Σε τραγική κατάσταση το Κολυμβητήριο Πρέβεζας.


Σε τραγική κατάσταση βρίσκεται το Κολυμβητήριο Πρέβεζας αφού όχι μόνο η πισίνα είναι γεμάτη σκουπίδια και το νερό έχει πιάσει πρασινάδα αλλά και ο περιβάλλον χώρος παρουσιάζει μια ανάρμοστη εικόνα με  σπασμένα πλεξιγκλάς παντού. Πέρα από τις φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεσή μας από την τελευταία επίσκεψη μας, θεωρήσαμε υποχρέωση μας να επικοινωνήσουμε με κάποιον ειδικό σε θέματα κολύμβησης και πισίνας ώστε να έχουμε μια καλύτερη εικόνα  για την κατάσταση που επικρατεί στην μοναδική αθλητική κολυμβητική εγκατάσταση της πόλης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την κα. Ιουλία Λύρου, γυμνάστρια και προπονήτρια του κολυμβητικού συλλόγου << Ποσειδώνας Πρέβεζας>>, λύθηκαν κάποιες από τις απορίες μας αφού μας μίλησε για όλους και για όλα, δίνοντας μας την πραγματική διάσταση του προβλήματος και εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία της για την μείωση προσέλευσης των παιδιών στον σύλλογο.

Prevezatoday: Σε ποιον κολυμβητικό σύλλογο είστε προπονήτρια και πόσα παιδιά έχει αυτή τη στιγμή ο σύλλογος ;

Ιουλία Λύρου:  Είμαι προπονήτρια στον κολυμβητικό σύλλογο<< Ποσειδώνας Πρέβεζας> και  όσο για τους αθλητές μας η προσέλευση έχει μειωθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή είναι γύρω στα 150 παιδιά ενώ παλιά, όταν λειτουργούσε περισσότερο χρόνο η πισίνα, οι αθλητές ήταν περισσότεροι και συμμετείχαμε σε αγώνες και στην περιφέρεια αλλά και στην Αθήνα.

Prevezatoday: Σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Κολυμβητήριο Πρέβεζας;

Ιουλία Λύρου: Από τον Σεπτέμβριο που έκλεισε η πισίνα, δεν έχει γίνει καμία συντήρηση ώστε να βελτιωθεί η εικόνα της  και να  μπορεί να ανοίξει έγκαιρα το καλοκαίρι και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από ότι άνοιξε τα τελευταία χρόνια. Όπως έκλεισε τον Σεπτέμβριο έτσι είναι και τώρα και λογικό είναι να παρουσιάζει μια τέτοια εικόνα.

kolimvitirioprevezaseiko1

Prevezatoday: Είδαμε πριν λίγες μέρες που βρεθήκαμε στο κολυμβητήριο μια απαράδεκτη εικόνα τόσο της πισίνας όσο και του περιβάλλοντος χώρου. Έχετε έρθει σε επαφή με τον Δήμο Πρέβεζας ή με κάποιον αρμόδιο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις;

Ιουλία Λύρου:  Όπως σας είπα είναι λογικό να αντικρίσατε μια τέτοια εικόνα αφού η πισίνα είναι παρατημένη και χωρίς συντήρηση από τον Σεπτέμβριο που έκλεισε. Όσο για την πισίνα και να καθαριστεί τώρα είναι δώρο άδωρον, καλό είναι να ετοιμαστεί λίγο πριν ανοίξει το κολυμβητήριο. Ο περιβάλλον χώρος θα μπορούσε να ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση αν υπήρχε εποπτεία και συντήρηση. Όταν όμως τα προστατευτικά πλεξιγκλάς είναι σπασμένα, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε κάποιον που θέλει να μπει αλλά και να κάνει κάποιες καταστροφές. Υποτίθεται ότι κάθε φορά που κλείνει η πισίνα θα γίνονται κάποια έργα συντήρησης ώστε την επομένη χρόνια να είναι έτοιμα και να χρειάζονται λιγότερες εργασίες για να ξεκινήσει. Απεναντίας δεν γίνεται τίποτα και με το κλείσιμο της πισίνας κλείνουν όλα και μετά έρχονται όλοι αυτοί οι μήνες που επιβαρύνουν μια κατάσταση και τα έξοδα διπλασιάζονται ώστε να έρθει στη σωστή μορφή για να λειτουργήσει.  Έχουμε έρθει σε επαφή με το Δήμο, μας είχαν πει ότι θα γίνονταν αυτά τα πράγματα και ότι θα γίνονταν μια καταγραφή αυτών που χρειάζεται ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση κάποιων βασικών εργασιών. Συγκεκριμένα ήξερα ότι η σκούπα που είναι να σκουπίζεται η πισίνα έχει βλάβη και ότι πρέπει να σταλεί στην Αθήνα για να φτιαχτεί, απεναντίας είναι ακόμα εδώ.

