Σ. Τσερνίτσιν: “Σε εφαρμογή τα μέτρα προστασίας στον Σκορπιό για τα ξεπεραστεί ο κορονοϊός”


Το καλοκαίρι που μόλις ξεκίνησε είναι σίγουρα διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα, καθώς ο κορονοϊός παραμένει εδώ με τους ειδικούς να χτυπούν συνεχώς καμπανάκι. Τα μέτρα προστασίας είναι σε ισχύ και ο κίνδυνος καιροφυλακτεί.

Οι αλλαγές που ήρθαν μέσα στην πανδημία είναι τεράστιες και ο κόσμος δυστυχώς, δεν μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει το Ελληνικό καλοκαίρι! Η έλευση των τουριστών τις επόμενες εβδομάδες όταν ανοίξουν αεροδρόμια και σύνορα, θα γίνει με αυστηρά μέτρα για το καλό όλων μας. Σε αυτές τις συνθήκες ζει και η Λευκάδα που το προηγούμενο διάστημα τα πήγε εξαιρετικά με τις αρχές να κάνουν το καθήκον τους και τους πολίτες να υπακούν με ευλάβεια στις οδηγίες.

Οι επαγγελματίες ετοιμάζονται για ένα πρωτόγνωρο καλοκαίρι ενώ και στον Σκορπιό τα μέτρα προστασίας είναι αυστηρά.

Μάλιστα οι ιθύνοντες του project την περίοδο του lockdown είχαν πάρει την απόφαση για το καλό του τόπου να σταματήσουν τις εργασίες, παρά το γεγονός ότι οι κατασκευές τότε δεν είχαν απαγορευθεί από τις αρχές. Οι εργασίες δεν συνεχίζονται ούτε αυτή την περίοδο, καθώς το νησί έχει επισκέπτες, ενώ η επίσκεψη ημερόπλοιων με τουρίστες για μπάνιο στην φημισμένη παραλία της Jackie μετά και την ανακοίνωση της λιμενικής αρχής έχει διακοπεί όπως και σε άλλες παραλίες της Λευκάδας όπου συρρέουν λουόμενοι.

Ο σύμβουλος της οικογένειας Ριμπολόβλεφ Σεργκέι Τσερνίτσιν, με δήλωση του μιλάει για το εφετινό καλοκαίρι και τα αυστηρά μέτρα προστασίας στον Σκορπιό:

 

«Η οικογένεια Ριμπολόβλεφ βρίσκεται στο νησί και ο επενδυτής θα παρακολουθήσει αυτοπροσώπως τις εργασίες στον Σκορπιό και θα επιθεωρήσει τα έργα για την ανάπτυξη του νησιού. Στην συνέχεια θα παραμείνει στο νησί για να συνεχίσει τις διακοπές με την οικογένεια του.
Κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου ,ως συνήθως ,θα φιλοξενηθούν στο νησί VIP καλεσμένοι ,στα πλαίσια επιχειρηματικής δραστηριότητας και αναψυχής.

Είμαστε ευτυχείς που με την δραστηριότητα μας προβάλουμε την Ελλάδα, το Ιόνιο και ειδικότερα την Λευκάδα ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Φυσικά λόγω της πανδημίας ,υποχρεούμαστε να τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας για να προστατεύσουμε τους καλεσμένους του νησιού. Οι επισκέπτες όπως και το προσωπικό στον Σκορπιό ακολουθούν και σέβονται τα αυστηρά μέτρα καραντίνας .Σεβόμενοι την απόφαση της Λιμενικής αρχής, η νότια  ακτή του νησιού (παραλία της Jackie) όπως και άλλες πολλές ακτές του Ιονίου, παραμένουν κλειστές για τα σκάφη.

Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε να επιδείξουμε την αναγκαιότητα της συλλογικής προσπάθειας, ώστε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της πανδημίας του Covid-19.

Προτεραιότητα μας είναι να φροντίσουμε, ώστε η Ελλάδα και η Λευκάδα να συνεχίσουν να είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους ξένους επισκέπτες, αλλά και ασφαλής τόπος για τους ντόπιους.
Ελπίζουμε ότι η Λευκάδα και ο Σκορπιός θα συνεχίσουν να προσελκύουν επισκέπτες από πολλούς διαφορετικούς προορισμούς.»

About Ομάδα Σύνταξης 27525 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Δεν αποτελεί υπερβολή για όλους και τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες, να πλασάρουν την επίσκεψη στην εν λόγω μικρή παραλία του Σκορπιού???
  Ο Σκορπιός είναι ιδιωτικό νησί, και μπορεί και ο κάθε ιδιοκτήτης να έχει την αίσθηση μιας ιδιωτικότητας, που αν δεν ήταν το νησί φημισμένο δεν θα πάταγε κανείς σε αυτό.
  Δεν χάνει κάτι σημαντικό αν κάποιος επισκέπτης δεν πατήσει στην παραλία αυτή, ούτε ο επαγγελματίας αν δεν πιάσει το πλοίο στην παραλία αυτή.
  Και το ίδιο ισχύει και για τον λάθε ιδιώτη που πλέον με τη πληθώρα των κρίς κράφτ μπορεί να φτάνει στην παραλία αν επιτρέπεται μεμονωμένα.
  Η όλη τουριστική διαδρομή με τις σκάλες που πιάνει σε κυριότερα λιμανάκια αποτελεί μια ικανοποιητική συνολικά διαδρομή αναψυχής για τον επισκέπτη, γνώσης του τοπίου, κολύμπι, και δεν χρειάζεται να ασκείται έστω και σε σημεία προσέγγισης αβανταρόδικα δήθεν.
  Και η παρουσία του Ωνάση, και η παρουσία του σημερινού ιδιοκτήτη κου Ριμπολόβλεφ καλό έκανε και κάνει συνολικά και στην περιοχή και στην Λευκάδα και στην Ελλάδα.
  Δεν χρειάζεται να πηγαίνει κανείς στο τέρμα των δικαιωμάτων και των νομικών καθεστώτων αν πρόκειται να υπάρχει μια συγκατάβαση συνεννόησης , και ακόμα και να δημιουργείται και ο αναγκαίος μύθος της ιδιωτικότητας για τον τωρινό ιδιοκτήτη, που και αυτός ο μύθος όσο αυξάνει μέσω της ιδιωτικότητας του τόσο καλύτερο είναι για όλους.
  Γενικό καλό θα επέλθει στην περιοχή αν στην παραλία αυτή δεν ποιάνουν πλοία επισκεπτών, και ιδιώτες σκαφάτοι δεν καίγονται από περιέργεια και αναγκαιόητα οι ίδιοι αυξημένης ιδιωτικότητας.
  Μπορούν όλοι την παραλία να την βλέπουν εκ μακρόθεν, όπως βλέπουν και το περίγραμα της Λευκάδος, τις ακτές που δεν πιάνουν, τα Σταυρωτά, και ότι άλλο θεαθήναι, αφού τα πλοία πιάνουν σε αρκετές σκάλες στην ωραία αυτή κοντά ημερήσια κρουαζιέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.