Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Ωρολογιακή βόμβα για την νέα δημοτική αρχή το θέμα της χωματερής. Θέλω να συνδράμω να βρεθεί λύση και όχι απλά να μένουμε σε καταγγελίες.”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης σχολιάζοντας τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν με την απόσταση του χρόνου που έχει περάσει από τις δημοτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, θα έκανε διαφορετικά πράγματα, απάντησε ότι ενώ έκανε πίσω στην υποψηφιότητά του για τη δημαρχία, καθώς σκέφτηκε ενωτικά για την παράταξη, “ενδεχομένως τώρα να μην έκανα πίσω και να σκεφτόμουν εντελώς διαφορετικά”.

Αναφορικά με την περιφέρεια, είπε ότι  ο ίδιος μπήκε για να βοηθήσει, δεν το ζήτησε, του το  πρότειναν να μπει στο ψηφοδέλτιο, ενώ ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει ακόμα με την κυρία Κράτσα από τότε, αν και έχουν συναντηθεί μια-δυο φορές, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να μιλήσουν μόνο και μόνο για να καταλάβει τι συνέβη εκείνη την ημέρα, “γιατί δεν θα έλεγα ότι ήταν επιλογή της κυρίας Κράτσα 100% αυτό που συνέβη.”

Εκτιμώντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ανέφερε ότι με το ποσοστό που πήρε ο κύριος Σολδάτος στον πρώτο γύρο δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να χαθεί ο δήμος.

“Εγώ υπολόγιζα ότι θα μπορούσαμε να πάμε περίπου στο 28% ταβάνι, φτάσαμε στο 34%, οπότε εκεί περίμενα ότι δεν χάνεται ο δήμος.”

Όπως είπε ο κύριος Σκιαδαρέσης με τον Χαράλαμπο Καλό είχαν μία ολιγόλεπτη συζήτηση στα πλαίσια μιας κοινωνικής εκδήλωσης, λέγοντας ότι αναμένεται να συναντηθούν μετά τις εκλογές για να δουν το πλαίσιο της συνεργασίας του δήμου με το επιμελητήριο και κάποια θέματα που είναι ανοικτά  θεωρόντας ότι μπορούμε να τα διευθετήσουμε με τη δημοτική αρχή.

“Θεωρώ ότι είναι δύσκολη η διοίκηση του δήμου, υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που θέλουν λύση και δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αυτό, θεωρώ λοιπόν ότι θα πρέπει να υπάρξει συναίνεση”, λέγοντας ότι ο ίδιος ενδεχομένως να γνωρίζει και ποιοι θα είναι αυτοί που θα συναινέσουν για να βγει η νέα δημοτική αρχή.

“Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο δήμος για να διοικηθεί χρειάζεται τουλάχιστον 12 άτομα είτε αυτοί είναι αντιδήμαρχοι, είτε πρόεδρος λιμενικού ταμείου κτλ και ο κύριος Καλός έχει μάξιμουν έξι με τον ίδιο.

Εκ των πραγμάτων θα πρέπει να δώσει θέσεις σε κάποιους άλλους δημοτικούς συμβούλους, καθώς δεν γίνεται διαφορετικά.”

Στην επισήμανση ότι ο Κωνσταντίνος Δρακονταειδής έχει εκφράσει τη βούληση να στηρίξει τη δημοτική αρχή, απάντησε ότι κατά τον ίδιον είναι λίγο δύσκολο, χωρίς να γνωρίζει κάτι, να είναι μαζί μαζί με την παράταξη και του κυρίου Σολδάτου, εκτιμώντας ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο.

“Από την άλλη αν είναι ο κύριος Καλός με τον κύριο Σολδάτο, δεν χρειάζονται κάποιον άλλον, έχοντας οριακή πλειοψηφία, αν προστεθεί και κάποιος άλλος από τους μικρούς, υπάρχει μία καλή πλειοψηφία για να διαχειριστούν οτιδήποτε θελήσουν.”