Prevezatoday: Ποιούς μήνες είναι ανοιχτό το κολυμβητήριο κ. Λύρου;

Ιουλία Λύρου:  Να σας πω ότι όταν ήμουν υπεύθυνη ξεκινούσε από αρχές Φεβρουαρίου και έκλεινε παραμονή Χριστουγέννων ίσα -ίσα δυο μήνες ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να προχωρήσει. Το καταλαβαίνω βέβαια ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά ώστε να λειτουργήσει γιατί για να λειτουργήσει τους χειμερινούς μήνες χρειάζεται πετρέλαιο αλλά με τα δεδομένα των καιρικών συνθηκών στην Πρέβεζα από το Μάιο και μετά που δεν χρειάζεται πετρέλαιο ώστε να ζεσταθεί η πισίνα θα μπορούσε να λειτουργήσει Μάιο έως και τον Οκτώβριο όπου δεν χρειάζεται να έχει έξοδα σε πετρέλαιο παρά μόνο να καθαρίζεται και όχι να επιβαρυνθεί ο Δήμος με χρήματα για πετρέλαιο εφόσον δεν έχει. Πέρσι μας είχαν καλέσει τέλη Ιουνίου  για να δούμε τι θα κάνουμε με την πισίνα και μετά η πισίνα ξεκίνησε τέλος Ιουλίου και ενώ μας είχαν πει ότι είχε βγει ένα κονδύλι ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα όπως στοκάρισμα της πισίνας αλλά και οι βατήρες και ο περιβάλλον χώρος και πολλά αλλά, αλλά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.

kolimvitirioprevezaseiko2

Prevezatoday: Ο σύλλογος σας έχει 150 παιδιά όπως μας είπατε.  Πού πηγαίνουν οι αθλητές αυτοί εφόσον το κολυμβητήριο είναι κλειστό τόσο καιρό;

Ιουλία Λύρου: Τον πρώτο καιρό προσπαθούσαμε και πηγαίναμε τα παιδιά Άρτα, Γιάννενα για να έχουν και συμμετοχή και σε αγώνες γιατί η αγωνιστική περίοδος είναι μέχρι και τον Ιούνιο, με έξοδα του συλλόγου και με βοήθεια και συνδρομές των γονέων ώστε να έχουν επαφή αλλά κάποια στιγμή αυτό σταμάτησε γιατί δεν είναι εφικτό πλέον. Είναι οι απαιτήσεις των παιδιών στα σχολεία και τα ωράρια τόσο περιορισμένα που δεν γίνεται και αυτό μπορείς να το κάνεις ένα- δυο μήνες, δεν μπορείς έξι-επτά.

Prevezatoday: Εφόσον η αγωνιστική περίοδος είναι μέχρι τον Ιούνιο και τώρα έχουμε Μάρτιο και δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες λογικά δε θα μπορέσετε να συμμετέχετε σε αγώνες.

 Ιουλία Λύρου: Όχι δεν συμμετέχουμε και εν τω μεταξύ γινόταν και οι σχολικοί αγώνες εδώ και ήταν καλό γιατί τα παιδιά και αυτά που δεν ήταν σε κάποιο σύλλογο μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα αλλά και αυτό έχει σταματήσει πλέον. Επιπλέον τον Ιούλιο κάναμε και Ναυτική εβδομάδα, κάναμε και κάποιους αγώνες και τα δυο σωματεία που είμαστε και αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε πλέον όταν τα παιδιά ξεκινάνε 20 Ιουλίου την εκμάθηση.

Prevezatoday: Είναι η πρώτη χρόνια που επικρατεί αυτή η κατάσταση στο κολυμβητήριο με τους αθλητές να μην που να προπονηθούν;

Ιουλία Λύρου: Όχι δεν είναι η πρώτη χρονιά, είναι τα τελευταία 3 με 4 χρόνια εκτός την φετινή χρονιά που επικρατεί η ίδια κατάσταση. Έρχονταν τα παιδιά και περιμένανε πότε θα ξεκινήσει το κολυμβητήριο και οι γονείς προγραμμάτιζαν τι θα κάνουν το καλοκαίρι τα παιδιά και τις δραστηριότητες που θα κάνουν αλλά πλέον δεν περιμένουν μέχρι τέλη Ιουλίου. Οι γονείς το θέλανε και ρωτάνε το πότε θα ξεκινήσει η πισίνα και ξέρω είναι δύσκολες εποχές και για τον Δήμο αλλά έστω αυτούς τους μήνες που δεν έχει τόσα έξοδα σε πετρέλαια ώστε να πραγματοποιηθούν και οι διασυλλογικοί αγώνες,  να γίνουν και οι σχολικοί αγώνες και τα παιδιά θέλουν τον αγώνα για να συμμετέχουν καλύτερα και να ασχολούνται με τον αθλητισμό αλλά με ένα κλίμα τέτοιο είναι δύσκολα τα πράγματα.

kolimvitirioprevezaseiko4

Prevezatoday: Εσείς σαν σύλλογος τι πρόκειται να κάνετε ώστε να πιέσετε λίγο την κατάσταση για να λυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα ζητήματα;

Ιουλία Λύρου: Κάθε χρόνο τα σωματεία ερχόμαστε σε επαφή με το Δήμο  πριν την λήξη της καλοκαιρινής σεζόν  και αναφέρουμε τα θέματα αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να μην έχουμε την επομένη χρονιά περισσότερες εργασίες και περισσότερα έξοδα και να μπορεί να γίνει μια απλή συντήρηση του χώρου που έτσι και αλλιώς είναι απαραίτητη. Απλώς θέλει καλύτερο προγραμματισμό και δεν είναι τόσο μεγάλα τα έργα που πρέπει να γίνουν, απλά θέλει μια οργάνωση και μια ιεραρχία των εργασιών που πρέπει να γίνουν ώστε να μην διογκωθούν τα προβλήματα.

Ευχαριστούμε την κα. Ιουλία Λύρου για την επικοινωνία που είχαμε μαζί της.

Εμείς από την μεριά μας ευχόμαστε να βρεθεί κάποια λύση και κάποιος συντονισμός και να μην αφήνονται οι μοναδικές κολυμβητικές αθλητικές εγκαταστάσεις  στον μη συντονισμό των δημοτικών υπηρεσιών που είναι υπεύθυνες  για την κατάσταση και την λειτουργία τους.

About Ομάδα Σύνταξης 27547 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.