Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


Σε πανηγυρικό, χαρμόσυνο κλίμα πραγματοποιήθηκε, χθες, πρώτη ημέρα του νέου έτους, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.Νεκτάριος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τη σημασία της ενότητας και της συνεργασίας όλων των δυνάμεων του τόπου, ενώ ευχήθηκε επιτυχίες στην νέα περιφερειακή αρχή για το υπεύθυνο έργο που έχει αναλάβει.

Τις ευχές του απηύθυνε και Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης για την ειρήνη και την ομόνοια στον κόσμο.

Τις ευχές του απηύθυνε και Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης για την ειρήνη και την ομόνοια στον κόσμο.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, ευχήθηκε σε όλους να είναι υγιείς και η νέα χρονιά να είναι ακόμα περισσότερο δημιουργική, εποικοδομητική και παραγωγική για την ανάπτυξη, την πρόοδο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την ευημερία των συμπολιτών μας.

«Σας υποδεχόμαστε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση γιατί αυτή την ημέρα αισθανόμαστε ότι ενώνουμε τις φωνές μας, τα συναισθήματά μας, τις ευχές μας για τον κάθε συμπολίτη μας και για το καλό του τόπου μας. Πιστεύω ότι οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας θα ενδυναμώσουν την υπευθυνότητα που πρέπει να μας χαρακτηρίζει όλους όσους ο λαός μας, μας ανέθεσε καθήκοντα να υπηρετήσουμε το γενικό συμφέρον και θα δικαιώσουμε τις προσμονές που έχουν από εμάς στους δύσκολους καιρούς που περνούμε. Ελπίζω να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων με συλλογικότητα και με ενότητα», ανέφερε η κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

 

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αφιέρωσε το πρώτο κομμάτι της πίτας, ως είθισται στο Χριστό, το δεύτερο στον Μέγα Ιεράρχη Άγιο Βασίλειο, το τρίτο κομμάτι στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας της έδρας και της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων Νίκος Μουζακίτης έκοψε το κομμάτι για το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως υπέρτατο συλλογικό όργανο, και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία και καλές και εποικοδομητικές συνεδριάσεις του Οργάνου για σοφές και ορθές αποφάσεις.

Το κομμάτι για την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας έκοψε η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη Σκορδίλη, η οποία αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, έδωσε ευχές για υγεία και προκοπή και δήλωσε ότι είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τους πολίτες που μας έκαναν την τιμή, μας εμπιστεύτηκαν και μας έδωσαν την ευκαιρία να βάλουμε κι εμείς ένα μικρό λιθαράκι σε αυτόν τον τόπο και ότι η νέα χρονιά είναι η αρχή μιας νέας δεκαετίας που θα σηματοδοτήσει την πρόοδο και την προκοπή αυτού του τόπου.

Στη συνέχεια οι Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κώστας Ζορμπάς, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας Σπύρος Ιωάννου και Υποδομών και Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης, έκοψαν τα κομμάτια για τις άλλες τρεις άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Ευχές για το νέο έτος έδωσαν επίσης, οι βουλευτές Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης και Αλέκος Αυλωνίτης, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και οι επικεφαλής παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεόδωρος Γαλιατσάτος και Σπύρος Σπύρου.

Το «παρών» έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων, περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη της δημοτικής αρχής, εργαζόμενοι στην περιφέρεια και αρκετός κόσμος, ενώ πανηγυρικό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι τρεις Φιλαρμονικές της πόλης που έπαιξαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και παιάνισαν χαρμόσυνα εμβατήρια.

Τυχερός της εκδήλωσης, αφού κέρδισε το φλουρί, αναδείχθηκε ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης.

Η Περιφερειάρχης έκλεισε την εκδήλωση στέλνοντας το μήνυμα της σκέψης και της φροντίδας σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας, μικρών και μεγάλων νησιών, καθώς και το μήνυμα της αγάπης και αλληλεγγύης σε όσους δοκιμάζονται και υποφέρουν για οποιοδήποτε λόγο.»

About Ομάδα Σύνταξης 27933 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.