Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Δεν μπορεί η Λευκάδα να είναι στην μέση της αντιπαράθεσης Τσελέντη-Λέκκα. Να σταματήσουν να κάνουν δηλώσεις.”


Μετά τις δηλώσεις του Άκη Τσελέντη στον Prisma 91,6 παρέμβαση στο απογευματινό μαγκαζίνο έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

“Πραγματικά την άκουσα τη δήλωση του κυρίου Τσελέντη και ξαφνιάστηκα, καθώς είναι πολύ ενδιαφέροντα όσα είπε.” Στην επισήμανση του ότι η κυρία Κράτσα πρέπει να τον βάλει στη θέση του, είπε ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο το ζήτησε από την ίδια.

“Ο κύριος Τσελέντης, επειδή βλέπω ότι πολιτεύεται όπως μάθαμε, δεν έχει μάθει να πολιτεύεται και δυστυχώς δεν ξέρει πώς να χειριστεί μία κατάσταση, έχω πέσει από τα σύννεφα.”

Επειδή με έχουν πάρει και άλλοι τηλέφωνο πρέπει να σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει ούτε αν ανήκουμε στον ίδιο πολιτικό χώρο και δεν με απασχολεί καθόλου ποιος θα με πάρει τηλέφωνο, ας με πάρει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν με απασχολεί καθόλου. Είναι δικαίωμά του κυρίου Τσελέντη να πολιτευτεί, όχι όμως επάνω στην πλάτη τη δική μας, γιατί από ότι βλέπω αυτό γίνεται.

Ο κύριος Τσελέντης έχει μπερδευτεί λίγο, θα είχε ξεμπερδευτεί αν απαντούσε στα τηλέφωνα μου και συζητούσαμε και το θέμα θα είχε λήξει.

“Εμείς σαν Επιμελητήριο δεν έχουμε δουλειά να πούμε αν ο κύριος Τσελέντης είναι καλός επιστήμονας ή δεν είναι. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι πολύ καλός επιστήμονας και φυσικά έχει βοηθήσει τα Επτάνησα και όλη την Ελλάδα.”

Ο κύριος Σκιαδαρέσης διευκρίνισε ότι είναι μέλος της πολιτικής προστασίας από την πρώην Νομαρχία Λευκάδας πριν το 2000, ήταν παρών στη διαχείριση των τελευταίων σεισμών, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και έχει μία εμπειρία στο κομμάτι αυτό.

“Η δουλειά του κάθε επιστήμονα είναι από τη στιγμή που έχει μηχανήματα στη Λευκάδα και βλέπει κάποια πράγματα, οφείλει να ενημερώσει την κυβέρνηση και δεν έχει καμία δουλειά να βγαίνει στις τηλεοράσεις.

Μάλιστα όπως είπε ο κύριος Τσελέντης έδωσε μία συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και πολύ σωστά είπε ότι ενημέρωσε ως όφειλε την επιτροπή διαχείρισης κρίσεων και σεισμών.

Από τη στιγμή που αρχίζουμε επειδή βγήκε ο κύριος Λέκκας και είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πριν είχε βγει ο κύριος Τσελέντης και είπε ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός, άρχισαν τα τηλέφωνα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, για το τι γίνεται με τη Λευκάδα.

Μέλη του Επιμελητηρίου, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια άρχισαν να διαμαρτύρονται ότι οι Έλληνες από Αθήνα και Θεσσαλονίκη άρχισαν να κάνουν ακυρώσεις για το Πάσχα, εμείς δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι.

Δεν γίνεται σε καμία χώρα του κόσμου να τσακώνονται οι επιστήμονες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον έναν να λέει ότι θα γίνει σεισμός και τον άλλον λέει το αντίθετο.

Το Επιμελητήριο έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ότι δεν μπορεί να μένει με απάθεια  σε όλα αυτά που γίνονται και το έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.”

