Σωτήρης Σκιαδαρέσης στον Prisma 91,6: “Αν η κυβέρνηση επιμείνει να υπάρχει ένας ναυαγοσώστης σε κάθε κατάλυμα με πισίνα το κόστος των δωματίων θα εκτοξευτεί τα ύψη. Είμαστε στα κάγκελα…”


Για τις δράσεις του Επιμελητηρίου Λευκάδας, αλλά και την τοπική επικαιρότητα μίλησε στον Prisma 91,6 ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης.

Στο ερώτημα ότι αυτές τις απόκριες δεν υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις και θα μπορούσαμε να είμαστε λίγο πιο ζωντανοί, απάντησε πως είναι γεγονός κάτι τέτοιο όμως ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. “Δεν μπορεί μόνο του το Επιμελητήριο να κάνει τα πάντα και δυστυχώς το πρόβλημα που τονίζουμε διαρκώς και βλέπουμε σε όλες τις εκφάνσεις του νησιού μας  είναι ότι δεν μπορούμε να καθίσουμε και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρουμε.”

Απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου αν υιοθετεί την άποψη του Μάκη Μελά στον Prisma 91,6 ότι επικοινωνιακά η Νέα Δημοκρατία έχασε στο θέμα των απορριμμάτων και κερδισμένος βγήκε ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος, απάντησε πως είναι ξεκάθαρο πως η επιτυχία ανήκει στην κυβέρνηση της Νέας.

“Από εκεί και πέρα αν αυτό δεν μπορεί να φτάσει τον κόσμο κατά την άποψή μου δεν φταίει η ΝΟΔΕ.

Ωστόσο η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να δουλεύει το κράτος χωρίς να σκεφτόμαστε αν ο βουλευτής είναι δικός μας, καθώς αν γινόταν αυτό ο βουλευτής θα είχε τη μισή δουλειά και θα ασχολιόταν μόνο με το νομοθετικό έργο, ωστόσο για τα αυτονόητα στον τόπο μας πρέπει να πάει ο βουλευτής να χτυπήσει την πόρτα.

Αυτό το κράτος έχουμε πρέπει να το αλλάξουμε, θεωρώ όμως ότι το σκεπτικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, συζητώντας με άτομα του κόμματος είναι ότι θέλει να τα αλλάξει, ωστόσο για να γίνουν αυτά πρέπει να αλλάξουμε πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι..”

Σχετικά με το Πανεπιστημιακό τμήμα της Λευκάδας, ο Σωτήρης Σκιαδαρέσης είπε ότι ως Πρόεδρος Επιμελητηρίου, κοιτάζοντας  τα μέλη και τις επιχειρήσεις για να δουλέψουν θα υποστηρίζω ότι θα πρέπει να υπάρχουν φοιτητές στη Λευκάδα.

“Από κει και πέρα αν οι φοιτητές θα είναι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κάποιας άλλης σχολής δεν θα είχα πρόβλημα, καθώς θα επαναλάβω πως δεν μπορούμε όλοι να σπουδάσουμε και να έχουμε απαίτηση να βρούμε δουλειά στο αντικείμενό μας.

Υπάρχουν και άλλες δουλειές, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κτλ, θεωρώ ότι έχουμε πάρει λάθος δρόμο, όλοι μας θέλουμε τα παιδιά μας να βγαίνουν μηχανικοί και δικηγόροι και να δουλεύουν για 400 ευρώ το μήνα.”

Ο κύριος Σκιαδαρέσης έθιξε  κάποια σημαντικά ζητήματα στην συνάντησή του με τον υφυπουργό τουρισμού κύριο Κόνσολα, καθώς με την ιδιότητα του ως Προέδρου της επιτροπής τουρισμού της κεντρικής επιτροπής επιμελητηρίων, συζήτησαν αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο που βγήκε στη διαβούλευση, σχετικά με τον καταδυτικό τουρισμό που ωστόσο περιλαμβάνει και μια άλλη γκάμα θεμάτων.

“Εγώ δεν έχει σημασία αν ανήκω στη Νέα Δημοκρατία, αυτό που είναι λάθος θα το φωνάξω και θα το πω, καθώς κάποια πράγματα που έχουν περάσει το νομοσχέδιο είναι απαράδεκτα.

Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι ζητάει πλέον από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, ότι θα πρέπει αν έχουν πισίνα, να υπάρχει ένας ναυαγοσώστης.

