά αναπογυρισμένο τοπίο απ τα πατήματα και την εφόρμηση των βοειδών
  Σε όλες Καλλιέργειες αμπελιού τα μοσχάρια φάγανε και τα κοτσμπέλια και κουρέψανε τρώγοντας τα δένδρα.
  Σε καλλιέργεια ρεβυθιού φάγανε και σκάψανε και το χώμα.
  Κάποιος έκανε δαπάνη 1200 ευρώ να περιφράξει το αμπέλι και τελικά εφορμήσανε και στο συρμαοπλεγμα.
  Η περιοχή της Λευκάδος που δέχεται την διαρκή αυτή κατσστροφή χρόνια πρέπει να κυρηχθεί ώς περιοχή φυσικών καταστροφών και να προστατευτεί βσσει νομοθεσίας.
  Αν τα αδέσποτα βοειδή δεν ανήκουν σε κανέναν ώς ελεύθερα ντόρκα πρέπει μα εξολοθρευτούν δημοσία δαπάνη. Αν κάπιιος εμφανιστεί ότι του ανήκουν οτε πρέπει να λυθι το θέμα δια νομοθεσίας .Αν ιναι μαρκαρισμένα με κίτρινο σημάδι στο αυτί οτε βάσει μητρώου σημάνσεως ανήκουν σε κάποιον άρα πάλι τίθεται θέμα νομοθεσίας.
  Το θέμα των ελεύθερων βοειδών στην Ορεινή Λευκάδα μπορι να εκληφθεί και ώς δοκιμή ατιμωρησίας απτό κράτος και ανυπαρξίας κράτους σε κάθε πειπτωση.
  Και αν ανήκουν σε κάποιον να γίνεται δοκιμή για παραπέρα αμφισβήτηση της κρατικής κυριαρχιας και οικειοποίησης ξένων ιδιοκτησιών με τα χρόνια. Η επέμβαση του κράτους πλέον σε κάθε περίπτωση είναι επιβεβλημένη.
  Τα ζώα αυτά οπως ώς αδέσποτα σποτελούν πηγή και προβλημάτων υγιεινής ( λύσσα τέτανους κλπ
  ασθένειες).
  Το δρομολόγιο Πλατύστομα Περιγιάλι καλοκαίρι και σε άλλαισως δρομολόγια στην περιοχή είναι πλέον καρμανιόλα απ τα βοειδή που πετάγονται μπροστά λη καιροφυλαχτούν να λεταχτούν αφηνιασμένα.
  Η περιοχή πρέπει να κυρηχθεί σε κατάσταση διαρκούς εκτάκτου ανάγκης.
  Επιτροπή από τα χωριά που μαστίζονται χρόνια απ την μσστιγα αυτή, να φτάσει στην πρωτεύουσα και να επισκεφθεί το πρωθυπουργικό γραφείο συνοδευίμενη απ τον βουλευτή.
  Διότι στην περιοχή αυτή τελικά υπάρχει κρατική υστέρηση και κίνδυνος της ζωής των κατοίκων απ την διαρκή και ονιμη πλέον μάστιγα.
  Ευθύνες πέφτουν και στις πλάτες των εκπροσώοων των χωριών της περιοχής αυτής αν δεν αναδειξουν το θέμα του κινδύνου της ζωής του πληθυσμού στην περιοχή,και την επέμβαση κάμέσά τών κράτίκών κατσσταλτικών φορέων για να κατασταλθεί άμεσα το κακό.
  Κινδυνεύουν ζωές ανθρώπων από τα αδέσποτα ( χωρίς ή με ιδιοκτησία) βοειδή.

 2. Σπύρο ασβέστωμα παντού και στην άκρη των δρόμων .Τοίχοι λιθιές πεζοδομια πέτρες δέντρα σκάλες .
  Ασβέστωμα παντού, Asvestoma now.