Ο κύριος Σκιαδαρέσης σχολίασε και την κατάσταση στη χωματερή και την έντονη δυσοσμία των τελευταίων ημερών, κάνοντας λόγο για μία ωρολογιακή βόμβα στην καινούργια δημοτική αρχή.

“Το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό, από όσο γνωρίζω κάποιοι άνθρωποι θα κινηθούν με παρέμβαση στον εισαγγελέα για να πάρει θέση.” Μάλιστα ο ίδιος έχει προγραμματίσει συναντήσεις με κάποιους ανθρώπους και φορείς για το ζήτημα αυτό, με τον ίδιον να ασχολείται με το θέμα αν μπορεί να δώσει λύση, διαφορετικά θα κάνει μία καταγγελία αλλά αυτό δεν λέει κάτι είναι εύκολος δρόμος.

“Αν υπάρχει λύση και μπορούμε να προτείνουμε να γίνει κάτι τότε είμαι θετικός, αν είναι απλά να κάνουμε καταγγελίες, δεν νομίζω ότι προσφέρουμε τίποτα και στη δημοτική αρχή και στον κόσμο απλά φωνάζουμε για να φωνάζουμε.”

Δυστυχώς έχουμε ένα πολύ όμορφο νησί και είναι αυτό που έχω πει πολλές φορές στις ομιλίες μου, ότι έχουμε έναν προορισμό που θέλουμε να φτιάξουμε τετράστερα ή πεντάστερα καταλύματα, αλλά ο προορισμός δυστυχώς είναι το πολύ τρίστερος και όταν συμβαίνει αυτό ότι και να φτιάξεις δεν αποδίδει.

“Μπορεί εγώ να έχω ένα πολύ καλό κατάλυμα, ο πελάτης με μένα να είναι ευχαριστημένος και όταν θα βγει θα μυρίσει τα σκουπίδια, θα πάει σε κάποια παραλία και θα τον πλησιάζουν διάφοροι για να τον πείσουν να πάει μία κρουαζιέρα, όταν θα πάνε κάποιοι άλλοι Κινέζοι που έχουν βγάλει και φυλλάδια και θα προσπαθήσουν να τον πείσουν ότι θα πρέπει να κάνει μασάζ, δεν υπάρχει λογική σε αυτό το πράγμα, όμως για να σταματήσει αυτό, θα πρέπει και οι φορείς που είναι υπεύθυνη για αυτό, γιατί εμείς σαν Επιμελητήριο δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, θα πρέπει να πάρουν θέση.”

“Την Τρίτη θα κοιτάξω να έχω μία συζήτηση με το λιμενάρχη για να δούμε τι μπορεί να γίνει και πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα και οι φορείς πρέπει να πάρουν θέση.

Στη χώρα που ζούμε το πρόβλημα δεν είναι ότι υπάρχει ο νόμος, αλλά τι ο νόμος δεν εφαρμόζεται, δυστυχώς κανείς δεν εφαρμόζει κανένα νόμο και όταν δεν υπάρχει εφαρμογή και δεν φοβάται κανένας, καθώς δεν είναι καλύτερος από εμάς ούτε ο Γερμανός, ούτε ο Γάλλος, ούτε ο Εγγλέζος, απλά στη χώρα τους οι νόμοι εφαρμόζονται και εκεί φοβούνται και κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.

Σε εμάς υπάρχει ο νόμος, κανείς όμως δεν φοβάται γιατί δεν κάνει σωστά τη δουλειά της η αρμόδια υπηρεσία, είτε είμαστε γνωστοί στον υπεύθυνο και θα έχουμε την ενημέρωση πριν έρθει σε μας για έλεγχο και όλα αυτά που γνωρίζουμε όλοι.”