Μέχρι σήμερα υπήρχαν πιστοποιήσεις, τόσο των υπαλλήλων ή των ιδιοκτητών των καταλυμάτων και στη συνέχεια πέρναγαν μία εκπαίδευση και ήταν υπεύθυνη για την πισίνα τους.

Η απαίτηση να υπάρχει πλέον ναυαγοσώστης, θα εκτοξεύσει το κόστος των δωματίων κατακόρυφα, ωστόσο υπάρχει και έλλειψη ναυαγωσώστη καθώς είναι δύσκολο να τους βρούμε.

Πότε θα προλάβουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να εκπαιδευτούν που χρειαζόμαστε 50.000 χιλιάδες στη Χώρα;

Αν σκεφτείτε ότι ο κάθε ναυαγοσώστης θα θέλει 1.000 ευρώ μισθό, αυτά τα πέντε εκατομμύρια, θα περάσουν από μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων που εκπαιδεύουν και εγώ αυτό δεν μπορώ να το δεχτώ.

Είμαστε στα κάγκελα όπως και η Ομοσπονδία ενοικιαζομένων δωματίων Ελλάδας και θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει.

Την Δευτέρα έχω ραντεβού με τον Υπουργό και τον σύμβουλο του, για να μάθουμε τι θα γίνει με αυτή την εξέλιξη και ποιους εξυπηρετεί.”

“Ένα άλλο θέμα έχει να κάνει με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα όποιος  είναι ιδιοκτήτης καταλυμάτων, η επιχειρήσεων, μπορεί να έρθει στο Επιμελητήριο και να κατοχυρώσει την επωνυμία του δωρεάν.

Με το νέο νομοσχέδιο θα πρέπει αυτό που κάνουμε εμείς δωρεάν όχι απολυτήρια θα το κάνει το ξενοδοχειακό Επιμελητήριο με κόστος 20 ευρώ.

Εδώ θα σταματήσω δεν θα πω τίποτε άλλο γιατί θα γίνω κακός, θα γίνει συνάντηση την επόμενη εβδομάδα και θα επανέλθω.”

Αναφορικά με την γνωμοδοτική επιτροπή τουρισμού που αποκτά η περιφέρεια, έκανε λόγο για σωστή απόφαση, “ωστόσο πρέπει να ξέρουμε ποιος λέει κάποια πράγματα, αυτό είναι που λέω εδώ και δύο χρόνια με επιστολές στην περιφέρεια ότι  πρέπει να γίνει, το συζητήσαμε με την κυρία Κράτσα στην συνάντηση στο Επιμελητληριο, καθώς δεν μπορούν να αποφασίζουν τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι στην εκάστοτε αντιπεριφέρεια σε ποια τουριστική έκθεση θα πάμε.

Αν μπει σε σωστή βάση, θα πρέπει οι φορείς σε κάθε αντιπεριφέρεια να συναποφασίζουμε πού θέλουμε να πάμε και ποιες χώρες πρέπει να στοχεύσουμε.

Τώρα αν είναι να κάνουμε μία επιτροπή για να την κάνουμε, θα έχει την τύχη όλων των προηγούμενων επιτροπών και θα έχει την τύχη, όπως τις προηγούμενες.”

Το Επιμελητήριο έχει την δική του  τουριστική επιτροπή, αντίστοιχα ο δήμος  την δική του επιτροπή, οι ξενοδόχοι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια την δική τους  και θα πρέπει όλοι αυτοί να συναποφασίζουν.

Το θέμα είναι ότι πρέπει να συντονιστούμε, αν δουλέψουμε σωστά και αν δεν αρχίσει ο ένας να θέλει να καπελώσει τον άλλον, ίσως υπάρξει αποτέλεσμα.”

Αναφορικά με την πραγματοποίηση σύσκεψη εργασίας, με τα στελέχη του ελληνικού κέντρου θαλασσίων ερευνών, είπε πως έχει να κάνει με το θέμα της διάβρωσης των δυτικών παραλιών ακτών του νησιού και την παραλία του Αγίου Γιάννη, καθώς υπάρχει ένα πρόβλημα και με τον άμμο που θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί, όπως είχα επικοινωνία και με την κτηματική υπηρεσία και την κυρία Τζωρτζοπούλου, διαφορετικά όπως μου είπε θα τον βγάλει σε δημοπρασία και θα φύγει πολύ γρήγορα.

