Σωτήρης Αργυρού στον Prisma 91,6: Με μαθηματική ακρίβεια οδεύουμε στο κλείσιμο του Γυμνασίου Καρυάς.


Στο απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91,6 μίλησε ο Διευθυντής του Σχολείου Καρυάς, Σωτήρης Αργυρού, λέγοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, ώστε να μην καταργηθούν οι Λυκειακές τάξεις και να υποβαθμιστεί περισσότερο η Ορεινή Λευκάδα.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο ψήφισμα που Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και υπογράφηκε από όλες τις παρατάξεις, αλλά και στην επιστολή τους στο Υπουργείο λέγοντας ότι τα ολιγομελή τμήματα στο σχολείο δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού τα τμήματα λειτουργούν κανονικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς.
Από 46 μαθητές που υπήρχαν πέρυσι, φέτος έχουμε 49 και το σημαντικό είναι ότι αν δεν εγκρίνουν τα τμήματα της Β Λυκείου φέτος που λειτουργούν κανονικά, σημαίνει ότι του χρόνου δεν θα έχουμε ούτε Γ ούτε Β Λυκείου οπότε η Α Λυκείου αν δει ότι δεν υπάρχει Β-Γ Λυκείου δεν θα μείνουν στο σχολείο της Καρυάς, οπότε με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσει και το Γυμνάσιο, αλλά και το Δημοτικό των Σφακιωτών.
Ο κύριος Αργυρούς, είπε ότι η ορεινή Λευκάδα δέχεται επίθεση καθώς έκλεισε το δημοτικό, το αστυνομικό τμήμα, το ταχυδρομείο, καταργήθηκε το 2011 το Λύκειο και έγιναν Λυκειακές τάξεις.
Μεσούσης της χρονιάς δεν είναι σωστό να φύγουν τα παιδιά και να πάνε σε άλλα σχολεία, καθώς πολλά από αυτά είναι φτωχά και δεν θέλουν να φύγουν από τον τόπο τους.

Πηγή φωτό:MYLEFKADA

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.