Όπως ανέφερε ο κύριος Σκιαδαρέσης δεν είναι ικανοποιητικός ο ισχυρισμός ότι δεν υπάρχει προσωπικό, το προσωπικό μας το στέλνουμε εκεί που θέλουμε να το στείλουμε, το στέλνουμε για να κάνει ελέγχους σε επιχειρήσεις για την εύκολη λεία,  γιατί είναι εκεί, δεν θα τολμήσει κανείς επιχειρηματίας να πει ενδεχομένως δεύτερη κουβέντα, ενώ όλοι αυτοί που συζητάμε τώρα γύρω γύρω, ούτε μπορούμε να τους βρούμε, ούτε μπορούμε να τους δημιουργήσουμε κάποιο πρόβλημα και το πολύ-πολύ να γίνει μία μήνυση σε αυτούς, θα μπει από το ένα αυτί θα βγει από το άλλο, γιατί μπορεί να έχουν 300 μηνύσεις, δεν έχουν σταθερή έδρα και δεν μπορώ να τους βρει κανείς.

Η εύκολη λύση είναι επαγγελματίας στον οποίον πάνε για παράδειγμα οι υπηρεσίες και κοιτάνε αν από κάτω από το ψάρι έχει 12 παγάκια ή δέκα για να τον γράψουμε και η ίδια υπηρεσία, ενώ ξέρουμε ότι κάποιοι πουλάνε μέσα στα αυτοκίνητά τους, ή εκτεθειμένα στον ήλιο ψάρια και άλλα τρόφιμα εκεί δεν τους πειράζουμε.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ένας άνθρωπος που φεύγει δυσαρεστημένος από τη Λευκάδα θα μιλήσει σε 10 για να τους πει πόσο καλά δεν πέρασε, σε αντίθεση με αυτόν που είναι ευχαριστημένος που θα μιλήσει δυο-τρεις.

Είναι προτιμότερο λοιπόν να μην έρθει νέος πελάτης στο νησί που θα φύγει δυσαρεστημένος, παρά να έρθει και να φύγει δυσαρεστημένος. Αν φυσικά κοιτάξουμε το πρόσκαιρο όφελος που είναι να έρθει για να του τα πάρουμε τώρα, γιατί δεν ξέρουμε αν θα έχουμε να φάμε το χειμώνα και έχει ο Θεός, δεν έχει λογική.

Αν βάλουμε τα πράγματα κάτω και πούμε ότι θέλουμε πελάτες μακροχρόνια θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία όλοι μας, από τον Δήμο Λευκάδας, την αστυνομία, το Λιμεναρχείο, το Επιμελητήριο, ξενοδόχους, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επαγγελματίες μέλη μας, όλοι πρέπει να αλλάξουμε και να κάνουμε ένα βήμα πίσω, γιατί όταν μιλάμε για αλλαγή όλοι τη θέλουμε αλλά για τους άλλους και βάζω πρώτα και τον εαυτό μου μέσα, όταν η αλλαγή φτάνει σε εμάς, τότε λέμε να γίνει πρώτα στους άλλους.

Κοιτάζουμε λοιπόν το πρόβλημα που δημιουργούν κάποιοι και δεν κοιτάζουμε ενδεχομένως το πρόβλημα που δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι, η δική μας επιχείρηση.

Πρέπει να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω και να καταλάβουμε ότι για το δικό μας καλό, για το καλό της Λευκάδας, για το καλό όλων μας και αυτών που δεν δουλεύουν άμεσα με τον τουρισμό.

Παράδειγμα εγώ έχω μία εταιρία κούριερ, αν κάνει δουλειά ο ξενοδόχος θα έρθει να στείλει σε εμένα φακέλους και δέματα. Εάν εγώ κάνω καλή δουλειά και πληρώσω τους φόρους μου, το κράτος θα πληρώσει στο δημόσιο τους μισθούς, εάν δεν έχει να τους πληρώσει επειδή τελείωσαν οι παχιές αγελάδες και πλέον δεν μπορούμε να δανειστούμε θα έρθουν περικοπές.

Πρέπει λοιπόν να καταλάβουν και οι φίλοι οι δημότες δημόσιοι υπάλληλοι, ότι το να δουλέψει ο επιχειρηματίας του τουρισμού είναι καλό και για τον ίδιον και όχι να λέμε ότι εγώ δεν έχω να κερδίσω τίποτα, κάτι που ακούω από πολλούς φίλους.

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.