 3. Στην Καρυά πέφτει ο σημαντικότερος και λόγος και ευθύνη. Και αν χρειαστεί ανάγκην ενεργείας. says:

  Οι επικεφαλής των τοπικών όμορων κοινοτήτων που ταλαιπωρούνται απ τα ανεπιτήρητα βό’ι’δια είναι υπεύθυνοι για τις προτάσεις και εμέργειες για το την επίλυση του προβλήματος.
  Ως μεγαλύτερη κοινότητα θεσμικοιστορικά είναι η Καρυά και άρα ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου έχει και σημαντικότερο λόγο και σημαντικότερες ευθύνες. Και αν χρειαστεί ανάγκην ενεργείας.

 4. Η σαφής επισήμανση του Κου Κατωπόδη για την αναγκαία πολιτική βούληση. says:

  Αν το θέμα των ντόρκων βο’ι’διών δεν λυθεί σύντομα , ώστε η νέα καλλιεργητική χρονιά πέσει στα ίδια , τότε δεν θα υπάρχει ουδεμία άλλη ερμηνεία οτι είναι μεθοδευμένη γραφειοκρατική διοθκητική και πολιτική πράξη ( η αδράνεια ώς βαρβάτη επιθετική ενέργεια ) εκπορευόμενη απ τις ωφελιμότητες και πιλιτικές της πόλης της Λευκάδος και της Ανατολικής τουριστικής ακτής. Και αυτές οι ωφελιμότητες δεν μπορεί παρά νάναι μετρήσιμες εισοδηματικά.
  Διότι αν στο γήπεδο 5×5 της πίλης κάποιοι κόβανε το συρματόπλεγμα ή έκαναν δολιοφθορές αυτοί θα ιχαν εντοπιστεί.Το ίδιο και για το γήπεδο στο Νυδρί που φιλιξενι αστέρες ποδοσφαιριστές Μονακό/Ριμπολόβλεφ.
  Στο χώρο του γηπέδου της Καρυάς ποιοί έκαναν τις δολιοφθορές ?? και βγήκαν τα κλεισμέναοσα βό”ι’δια έξω.
  Και η πολιτική εκπροσώπηση της Νήσου -εκ της Ανατολικό Νοτιας γραμμής εδραζόμενη κύρια,θα εντάσεται και αυτή εντος κάθε υποψίας έστω και ώς πιθανοτική εκδοχή.
  Ο εκπρόσωπος του τοπικού Καρυάς εδώ κος Σ.Κατωπόδης σωστά επεσλημανε το θέμα της πολιτικής βούλησης.
  Και καλά ήταν οι αρμόδιες αρχές τάξης της Νήσου να έκαναν το καλοκαίρι μια εοίσκεψη στην ευρυτέρα περιοχή του κάμπου της Καρυάς για να βλέπανε την λεηλασία και καταστροφή οιυ πρικάλεσαν τα βό’ι’δια τα ντόρκα. Αποθαρυνοντας πλέον κάθε διάθεση έστω και της μικρότερης καλλιέργειας. Και καλά ιναι πλέον οι κάτοικοι των παθόντων χωριών να αρχίσουν να σκέφτονται κσι ευρύτερα συμφέροντα που εξυπηρετούνται απ αυτή την κατάσταση.Γιατί κάπου κυκλοφόρησε η αποψη ότι πλέον και με την λροκδευτική εγκατάλειψη της γεωργίας και των καλλιεργούμενων εδαφών δεν μπορούν να υποδείξουν ούτε τις κτηματικές περιουιες των ώς χωράφια.
  Και κείνο το πολύ πειεργο γραφείο της ατοποπογράφητης κτηματογράφησης το 2000-2001 στην Καρυά είναι εξόχως εντός κάθε υποψίας ώς παρακάδι του κεντρικού Εθνικού κτηματολόγιο στην Λεωφόορο Μεσογείων στο Χαλάνδρι που ειναι ακόμα ποιό περιεργέστερο.
  Να ενημερωθι το πρωθυπουργικλο γραφείο άμεσα -αν δεν θέλουν οι αρχές και ο βουλευτής να το κάνει ομάδα πολιτών – για την αοοθάρυνση της ασκήσεως παραγωγικής γεωργίας στην ορεινή Λευκάδα εξ αιτίας των χρίνια ανεπιτήρητων βο’ι’διών.
  Και σε αυτό θα βρεί και την συμπαράσταση της πληθυσμιακλης διασποράς της Περιοχής.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.