Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας: “Όλοι στο συλλαλητήριο για το νομοσχέδιο ενάντια στις διαδηλώσεις”


«Το Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας καλεί όλους τους εργαζόμενους των δήμων (Λευκάδας – Μεγανησίου) σε μαζικό ξεσηκωμό για να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ, που προσπαθεί να “βάλει στο γύψο” το δικαίωμα στη διαδήλωση, στη διεκδίκηση, στην απεργία και στους αγώνες του λαού και των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, βάζει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.Η σκακιέρα έχει στηθεί για τη νέα μοιρασιά, απαραίτητη προϋπόθεση για τα κέρδη τους είναι η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι να μην διεκδικούν, να μην παλεύουν για δικαιώματα και κατακτήσεις.

Όλα τα κόμματα της αστικής τάξης τα τελευταία χρόνια μέσα από τις καπιταλιστικές κρίσεις μοναδικό στόχο έχουν να θωρακίσουν την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου με αυταρχικά κατασταλτικά μέτρα σε βάρος του λαού. Ο βασικός στόχος τέτοιων αυταρχικών κατασταλτικών μέτρων είναι το ίδιο το εργατικό, ταξικό κίνημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όσο κι αν φωνάζει σήμερα έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης, αυτοί ήταν που θέσπισαν την απαγόρευση των κινητοποιήσεων κατά των πλειστηριασμών ως ιδιώνυμο αδίκημα, δεν ξεχνάμε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο με νόμο που έφερε και ψήφισε για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιεί σήμερα τα δώρα του ΣΥΡΙΖΑ στο επαρκές και έρχεται με το νομοσχέδιο έκτρωμα που μόνο την περίοδο της χούντας είχε ξαναζήσει ο τόπος, να ικανοποιήσει το διακαή πόθο των αφεντικών. Η εργοδοτική τρομοκρατία πάει χέρι – χέρι με τα αντεργατικά μέτρα και την καταστολή.

Οι εργαζόμενοι έχουν πλούσια πείρα από την καταστολή του αστικού κράτους σε βάρος τους όταν διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους. Όμως, είναι βαθιά γελασμένοι και ανιστόρητοι όλοι τους αν νομίζουν ότι αυτό το έκτρωμα θα εφαρμοστεί και θα νομιμοποιηθεί στη συνείδηση των εργαζομένων.

Αυτό που ξέρουμε καλά και το όπλο που έχουμε είναι η οργάνωση και μαζικοποίηση των σωματείων μας, ο αγώνας μας μέχρι την τελική κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

«Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται. Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει»

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΚΑΙ ΩΡΑ 8:00 μ.μ. ΣΤΟΝ ΑΗ ΜΗΝΑ.

Το ΔΣ»

About Ομάδα Σύνταξης 27406 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.