Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας: κάλεσμα σε συλλαλητήριο


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ανακοίνωση
Συνάδέλφισσα / Συνάδελφε: Κλιμακώνουμε την αντεπίθεσή μας, δίνουμε απάντηση απέναντι στη πολιτική της Κυβέρνησης, της Ε. Ε. αλλά και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών. Αν τους αφήσουμε αυτοί θα συνεχίσουν να μας ρουφούν το αίμα. Εμείς έχουμε τη δύναμη, χωρίς εμάς καμιά υπηρεσία και κανένα αμαξοστάσιο δεν μπορεί να δουλέψει. Η Κυβέρνηση μαζί με τους θεσμούς αλλά και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ ετοιμάζονται να πάρουν και άλλα μέτρα, ακόμα πιο δυσβάστακτα για εμάς και τις οικογένειες μας. Μειώνουν για ακόμα μια φορά τους μισθούς και τις συντάξεις μέσα από την παραπέρα μείωση του αφορολόγητου και την αύξηση του ΦΠΑ. Βάζουν χέρι στη κοινωνική ασφάλιση και αυξάνουν τα όρια ηλικίας κατά 9 χρόνια τουλάχιστον στους εργαζόμενους που είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ παίζοντας το προηγούμενο έργο επιχειρεί για ακόμα μια φορά να εξαπατήσει, να σπείρει αυταπάτες στους εργαζόμενους αλλά και στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ότι δήθεν διαπραγματεύεται με τους θεσμούς για το καλό μας. και εμείς ρωτάμε; Μήπως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η Κυβέρνηση θα κουβεντιάσει την αύξηση μισθών και συντάξεων; Μήπως θα κουβεντιάσουν την αύξηση των δαπανών για τη παιδία και τη υγεία; Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να έχουν καμιά αυταπάτη. Η Κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί για άλλη μια φορά σκληρά αλλά οι διαπραγματεύσεις δεν θα έχουν στο επίκεντρό τους τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων. Σκοπός της διαπραγμάτευσης είναι το πώς θα τσακίσουν ακόμα περισσότερο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλίσουν ή ακόμα και να αυξήσουν τη κερδοφορία τους οι μεγάλοι Επιχειρηματικοί Όμιλοι. Ας μην αφήσουμε να μας δηλητηριάσουν ανάμεσα στη «καλή» Ε.Ε. και το «κακό» ΔΝΤ. Και οι δύο είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού. Έχουν κοινό αντίπαλο και αυτός είναι οι εργαζόμενοι και η παραπέρα αφαίμαξη των κατακτήσεων τους και των δικαιωμάτων τους. στον ίδιο ντορβά χτυπάει και η πλειοψηφία των δημάρχων. Έχουν υλοποιήσει μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. αλλά και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης. Παρέα με την Κυβέρνηση προχωράνε στη κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και την αντικαθιστούν με εργαζόμενους της φτώχιας και της μιζέριας των 495 Ευρώ. Παρέα με τη Κυβέρνηση υλοποιούν τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά τομείς όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, οι τεχνικές υπηρεσίες , οι κοινωνικές υπηρεσίες κ.α. Παρέα με τη Κυβέρνηση έχουν απογυμνώσει τις υπηρεσίες από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή με αποτέλεσμα σήμερα η εντατικοποίηση της εργασίας να έχει χτυπήσει κόκκινο και τα εργατικά ατυχήματα να διαδέχονται το ένα μετά το άλλο. Απέναντι σε αυτή τη πολιτική κατάντια δεν μας έχει μείνει τίποτα άλλο από την οργάνωση της πάλης μας και την αντεπίθεσή μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το παραπέρα σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας και των κατακτήσεών μας. Κάνουμε το φόβο τους όπλο μας. Σχεδιάζουμε, Οργανώνουμε τη δική μας απάντηση μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Μπορούμε και πρέπει να χαλάσουμε και τους σχεδιασμούς τους και τη πολιτική τους. Έχουμε υποχρέωση και σε μας και στα παιδιά μας να ζήσουμε και να τους παραδώσουμε ένα καλύτερο κόσμο. Αρκεί εμείς να πιστέψουμε στη δύναμή μας, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη δική μας ζωή.
Όλοι στο συλλαλητήριο στον αϊ Μηνά στης 21 του Φλεβάρη και ώρα 18.30

το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λευκάδας

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.