Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Πολύ σωστά η αστυνομία εφαρμόζει τα μέτρα. Το καλοκαίρι μας προστάτευσε και δεν είχαμε κρούσματα.”


Την εκτίμηση ότι οι επιπτώσεις του δεύτερου down θα πέσουν στις πλάτες των ελεύθερων επαγγελματιών έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6.

“Οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κλείσουν τα καταστήματά τους και στο τέλος η κυβέρνηση θα τους δώσει 800 με 1.000 ευρώ, το ερώτημα είναι τι θα πρώτο πληρώσουν αυτά τα χρήματα.

Ο εργαζόμενος θα πάρει 700 με 800 ευρώ, σχεδόν αυτά όσα δουλεύει, ο εργοδότης με αυτά τα χρήματα τι να πληρώσει, το ενοίκιο του, τα πάγια του;”

Σχολιάζοντας ωστόσο την κριτική της αντιπολίτευσης για τον τρόπο αντιμετώπισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει τον πρώτο λόγο,” εγώ δεν είμαι αντιπολιτευτικά στην κυβέρνηση, από την άλλη όμως δεν μπορώ να λέω σε όλα ναι επειδή τα λέει κυβέρνηση καθώς εκπροσωπώ τους επαγγελματίες και πρέπει να επισημαίνουμε αν έχουν δίκιο και όπου έχουν άδικο να το λέμε.

Δεν μπορώ υιοθετήσω αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση απέτυχε γιατί αναγκαστήκαμε και πήγαμε σε δεύτερο lowdown γιατί δεν κάναμε τις απαραίτητες μονάδες εντατικής θεραπείας.

Δεν καταλαβαίνω ποια είναι η λογική να κάνουμε χιλιάδες ΜΕΘ για να βάλουμε 100.000 συμπολίτες μας, γιατί από εκεί θα βγει το 50 με 60%, το υπόλοιπο 40% θα πάει κάπου αλλού και δεν θέλει κανείς να συμβεί αυτό.

Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να λέτε να κάνουμε περισσότερες μονάδες εντατικής θεραπείας για να βάλουμε περισσότερο κόσμο. Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για να πάμε όσο το δυνατόν λιγότερη από εμάς στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας και να βγούμε ζωντανοί στο τέλος.”

Στο ερώτημα αν πήραν τα μέτρα που έπρεπε, είπε ότι  εγώ θεωρώ ότι εδώ και δύο μήνες έπρεπε να κλείσουν μία κατηγορία επαγγελματιών που συνωστίζονται νεαρά άτομα και αναφέρομαι στα club και δεν θα έπρεπε να κλείσουν τα εστιατόρια, όπου υπάρχουν οι απαραίτητες αποστάσεις και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Κανείς μας δεν περίμενε να φτάσουμε εδώ αν και στην προηγούμενη συνέντευξη μας στις 20 Σεπτέμβρη είχα πει το καλό σενάριο ότι είναι 28η Οκτωβρίου να είχαμε χίλια κρούσματα 27 Οκτωβρίου είχαμε 1.250.

Βλέπετε που έχουμε φτάσει, κλείσαμε δυστυχώς, το θέμα είναι πόσο η κυβέρνηση θα υποστηρίξει τους επαγγελματίες που έκλεισαν.

Επαναλαμβάνω οι υπάλληλοι θα πάρουν τα χρήματα που είναι ο μισθός τους εφόσον δούλευαν και θα καθίσουν, στο τέλος πρέπει να μάθουμε τι θα πάρουν και επαγγελματίες.

Απέτυχε το κομμάτι των δανείων μέσω των τραπεζών, εμείς αυτό το έχουμε πει και στην κυβέρνηση ότι ήταν λάθος όλο αυτό που έγινε, παίρνεις και το κομμάτι της επιστρεπτέας προκαταβολής απευθείας στις επιχειρήσεις και η κυβέρνηση θα πρέπει να μπει πώς θα δώσει χρήματα στους επαγγελματίες χωρίς την διαμεσολάβηση των τραπεζών, γιατί το μόνο που κάνω είναι να δίνουν τα χρήματα σε αυτούς που δεν τα χρειάζονται.

Κανείς συνάδελφος από όσους χρειάζονταν δεν πήρε χρήματα.

Δυστυχώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουμε μία μόνιμη ανασφάλεια το πρόβλημα που θα βρούμε χρήματα να πληρώσουμε τις δόσεις μας στην εφορία, το ΙΚΑ, τα δάνεια μας, πού θα βρούμε χρήματα για να επιβιώσει η οικογένειά μας και αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Πρέπει όμως όλοι μας να δούμε και τις ευθύνες μας, καθώς δεν γίνεται η κυβέρνηση να έχει έναν χωροφύλακα από πίσω μας, για να ελέγξει αν θα βάλουμε τη μάσκα μας.

Τις τελευταίες ημέρες είχαμε κάποια κρούσματα στη Λευκάδα, γιατί ήρθε η μητέρα κάποιου από τα Τρίκαλα, έγινε παιδικό πάρτι σε γειτονική μας περιοχή και όλο αυτό δεν γνωρίζω πού θα καταλήξει, θεωρώ ότι θα καταλήξει άσχημα.

