Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο γιατρός και 13 ακόμη άτομα από το Νοσοκομείο Πρέβεζας


Σε λειτουργία παραμένει το νοσοκομείο της Πρέβεζας μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου, που είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό δεκατρείς (13) διαπιστωμένες ασυμπτωματικές επαφές του ανωτέρω θετικού κρούσματος (10 υγειονομικούς και τρείς υπαλλήλους), υψηλού και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ, οι οποίοι παρακολουθούνται καθημερινά. Ακόμηαναμένονται τα αποτελέσματα ενός υπόπτου κρούσματος που νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες σε απομονωμένο θάλαμο.

 Με εντολή της διοίκησης απολυμάνθηκαν άμεσα όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου από συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας και από υγειονομικό συνεργείο του Νοσοκομείου όλοι οι χώροι που διακινείτο το θετικό κρούσμα.

 

Η εικόνα ως προς κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κοροναϊό στην Ήπειρο μέχρι σήμερα (Σάββατο 21 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου  σύμφωνα με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π. Ηπείρου, έχει ως εξής: έχει ως εξής:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


• Tα δύο (2) περιστατικά που είναι θετικά διαγνωσμένα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας διασωληνομένα, σε σταθερή κατάσταση.

• Η γιατρός του νοσοκομείου που είχε βρεθεί θετική παραμένει σε καραντίνα στην οικία της.

• Δεν υπάρχουν απαντήσεις για άλλα θετικά δείγματα.

 

2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»


• Σήμερα 21/3/2020 στάλθηκαν δύο (2) νέα δείγματα για έλεγχο.

• Δεν υπάρχουν απαντήσεις για θετικά δείγματα από τις προηγούμενες ημέρες.

 

3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ


• Τα σαράντα τρία (43) άτομα του υγειονομικού προσωπικού, που είχαν έρθει σε επαφή με το θετικό κρούσμα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, παραμένουν σε περιορισμό στο σπίτι τους και θα παρακολουθούνται για επτά ημέρες .Από την ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Άρτας βρέθηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με 45 άτομα τα οποία είναι σε καραντίνα στην οικία τους.

• Αναμένονται απαντήσεις από επτά (7) δείγματα, τέσσερα που ελήφθησαν στις 19/3/2020 και τρία στις 20/3/2020.

 

4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ


• Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου, ο οποίος είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

• Η Διοίκηση και η Επιτροπή Λοιμώξεων έθεσε σε κατ΄οίκον περιορισμό δεκατρείς (13) διαπιστωμένες ασυμπτωματικές επαφές του ανωτέρω θετικού κρούσματος (10 υγειονομικούς και τρείς υπαλλήλους), υψηλού και χαμηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ, οι οποίοι παρακολουθούνται καθημερινά.

• Αναμένονται τα αποτελέσματα ενός υπόπτου κρούσματος που νοσηλεύεται από τις προηγούμενες ημέρες σε απομονωμένο θάλαμο.

• Με εντολή της διοίκησης απολυμάνθηκαν άμεσα όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου από συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας και από υγειονομικό συνεργείο του Νοσοκομείου όλοι οι χώροι που διακινείτο το θετικό κρούσμα.

• Το νοσοκομείο παραμένει σε κανονική λειτουργία.

 

5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ


• Ένα (1) νέο δείγμα στάλθηκε σήμερα για έλεγχο

• Από τα τρία (3) δείγματα των προηγούμενων ημερών το ένα είναι αρνητικό και αναμένονται απαντήσεις για τα άλλα δύο.

About Ομάδα Σύνταξης 28493 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.