Σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού και πόρων στο νοσοκομείο Πρέβεζας – Κίνδυνος λειτουργικής κατάρρευσης


Ο πρόεδρος των εργαζομένων Νοσοκομείο Πρέβεζας Στρατής Βουγέλλης μίλησε στον πρωινό μαγκαζίνο του Prisma 95,1 με τον Μιχάλη Μίχο και τον Χάρη Τσάντη με  αναφορικά με την επιδεινούμενη κατάσταση  στο χώρο υγείας στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην πόλη της Πρέβεζας.

«Πλέον μιλάμε για λειτουργικές καταρρεύσεις  νοσοκομείων» τόνισε ο κ. Βουγέλης. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για το νοσοκομείο της Λευκάδας  που έχει κλείσει , όπου σε συνδυασμό με το ατυχές γεγονός των δυο ιατρών που αρρώστησαν δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στην παθολογική  κλινική της Πρέβεζας, η οποία αυτή τη στιγμή φιλοξένει  40 άτομα, τα περισσότερα από την Λευκάδα,  με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Παράλληλα ο κ. Βουγέλλης  αναφέρθηκε στην επίσκεψη του Υπουργού Υγείας κ. Κουρουμπλή στα Ιωάννινα, υποστηρίζοντας ότι «σε αυτήν την σύσκεψη έγινε επιλεκτική ενημέρωση, εμείς δεν κληθήκαμε από κανέναν, ενώ η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε  δεν είχε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα» σχολίασε ο  πρόεδρος , ενώ συγχρόνως δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για τη χθεσινή  συνάντηση που  πραγματοποίησε η ομοσπονδία εργαζόμενων στα δημοσιά νοσοκομεία με τον κ. Κουρουμπλή   όπου τα αιτήματα  των  γιατρών με δημοσιονομικό κόστος έλαβαν αρνητική απάντηση.

Στη συνεχεία αναφέρθηκε στο νοσοκομείο της Πρέβεζας λέγοντας ότι  «το 2015 θα λειτουργήσει με προϋπολογισμό κάτω από το μισό από τον προϋπολογισμό  του 2010.Το νοσοκομείο θα καταρρεύσει μη μπορώντας  να αντεπεξέλθει στις βασικές ανάγκες».

About Ομάδα Σύνταξης 28440 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.