Δεν μπορεί σε αυτή την εποχή που ζούμε να συζητάμε για το αν πρέπει να κάνουμε παιδικά πάρτυ.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει.

Θα πρέπει να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης καθώς και στη Λευκάδα το καλοκαίρι τα καταστήματα έπρεπε να δουλέψουν όμως εγώ θεωρώ ότι δεν υπήρξε προσοχή, κάναμε στο Σταυρό μας μήπως υπάρξει πρόβλημα όμως με αυτή τη λογική δεν γίνεται κάτι.”

Σχολιάζοντας την ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του Facebook του Κ. Δρακονταειδή ότι υπάρχει ένα κυνηγητό των αρχών στους μαγαζάτορες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Αστυνομία το έχει πάρα ξηλώσει, απάντησε ότι ο ίδιος δεν είδε την συγκεκριμένη ανάρτηση, όμως επειδή το μέρος είναι μικρό και ακούμε διάφορα, εγώ θεωρώ ότι η αστυνομία δεν κάνει κάτι παραπάνω από ότι πρέπει και ίσως κάνει και κάτι πιο λίγο.

“Εμείς το καλοκαίρι είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με την αστυνομία, πρέπει όμως να σας πω ότι σε αντίθεση με άλλα νησιά του Ιονίου όπως η Ζάκυνθος και στην Κέρκυρα δεν έκλεισε κανένα κατάστημα στη Λευκάδα.

Δεν καταλαβαίνω λοιπόν ποιο είναι αυτό το κυνηγητό, δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εγώ επειδή ήμουν σε συνεχή και καθημερινή επικοινωνία με την αστυνομία, θεωρώ ότι μας προστάτευσαν και δεν είχαμε κρούσματα η Αστυνομία το έπραξε με το σωστό τρόπο.

Έμαθα ότι κάποιοι συνάδελφοι εξέφρασαν παράπονα, όμως πρέπει να τους πω ότι θα μπορούσαν να μην τους ενημερώσουν και η διαμαρτυρία ήταν γιατί δεν τον άφησε να δουλέψει.

Αν όμως τον άφηνε να δουλέψει και του έριχνε πρόστιμο ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; θεωρητικά θα είχαμε κρούσμα γιατί είχαν μαζευτεί πολλά άτομα και θα είχε φάει και το πρόστιμο και θα είχε κλείσει, άρα θεωρώ ότι η αστυνομία προσπάθησε να προλάβει καταστάσεις.

Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθάμε τους συναδέλφους όποιος έχει διαφορετική άποψη καλό είναι να με ενημερώσει για να το δούμε, θεωρώ όμως σε γενικές γραμμές σαν Λευκάδα τα πήγαμε καλά.

Θέλω να σας πω ότι πριν λίγες μέρες μπήκε η αστυνομία το κατάστημά μου για έλεγχο για το αν φοράει μας και το προσωπικό. Εάν έπιαναν κάποιον που δεν φόραγε, τότε πείτε μου έφυγε η αστυνομία; κάποια στιγμή πρέπει λίγο να δούμε ποια είναι η δουλειά του καθενός μας. Αυτή είναι η δουλειά της αστυνομίας, δεν είναι η αστυνομία είναι καλή όταν τη φωνάζουμε όταν μας έχουν κλέψει, ή μας απειλούν και είναι κακοί για να μας έρθουν να μας δώσει ένα οποιοδήποτε πρόστιμο.

Και εμένα εχθές το αυτοκίνητό μου πήρε πρόστιμο 200 ευρώ, ήταν κακό όμως δεν μπορώ να πω ότι η αστυνομία έκανε κακό στη δουλειά της. Δεν πρέπει να τα βάζουμε μαζί της, ο καθένας κάνει τη δουλειά του και πρέπει όλοι μαζί να ξεπεράσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτό το πρόβλημα το οποίο υπάρχει, καθώς θεωρώ ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ανοίγει η αγορά και θα κλείνει μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

About Ομάδα Σύνταξης 28546 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Ασφαλώς και ο καθείς έχει τις απόψεις του, και εφ όσον του δίδεται βήμα τις εκφράζει αν θέλει.
    Το κράτος- η αστυνομία είναι ένα απ τα όργανα του κράτους- απλά είχε τις πληροφορίες ώς πρέπει για την μειωμένη μεταδοτικότητα του κορονο’ι’ού στην ζέστη , και για τούτο απ τον Μάη και πέρα άρχισε την τουριστικόεισπρακτική πρακτική, έστω και με δόσεις μέτρων αρχικά.
    Το κατά πόσο το κράτος- εκάστοτε ο διαχειρίζεται κάποια κυβέρνηση- δια του οργανου του την αστυνομία προστάτευσε το καλοκαίρι ( και τι εννοείται καλοκαίρι ) τους πολίτες και δη στην Λευκάδα, ήταν και είναι γνωστό , και ο συμβολισμός ήταν τα παρκαρισμένα μόνιμα, με τσαμπουκά, με βαρβαρότητα, τα περιστασιακά σταθμευμένα αυτοκίνητα στους ποδηλατόδρομους και πεζοδρόμια του Ά’ι’Μηνά, γιορτή του που είναι σήμερα 11/11/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.