Όσον αφορά την εξώδικη διαμαρτυρία δεν βγάλαμε κανένα δελτίο τύπου για να αναφέρουμε το θέμα, συζητήθηκε μόνο στο δ.σ. του Επιμελητηρίου και χειριστήκαμε πολύ προσεκτικά τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Αν ο κύριος Τσελέντης δεν έβγαινε να κάνει την ανάρτηση του στο facebook δεν θα είχε καταλάβει κανείς τίποτα. Ο κύριος Τσελέντης πιστεύει ότι στραφήκαμε εναντίον του, πρέπει όμως να πω ότι το εξώδικο το στείλαμε και στον κύριο Λέκκα, διότι και οι δύο βγήκαν στις τηλεοράσεις.

Σχετικά με την επισήμανση του κυρίου Τσελέντη και την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Μανολη Θερμό, απάντησε ότι τον τελευταίο καιρό είναι λίγο μπερδεμένος και πρέπει να ξεμπερδευτεί και αυτός λίγο.

“Θα πρέπει πρώτα να ενημερώνεται και μετά να κάνει και να λέει οτιδήποτε. Θα πρέπει λίγο ξεμπερδέψει τα πράγματα, γιατί κάπου τον ανακοίνωσαν υποψήφιο με τον ίδιο να λέει ότι δεν είναι, είναι λίγο μπερδεμένος.”

Στην επισήμανση του κυρίου Τσελέντη ότι έχει γεμίσει με σεισμογράφους στη Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή, χωρίς να έχει ζητήσει πουθενά χρήματα, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που το έχουν πράξει, ο κ. Σκιαδαρέσης ανέφερε ότι επανερχόμαστε πάλι στη διαμάχη που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια του κυρίου Τσελέντη με τον κύριο Λέκκα.

Επειδή οι δυο τους κοντράρονται γιατί ο ένας εκπροσωπεί το σύστημα Βαν και ο άλλος είναι αντίθετος με αυτό, δεν μπορεί Λευκάδα, ο κάθε προορισμός στην Ελλάδα, να βρίσκεται ανάμεσα στους δύο αυτούς επιστήμονες και να τραβάμε αυτά που τραβάμε.

Πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι να συζητήσουν μεταξύ τους κι αν αυτοί δεν μπορούν έχει υποχρέωση η εκάστοτε κυβέρνηση να τους τραβήξει το αυτί και να τους βάλει κάτω να συζητήσουν.

Εγώ του γράφω συγκεκριμένα πράγματα στο εξώδικο, δεν απάντησε σε τίποτα από αυτά, παρά το μόνο που κάνουν να βλέπει φαντάσματα και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να το κάνουμε, εμείς λέμε ότι σπέρνουν τον πανικό χωρίς να υπάρχει λόγος.

Εμείς δεν τα έχουμε με τον κύριο Τσελέντη, θέλουμε να σταματήσουν και οι δύο να λένε αυτά που λένε ανεξάρτητα αν είναι σωστά ή όχι δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25753 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

  1. Τα βράχια και η άμμος που πέφτουν στην κρημνώδη παραλία σπ τα κάθετα πρανή εν ώρα λουομένων, και τα σύρματα ( συρματπλέγματα βαριά κστά το άσμα) που οριοθετούν την μισή σε βάθος για χρήση αμμουδιά !! ικανοποιούν κάποιο κριτήριο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ή εμπορικής κανονικότητας??
    Οι αυτοσχέδιες κατασκευές με σανίδες και καδρόνια που αποτελούσαν χρόνια ( υπάρχουν φωτό) την σκαλωσιά πρόσβασης σε παραλία ,σαν ανεμόσκαλα μπηγμένη στα πρανή από ασταθή άμμο, αποτελούσαν στοιχείο της εμπορικής διαχειριστικής ευθύνης??
    Τα παραπάνω στοιχεία ταυτόχρονα αποτελούσαν νομιμοποιούνταν και ώς κριτήρια της κρατικής και επιστημομικής ευθύνης ? , που τα ήξεραν κσι το κράτος και οι επιστήμονες !
    Ή η εισπραξιμότητα για όλους τους εμπλεκομένους προηγούνταν και προηγείται της ασφάλειας ( κοντόφθαλμα) των πολιτών ??
    Γιατί οι βάρβαροι ( δηλαδή ο σεισμός ) ήρθε ( ευτυχώς τέλη Νοέμβρη Μήνα) το 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.