Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου: Η αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής του Ιονίου οδηγεί στο μαρασμό της πολιτισμικής παράδοσης στη Λευκάδα.


Στην πρωτοφανή αποχή της ιστορικής «Φιλαρμονικής Εταιρίας Λευκάδας», από τις εκδηλώσεις τιμής στην επέτειο της 21η Μαΐου του 1864, για την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, οδήγησε η αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής του Ιονίου και η αδικαιολόγητη  συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Θεόδωρου Χαλικιά.

Σύμφωνα με την επιστολή που κοινοποίησε η Φιλαρμονική Εταιρία Λευκάδας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αδιαφορία της Περιφερειακής Αρχής απέναντι στα προβλήματα και τις ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο της Φιλαρμονικής τόσο από την φυσιολογική φθορά του χρόνου, όσο και από τους αλλεπάλληλους δυνατούς σεισμούς που κατά καιρούς έχουν πλήξει το νησί της Λευκάδας, αποφάσισε, για πρώτη φορά, να μη λάβει μέρος στην επίσημη δοξολογία της 21ηςΜαΐου 2019 που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Παντοκράτορα και στην κατάθεση στεφάνων για την 155η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

«Είναι οδυνηρό, στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης αφ’ ενός, και της υποχώρησης αρχών κι αξιών αφ’ ετέρου, η Περιφερειακή Αρχή και οι εκπρόσωποι της να μην μπορούν να εκτιμήσουν την αξία του πολιτισμικού κι ανθρώπινου κεφαλαίου και την συμβολή της πολιτισμικής δραστηριότητας στην εθνική μας συνέχεια, την τοπική μας ταυτότητα και την τουριστική προβολή κι ελκυστικότητα.

 Η νέα Περιφερειακή Αρχή του Ιονίου με το συνδυασμό “ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά”, θα στηρίξει κάθε πτυχή των παραδόσεων μας στα νησιά μας, όπως και την αξιοπρέπεια των καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμά μας εστιάζεται στην ιδέα μίας δημιουργικής Περιφέρειας που σέβεται στην παράδοση αλλά παράλληλα ενθαρρύνει τους ανθρώπους με ταλέντο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν σε κάθε νησί αλλά και την ενεργή συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα θεματικών συνεργασιών», δήλωσε η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23204 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.