Σαν σήμερα 23 Ιουνίου 2020: Τα γεγονότα που σημάδεψαν την ημέρα

23 Ιουνίου | 9:41 πμ | 2020
Μοιραστείτε το:

Πολλά και σημαντικά γεγονότα καταγράφηκαν στην εσωτερική, αλλά και τη διεθνή επικαιρότητα.

  • 1878: Οι αντιπρόσωποι των Μεγάλων Δυνάμεων στο συνέδριο του Βερολίνου αποδέχονται την παραχώρηση της Θεσσαλίας και τμήματος της Ηπείρου και συγκεκριμένα την περιοχή της Άρτας στην Ελλάδα. (5 Ιουλίου με το νέο ημερολόγιο).
  • 1894: Ιδρύεται στο Παρίσι από τον βαρόνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Πρώτος της πρόεδρος αναλαμβάνει ο έλληνας Δημήτρης Βικέλας.
  • 1902: Το όνομα «Mercedes» υιοθετείται για πρώτη φορά ως εμπορική επωνυμία από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler. Μερσέντες ονομαζόταν η κόρη του πάμπλουτου αυστριακού επιχειρηματία Εμίλ Γιέλινεκ, ο οποίος ζήτησε από τους υπευθύνους της εταιρείας να του κατασκευάσουν «ένα αυτοκίνητο για μετά το αύριο», στο οποίο έδωσε το όνομα της κόρης του. Σχεδόν ταυτόχρονα θα εισέλθει και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
  • 1942: Οι πρώτοι κρατούμενοι για τα κρεματόρια του Άουσβιτς επιλέγονται μεταξύ των Εβραίων των Παρισίων.
  • 1964: Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου συναντάται στο Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Λίντον Τζόνσον και ανθίσταται σθεναρά στις πιέσεις του τελευταίου να δεχτεί υποχωρήσεις στο Κυπριακό.
  • 2004: Ο Μπομπ Ντίλαν αναγορεύεται σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου Σεν Άντριους της Σκωτίας.

Γεννήσεις

  • 1908: Μ. Καραγάτσης, φιλολογικό ψευδώνυμο του Δημήτρη Ροδόπουλου, έλληνας συγγραφέας. («Γιούγκερμαν», «Συνταγματάρχης Λιάπκιν») (Θαν. 14/9/1960).
  • 1912: Άλαν Τιούρινγκ, βρετανός μαθηματικός και κρυπτογράφος, από τους πρωτοπόρους της πληροφορικής, με σημαντικό έργο στους αλγόριθμους. (Θαν. 7/6/1954).
  • 1936: Κώστας Σημίτης, έλληνας πολιτικός, που διετέλεσε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
  • 1963: Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Θάνατοι

  • 79: (Τίτος Φλάβιος) Βεσπασιανός, ρωμαίος αυτοκράτορας (69-79), ιδρυτής της Φλαβιανής Δυναστείας και εισηγητής της φορολόγησης των δημόσιων ουρητηρίων, που από τότε ονομάστηκαν Βεσπασιανές. (Γεν. 17/11/9).
  • 1996: Ανδρέας Παπανδρέου, έλληνας πολιτικός, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός (1981-1989, 1993-1996). (Γεν. 5/2/1919).
  • 2005: Μανόλης Αναγνωστάκης, έλληνας ποιητής. (Γεν. 9/3/1925).

Πηγή: flash.gr


Ροή Ειδήσεων

Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων σε όλα τα ΜΜΕ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)...

Θανάσης Καββαδάς: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε παλιά και ενεργά σχολικά κτίρια – Δρομολογούμε έργα σε επιπλέον 6 χωριά της Λευκάδας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λευκάδα, 15 Απριλίου 2024   Θανάσης Καββαδάς: «Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε παλιά και ενεργά σχολικά κτίρια – Δρομολογούμε...

Η πιο δυνατή ομάδα στην ενημέρωση
Παναγιώτης Κουνιάκης
Μιχάλης Μίχος
Χρήστος Τσούτσης
Βασίλης Ιωάννου
Χρήστος Ανεμοζάλης
Χάρης Τσάντης

Comments 1

  1. Τα ακίνητα-σπίτια στην Ελλάδα σαν αποχωρητήρια ( βεσπασιανές) μέσω ΕΤΤΗΔΕ. says:

    Να κρατηθεί για επετειακή ημερήσια αναφορά για την ημερομηνία που ο γνωστός Συνταγματολόγος με τον ακατάσχετο φλυαρικό λόγο, φορολλογησε με έκτακτο τέλος τα ακίνητα και επειδή το κράτος ,που ο ίδιος χρησιμοοοιούσε για να επιβάλει τον φόρο , δεν είχε τρόπο να εισπράξει τον φόρο τον έκανε τέλος ΕΤΤΗΔΕ μέσω ΔΕΗ.
    Να στοχαστούν οι γραμματολόγοι και λεξιπλάστες της χώρας να εφεύρουν μια λέξη για το όλο ΕΤΤΗΔΕ και τα ακίνητα, στο στύλ Βεσπασιανές για τα αποχωρητήρια της Ρώμης που φορολόγησε ο Τίτος Φλάβιος Βεσπασιανός την 23 Ιουνίου του 79 αντίστοιχα με σήμερα 23 Ιουνίου.
    Τότε με την επιβολή του ΕΤΤΗΔΕ δςν ήταν λίγοι οι γνώστες της ιστορίας που είδαν στην πράξη του Συνταγματολόγου , την πολιτική υοόρρητα βούληση του να θεωρηθούν τα σπίτια και τα ακίνητα των Ελλήνων ώς αποχωρητήρια. Καο αυτό μια και κάνοντας χρήση της εξουσίας της γνωσης ώς συνταγματολόγος είχε εξαπολυθεί στον φράφαλο διαλογισμό να υποστηρίξει την νομικότητα και την αποδεκτή συνταγματικότητα του ΕΤΤΗΔΕ,μπροστά στις ενστάσεις που υπήρχαν για την αντισυνταγματικότητα του ΕΤΤΗΔΕ.
    Να βρεθεί η λέξη λη ο όρος γενικά που να περιγράφει την κουλτούρα κδι πρακτική του ΕΤΤΗΔΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post