Σε καλό δρόμο οι εργασίες του Ι.Ν Αγίου Μηνά…


ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν.ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

 

Μετά απο μια μακρά στασιμότητα στις εργασίες αναπαλαίωσης και αποκατάστασης  του Ι.Ν. Αγίου Μηνά, με ιδιαίτερη ικανοποίηση βλέπουμε όλοι ότι τον τελευταίο μήνα ξανάρχισαν με εντατικούς ρυθμούς. Η επίσκεψη δε της υπουργού Πολιτισμού μάλλον τάραξε λίγο τα λιμνάζοντα νερά της γραφειοκρατίας και έλυσε τρόπον τινά τα χέρια της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας ώστε να τρέξει τις εργασίες με ταχύτερους  ρυθμούς.

Ήδη έχει κατασκευασθεί όλη η ξυλοδεσιά  της εσωτερικής τοιχοποιίας και της  οροφής με προοπτική να τοποθετηθούν τα κεραμίδια εντός των προσεχών ημερών ,οπότε θα μπορούν να προχωρήσουν οι οποιεσδήποτε εργασίες εντός του Ναού. Πολύ καλή δουλειά γίνεται με τον καθαρισμό του τέμπλου καθώς επίσης και τον καθαρισμό της εξωτερικής πέτρας της τοιχοποιίας του Ναού από  πολύ εξιδεικευμένους  συντηρητές μνημείων. Πλέον άρχισε να αχνοφένεται η υποσχεθείσα ημερομηνία αποπεράτωσης όλων των εργασιών που είναι ο Μάρτιος του 2021. Βλέποντας την πρόοδο των εργασιών είμαι πεπεισμένος ότι η λειτουργία της  Αναστάσεως και της Λαμπρής του 2021 είναι εφικτό να τελεσθεί στον ανακαινισθέντα Ι. Ναό του Αγίου Μηνά.

Επι του πρακταίου τώρα για τους  επαγγελματίες πέριξ του Ναού, καλό θα είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί  προς πάσαν κατεύθυνση να πιέσουμε να δοθεί μια ώθηση στην  πραγματοποίηση της δεύτερης φάσης  αναπλάσεως της περιοχής.

Ηδη έχει γίνει η πρώτη επαφή με τον Δήμαρχο κο Καλό ο οποίος είναι σφόδρα υπέρ της πραγματοποίησης της 2ης φάσης και ολοκλήρωσης της αναπλάσεως, όπως και ο εμπνευστής του έργου πρώην Δήμαρχος κος Δρακονταειδής. Σημειωτέον δε ότι μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασης του Ναού  ένα στολίδι  θα αναδειχθεί στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας που θα αποτελεί πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού  είναι  δε ζωτικής σημασίας η τελική διαμόρφωση της αναπλάσεως για την ανάδειξη και αναμόρφωση της γύρω περιοχής και γενικότερα της πόλης μας .

 

Με εκτίμηση

Βασίλης Κατωπόδης

Αντιπρόεδρος  Ε.Σ. Ι.Ν. Αγίου Μηνά

About Ομάδα Σύνταξης 27889 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.