Σπύρος Φρεμεντίτης στον Prisma 91,6 για την Λαγκάδα: Μια παράταξη δεν έχει ανάγκη την τοποθέτηση ενός απλού πολίτη να την ενισχύσει με δημόσια ανακοίνωση


Την τοπική επικαιρότητα κλήθηκε να σχολιάσει ο Λευκαδίτης δημοσιογράφος Σπύρος Φρεμεντίτης μιλώντας στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6.

Ο Σπύρος Φρεμεντίτης σχολίασε το ping-pong ανακοινώσεων και δηλώσεων για το ποιος ενήργησε στο να έρθει για τέσσερις μήνες φαντάρος-ιατρός στον Κάλαμο, λέγοντας ότι εκτιμά ότι πρέπει να είναι κάποιος θεσμικός, καθώς ο φαντάρος πήγε υπηρεσιακά μέσω παρέμβασης του Υπουργείου.

Η αντίληψη του σε αυτές τις ιστορίες και στο να μετακινήσεις έναν οπλίτη γιατρό και να τον στείλεις σε  ένα  νησί το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα είναι ότι   δεν αρκεί να παρέμβει μόνο ο Βουλευτής, ο Δήμος, η Περιφέρεια, το κόμμα που είναι στην εξουσία εκείνη την στιγμή. Το αποτέλεσμα ήταν προφανώς  προσπάθεια του συνόλου των πιέσεων.  Όταν κάνεις το αποτέλεσμα σε μια φάση ποδοσφαιρική, ένας βάζει το γκόλ, αλλά είναι η μπάλα στο κεφάλι σου μετά από πάσες, για να πλασαριστεί στα δίχτυα. Το γεγονός ότι γίνεται μια ομαδική δουλειά είναι καλό, υπογράμμισε.

Το σημαντικότερο ωστόσο όλων είναι να μάθουμε αν ο πολίτης του Καλάμου, αισθάνεται καλύτερα που πήγε ένας γιατρός που υπηρετεί την θητεία του και δεν έχει την απαραίτητη προϋπηρεσία, αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια; Αν αυτό το έχουμε πετύχει μέσω ομαδικών κινήσεων είναι θετικό.

Ο Σπύρος Φρεμεντίτης σχολίασε και την πρόσφατη ανακοίνωση του Θοδωρή Γιωργάκη ο οποίος κάνει έκκληση στην αντιπολίτευση να ασχοληθούν ενεργά με το θέμα του δρόμου της Λαγκάδας, καθώς και την ανακοίνωση της παράταξης «Μαζί για την Λευκάδα μας», που στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή.

Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είχε ποτέ προδιαγραφές ενός δρόμου ο οποίος παρείχε μια ασφάλεια. Έγινε ο σεισμός σε έναν δρόμο που ήταν αφρόντιστος, υπέστη ένα σοβαρό πρόβλημα με τον σεισμό, λέγοντας ότι σε ένα νησί που μετά από έναν καταστροφικό σεισμό έχει απώλειες στο οδικό του δίκτυο, ο συγκεκριμένος δρόμος δεν μπορεί να μπει σε προτεραιότητα.

Στην συζήτηση μεταφέρθηκε και η τοποθέτηση του Δημάρχου Κώστα Δρακονταειδή για τις ενέργειες του Δήμου για την διάνοιξη του δρόμου, με τον Σπύρο Φρεμεντίτη να αναφέρει ότι ένας δρόμος για να ανοίξει χρειάζεται η μελέτη, η μεταφορά των πιστώσεων, να μάθουμε αν αυτός ο δρόμος διορθώνεται όπως υπογράμμισε και ο Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς αν αυτά τα πράγματα δεν λυθούν δεν μπορεί να λυθεί κανένας δρόμος.

«Έχω πάψει να πιστεύω στους προδότες και τους μη προδότες», απάντησε σχολιάζοντας την αναφορά του κυρίου Γεωργάκη ότι δεν επιθυμεί ο Δήμαρχος να ανοίξει ο δρόμος, ωστόσο συμμερίζεται την αγωνία του, καθώς και όλων των ανθρώπων, λέγοντας όμως ότι από την αγωνία μέχρι να υλοποιηθεί κάτι, υπάρχει δρόμος μακρύς.

«Ο Θοδωρής Γιωργάκης είναι ένας πολίτης όπως είμαστε όλοι αυτού του νησιού και καταθέτει μια άποψη, η οποία είναι μια γνώμη ενός απλού πολίτη ο οποίος την καταθέτει, το ότι μια Δημοτική Παράταξη του απαντά σημαίνει ότι μπορεί να είναι κοντά σε αυτή», συμπληρώνοντας ότι μια παράταξη δεν έχει ανάγκη την τοποθέτηση ενός απλού πολίτη, για να την ενισχύσουν με μια δημόσια ανακοίνωση, ούτε ο πολίτης έχει ανάγκη την παράταξη για να την κάνει σημαία.

Αυτά τα θέματα μπορεί να είναι σημαντικό να τα αναδεικνύουμε στον μικρόκοσμο του νησιού, ωστόσο δεν λύνονται με τέτοιου είδους συγκρούσεις. Στόχευση ότι είσαι ελλειμματικός, δεν έχεις πράξει τα δέοντα, το αντιλαμβάνομαι, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει πια είναι τα δέοντα που δεν έχουν γίνειΑ.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 21996 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.