Σε σειρά τηλεδιασκέψεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης


Σε σειρά τηλεδιασκέψεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης

 

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25/5/2020 το απόγευμα τηλεδιάσκεψη  με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, Προέδρους Επιμελητηρίων,  παράγοντες του τουρισμού και παραγωγικών φορέων με στόχο την ανάδειξη των βέλτιστων πρακτικών για την επανεκκίνηση του τουρισμού, μετά τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η πανδημία.

Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, ως παλμογράφοι της επιχειρηματικής κοινότητας,  είχαν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν και να θέσουν μετά και από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον Τουρισμό, τα θέματα που απασχολούν το τουριστικό επιχειρείν σε πανελλαδικό επίπεδο.  και να καταθέσουν εξειδικευμένες  προτάσεις στον αρμόδιο Υπουργό. Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε αναλυτικά στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την επανεκκίνηση του τουρισμού και έδωσε απαντήσεις σε θέματα που του έθεσαν οι συμμετέχοντες.

Ο κ. Σκιαδαρέσης στην τοποθέτηση του, εκτός των άλλων,  έκανε αναφορά στον υπ’ αριθμ. Νόμο 4688-24 Μαΐου 2020του Υπουργείο Τουρισμού  – Ειδικές μορφές τουρισμού, διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη και άλλες διατάξεις και συγκεκριμένα  στο άρθρο 46- Ρυθμίσεις για κολυμβητικές δεξαμενές εντός τουριστικών καταλυμάτων, κατά το οποίο,στο προσωπικό που οφείλουν να απασχολούν τα τουριστικά καταλύματα, στα οποία λειτουργούν κολυμβητικές δεξαμενές,πρέπει να περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και ένας τουλάχιστον απόφοιτος σχολής ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, εφοδιασμένος με βεβαίωση, σε ισχύ, επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις ναυαγοσώστη πισίνας ή άδεια ναυαγοσώστη από λιμενική αρχή.Ο κ. Σκιαδαρέσης εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του για ακόμη μια φοράγια την εν λόγω νομοθετική διάταξη, δεδομένης της εκτίναξης του λειτουργικού κόστους για τους επαγγελματίες του τουρισμού, κατέθεσε τις προτάσεις του με επιχειρήματα και έλαβε τηναπάντηση από τον Υπουργό ότι θα συζητήσουν το ζήτημαεκ νέου.

 

Ο κ. Σκιαδαρέσης Σωτήρης συμμετείχε, επίσης, σε δίωρη τηλεδιάσκεψημε τον Γενικό Διευθυντή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μπρατάκο, τον Γραμματέα Παραγωγικών Τομέων ΝΔ Άκη Μπάφα, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Γεωργίαδη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Δέμπα καιτον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Γιαγιάκογια την αποτύπωση της κατάστασης με την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Η σύσκεψη έθεσε σε πρώτο πλάνο την επανεκκίνηση της αγοράς, τα προβλήματα που έχουν διαπιστωθεί αλλά και γενικότερα θέματα που αφορούν στην ομαλή επαναφορά της οικονομικής δραστηριότητας.

 

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Σκιαδαρέσης Σωτήρης

About Ομάδα Σύνταξης 27522 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.