Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Να τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας. Είναι προτιμότερο να δώσουμε είκοσι ποτά λιγότερα σήμερα από το να μας κλείσουν όπως την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο!!”


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Αναφερόμενος στην τουριστική καμπάνια που ξεκίνησε με το πρώτο spot που δόθηκε στη δημοσιότητα, είπε πως πρόκειται για μία συνεργασία με την marketing Greece η οποία θα τρέχει μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

“Για κάποιες εβδομάδες θα παίζει το συγκεκριμένο σποτάκι, η καμπάνια ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου μέσω ενός ταξιδιωτικού άρθρου και περίπου στις 5 Αυγούστου βγήκε το βίντεο στον αέρα.

Η ενημέρωση που είχαμε από την marketing Greece για αρχή,  ήταν ότι μέχρι τις 10 Αυγούστου το βίντεο είχε φτάσει σε ένα 1.700.000 άτομα, το είδαν 485.000 και έχουν σχολιάσει και έχουν κάνει like 110.000 άτομα.

Στόχος της τουριστικής καμπάνιας είναι να αναδείξουμε το νησί μας έναν ασφαλή προορισμό, χωρίς κάποιος να χρειάζεται να μπει σε καράβι ή αεροπλάνο καθώς με την οικογένεια του κάνει στη Λευκάδα οδικώς και σίγουρα αυτό μέτρησε για τους Έλληνες.

Η Λευκάδα είναι προορισμός για τους Έλληνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια,  δεν ανακαλύψαμε φέτος τον εγχώριο τουρισμό όπως αρκετά νησιά και από το Ιόνιο, καθώς πολλοί οικογενειάρχες προτίμησαν διακοπές στη Λευκάδα με ασφάλεια αντί να επιλέξουν κάποιο άλλο νησί του Αιγαίου ή του Ιουνίου.”

Απαντώντας στο ερώτημα αν τις τελευταίες ημέρες που ήρθε κόσμος στο νησί η αγορά πήρε ανάσα για έναν δύσκολο χειμώνα, είπε ότι δεν γνωρίζει πόσο αυτή η ανάσα θα βοηθήσει για την υπόλοιπη χρονιά.

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι από την 1η Αυγούστου και όσο διαρκέσει η φετινή τουριστική περίοδος θα βοηθήσει για την υπόλοιπη χρονιά μέχρι την επόμενη σεζόν που θεωρητικά περιμένουμε να είναι καλύτερη.

Και για την φετινή σεζόν τα πράγματα ήταν καταπληκτικά μέχρι που ήρθε ο κορονοϊός και πάθαμε αυτό που πάθαμε.”

Σχετικά με τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να ξοδεύουμε τα χρήματά μας όσο μπορούμε στον τόπο μας ή στις γύρω κοντινές μας περιοχές. “Θεωρώ ότι θα πρέπει λίγο να δούμε το θέμα των αγορών μέσω internet κατά πόσο μας συμφέρει, καθώς βραχυπρόθεσμα μπορεί να εξοικονομούμε κάποια χρήματα, τα χρήματα Όμως αυτά χάνονται και δεν ξανά έρχονται στη δική μας τσέπη που αυτό θα συμβεί αν αρχίσουμε να ταξιδεύουμε στο νησί μας και στις γειτονικές μας περιοχές.

Στη συνέχεια πρέπει το κράτος να βοηθήσει, καθώς αν στην αρχή βοήθησε το ίδιο όλες τις περιοχές και επιχειρήσεις, θα πρέπει πλέον να δει εξειδικευμένα κάποια πράγματα, καθώς δεν μπορεί να βοηθάει το ίδιο την περιφέρεια Ιονίων νήσων με 76% του ΑΕΠ στον τουρισμό και την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου με 98% του ΑΕΠ, με την περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει καλλιέργειες, βιοτεχνίες και ένα ΑΕΠ που δεν έχει αποκλειστικά σχέση από τον τουρισμό.”

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, ο κύριος Σκιαδαρέσης υπογράμμισε τη σημασία του να τα εφαρμόζουμε και να βλέπουμε τον κάθε φίλο μας ως εν δυνάμει φορέα.

Πρέπει να ξεφύγουμε από τη νοοτροπία του κολλητού μας φίλου, επειδή το βλέπουμε συχνά και δεν φοράμε μάσκα είμαστε ασφαλείς.

Πρέπει να πω ότι στο Επιμελητήριο της Χίου την προηγούμενη εβδομάδα Μία εργαζόμενη βρέθηκε θετική και έκλεισε το Επιμελητήριο για 10 μέρες. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο ιός μπορεί να είναι δίπλα μας ή μέσα στο σπίτι μας.

“Για παράδειγμα η κόρη μου πήγε διακοπές, επέστρεψε την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ και την έχω σε καραντίνα όχι στο σπίτι μου, αλλά σε διαμέρισμα που έχω εκτός Λευκάδος στη συνέχεια θα κάνει το τεστ και μετά θα επιστρέψω σπίτι και θα δεις συγγενικά πρόσωπα. Αυτό το είπα σε δυο-τρεις φίλους και με κοιτούσαν λες και γυρνούσε από τον Άρη.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση κάπως έτσι γιατί τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και δεν είναι όπως φαίνονται.

Στη Λευκάδα διαπίστωσα και εγώ πολλές στιγμές συνωστισμού που δεν θα έπρεπε σε καταστήματα, κάποιοι φορούν τη μάσκα στο λαιμό για φουλάρι, ή την έχουμε κατεβασμένη κάτω από τη μύτη, ή δεν έχουμε τις κατάλληλες μάσκες.

Πρέπει να προσέξουμε έμειναν 15 μέρες και είναι προτιμότερο στο κατάστημά μας να δώσουμε σήμερα 20 ποτά λιγότερα, παρά να μας κλείσουν όπως στην Κέρκυρα και τη Ζάκυνθο που τα καταστήματα κλείνουν από τις 12:00 το βράδυ.

Είναι προτιμότερο να δώσουμε 20 ποτά λιγότερα σήμερα από το να δώσουμε 200 λιγότερα τις επόμενες 15 μέρες που ακολουθούν και χρειάζεται προσοχή.

Μάλιστα αυτές τις μέρες Υπάρχουν πολλά συνεργεία του ΕΟΔΥ και οργώνουν το νησί και θέλω να πάω στους συναδέλφους να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί.

About Ομάδα Σύνταξης 27489 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.