“Στην συνάντηση μαζί με το ΕΛΚΕΘΕ και τον δήμαρχο Λευκάδας καταλήξαμε, γιατί ο κύριος αντιπεριφερειάρχης έστειλε το σύμβουλο του, ε ότι θα επικαιροποιήσουμε κάποια παλιά μελέτη που υπάρχει του 2004 με 2006 που ήταν αναξιοποίητες, ενώ σε όλη αυτή τη διαδικασία που θα πάρει περίπου ένα χρόνο, το Επιμελητήριο πήρε την πρωτοβουλία φιλοξενίας των μελών του ΕΛΚΕΘΕ, κάθε φορά που θα έρχονται στη Λευκάδα για να μπορέσουμε να το κάνουμε.

Έχουμε μείνει πίσω αυτό το θέμα, οι άνθρωποι αυτοί είχαν έρθει με την προηγούμενη δημοτική αρχή αναλάβει και φεύγοντας μας είπαν ότι ελπίζουν να μην ξανά έρθουν και πάλι για  βόλτα στη Λευκάδα.

Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω εάν δεν τους ενεργοποιήσει η περιφέρεια και ο δήμος, με τον Χαράλαμπο Καλό να δεσμεύεται ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, ελπίζω αυτή τη φορά να έχουν θετικά αποτελέσματα.”

Σύμφωνα με τον κύριο Σκιαδαρέση από τη στιγμή που διαβρώνεται η παραλία στον Αη Γιάννη, έχουμε απώλεια εσόδων, καθώς δεν μπορεί πλέον να κάτσει κάποιος μπροστά σε αυτά τα καταστήματα.

Δυστυχώς η  διάγνωση δεν είναι μόνο στον Άι Γιάννη, αλλά και στους Μύλους, καθώς όπου κι αν πάμε βλέπουμε να έχουν βγει οι πέτρες.

Κατά καιρούς είδαμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή κουβάλησε κάποια φορτηγά με άμμο, όμως το πρόβλημα δεν λύνεται, καθώς θα πρέπει να μπαζωθεί η παραλία με τον άμμο, όμως θα πρέπει να γίνει με έναν τρόπο όπως ήταν πριν 30 χρόνια, δηλαδή 20 χρόνια μέτρα.

Αν δεν συμβεί αυτό, με τον δρόμο που υπάρχει, με τις πέτρες που έχουν μπει για να μη φάει η θάλασσα το δρόμο, φτάνουν τα χρήματα εκεί, στροβιλίζεται γυρνώντας πίσω η θάλασσα, τραβώντας την άμμο την οποία χάνουμε.

Αν η παραλία δεν πάει αρκετά μέσα όπως πριν μερικά χρόνια, να κυλάει το κύμα στην αμμουδιά χωρίς να φτάνει στα βράχια, με μία ομαλή διαδικασία, δεν θα λυθεί το θέμα.

Το να ρίχνουμε άμμο με φορτηγά, ως προσωρινή λύση δεν αρκεί, πρέπει να επικαιροποιήσουμε την καινούργια μελέτη και να πάμε σε μία μόνιμη λύση.

About Ομάδα Σύνταξης 28492 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

2 Comments

  1. Και κατά τα άλλα κυκλοφορεί η κουλτούρα του ποιοτικού τουρισμού , ως επίσημη επαγγελματική και εμπορική επιδίωξη ???
    Δεν σημαίνει ότι το κάθε εμπορικό και επαγγελματικό επιμελητήριο επιδιώκει τίποτα άλλο παραπέρα παρά το τσεπικό κέρδος των μελών του . Λαι καλά κάνει .
    Και καλά κάνουν και οι πελάτες και οι τουρίστες – και ιδιαίτερα οι καλοί ποιοτικοί πελάτες -να κάνουν επιλογές για το που θα αφήσουν τα λεφτά τους ???
    Και καλά είναι να μην τα αφήνουν όπου τους βλέπουν μόνο για το σκληρό κέρδος χωρίς κόστος .

  2. Η ποιότητα του Τσερεβέλα ξεκινάει από τις φαβέλες του πατέρα του και με τέτοια κανάτια σαν του λόγου τού θα εξακολουθεί αυτο το λούμπεν..ας το πούμε νησί να βγάζει μούτελη και ρουφιάνους.Οσο για τον ποιοτικό τουρισμό ούτε σε 1000 χρόνια,εχουν κάνει τόσο Καλή δουλειά οι ακρίδες του σοσιαλισμού Μαργέλης και Σια που γελάνε και τα πόμολα….και με ένα ΟΥΣΤ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.