Συνεδρίασε στην ΠΙΝ η Επιτροπή Παρακολούθησης για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου Κέρκυρας


Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η Επιτροπή Παρακολούθησης για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, υπό τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο και  τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττας Πανδή, του Δήμαρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Μωραΐτη, του αντιδήμαρχου Καθαριότητας Σπύρου Ασπιώτη, του προέδρου του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκου Τρίαντου, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιώργου Χονδρογιάννη, υπηρεσιακών στελεχών των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας και εκπροσώπων του Συλλόγου Τεμπλονίου και των κατοίκων της περιοχής.

pinxytasunedriasei (3)

Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Κέρκυρας ενημέρωσε για την πορεία των εργασιών και σχεδιασμών της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή του Τεμπλονίου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, ένα πρόβλημα χρόνων, το οποίο όλοι γνωρίζουν. Εκτίμησε ότι αν δεν υπάρξουν γραφειοκρατικά ή άλλα προβλήματα η λειτουργία της συστοιχίας μηχανημάτων για τη δεματοποίηση θα μπορεί να λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ανέπτυξε τις ενέργειες που απομένουν για το επόμενο διάστημα προκειμένου να υπάρξει το προσδοκόμενο αποτέλεσμα.

pinxytasunedriasei (2)

Ήδη έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για το βιοαέριο στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και με τον κοινωνικό έλεγχο, μέσω της Επιτροπής Παρακολούθησης, θα τεθούν επί τάπητος χρονοδιαγράμματα για τις επόμενες ενέργειες και δράσεις.  Επίσης θα εξεταστούν οι δυσκολίες που παρουσιάζονται όσον αφορά στην εξεύρεση πόρων, ανθρώπινων και υλικών, για τη λειτουργία και τήρηση του οδικού χάρτη στη διαχείριση απορριμμάτων.

pinxytasunedriasei (4)

Ο οδικός χάρτης ισχύει δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος συμπυκνώνοντας τα συμπεράσματα της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης στα εξής:

 

pinxytasunedriasei (5)

 

  • Αναμένεται από το Δήμο Κέρκυρας η συμβασιοποίηση με τον εργολάβο για την υποδομή των μηχανημάτων της δεματοποίησης το επόμενο διάστημα ενώ θα πρέπει να κατατεθεί και να τεθεί υπόψη των κατοίκων σχεδιάγραμμα με τις θέσεις των μηχανημάτων αυτών.
  • Βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου η μελέτη για το βιολογικό καθαρισμό.
  • Αναμένονται εξελίξεις για την υλοποίηση της εξαγγελίας του Δήμου Κέρκυρας για τη συνεργασία με το Μετσόβειο Πολυτεχνείο προκειμένου να αναζητηθεί νέα χωροθέτηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Κέρκυρα.
  • Εξετάζεται η διενέργεια ενημερωτικής καμπάνιας για την προβολή των οφελών και την εντατικοποίηση των ρυθμών της ανακύκλωσης, ως άκρως απαραίτητης για την επίλυση του προβλήματος με τα απορρίμματα.
  • Συνεχίζεται αμείωτος ο δημόσιος έλεγχος στην προσπάθεια να γίνουν γνωστά τα πραγματικά προβλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων.
  • Η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεδριάσει εκ νέου για να εξετάσει τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει και τις νέες εξελίξεις μετά τις 20 Σεπτεμβρίου 2016.

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 22640 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.