Ρόδη Κράτσα: “Δίνουμε μεγάλη σημασία στο έργο Λιμένα Βασιλικής. Απαράδεκτες οι συνθήκες μάθησης των μαθητών στο Γυμνάσιο. Κάποια πράγματα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί νωρίτερα!!”


Εφ όλης της ύλης συνέντευξη τύπου  παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι  η περιφερειάρχης Ρόδη Kράτσα Tσαγκαροπούλου  στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ακούστε την ολόκληρη ΕΔΩ

 Η κυρία Κράτσα με αφορμή την επίσκεψη της στη Βασιλική,  αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί τόσο  στο Γυμνάσιο Βασιλικής , στο λιμάνι, καθώς και  την επικοινωνία με την Κεφαλονιά, θέματα όπως υπογράμμισε έχουν απασχολήσει και το περιφερειακό συμβούλιο.

 Στην ενημέρωση του ο αντιπεριφερειάρχης κ Κτενάς  για το σχολείο της Βασιλικής,   είπε ότι ” άσχετα με τον ντόρο που έχει προκληθεί με το θέμα,  δεν έχει υπάρξει κάποια καθυστέρηση,  κάποια δυσλειτουργία που υπήρχε  ανάμεσα στις υπηρεσίες του δήμου και της περιφέρειας  αντιμετωπίζεται,  καθώς έχω την προφορική διαβεβαίωση  από τον Δήμο,  ότι θα περάσει η σύμβαση,  για να είναι ίδια με αυτή που έχει περάσει ήδη από το περιφερειακό συμβούλιο  και άμεσα θα συνεχιστούν οι διαδικασίες.

Το σχολείο αυτούς τους δέκα μήνες που είμαστε εμείς ως Περιφερειακή αρχή  έχει ξεμπλοκάρει,  έχουμε κάνει πάρα πολλές ενέργειες και πλέον τα πράγματα είναι σε ένα ικανοποιητικό στάδιο,  περιμένοντας την άμεση ανταπόκριση του δήμου ώστε να συνεχίσουμε  και να φτάσουμε στο στάδιο της δημοπράτησης  και εκτέλεσης του έργου σύντομα,  γιατί το έχουν ανάγκη οι γονείς και οι μαθητές.

Αναφορικά με την προβλήτα, υπάρχει μια  αντικειμενική δυσκολία, καθώς ασκήθηκε ένα νομικό δικαίωμα από τον ανάδοχο,  όντως έγιναν κάποια σφάλματα υπηρεσιών   και από την πλευρά  του δήμου και της περιφέρειας,  αυτά συμβαίνουν,  εκτιμώντας ότι θα ξεπεραστεί πολύ σύντομα και θα μπει πάλι  συρροή δημοπράτησης και εκτέλεσης.

Στο ερώτημα που ακούγεται αν θέλουμε το έργο η απάντησή μας είναι ότι φυσικά και το θέλουμε και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.”

Η κυρία Κράτσα συμπλήρωσε,  πως μέσα στο πλαίσιο της δυσλειτουργίας,  η περιφέρεια κινήθηκε με γνώμονα  την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου,  δεν ασκήσαμε προσφυγή,  γιατί θέλαμε όλα να γίνουν έστω με αυτή την καθυστέρηση  με μία διαφάνεια και καθαρή και ορατή οδό  η οποία δεν θα έχει νομικές περίπλοκες από την πλευρά της περιφέρειας.

“Εμείς δεν κάναμε εκπτώσεις θέλαμε να υπάρχει μία στερεή βάση, η οποία κερδίζει σε αξιοπιστία και καλή ροή του θέματος.

Δίνουμε μεγάλη σημασία στο έργο αυτό, το οποίο ήταν ένα έργο χωρίς καλή επικοινωνία των υπηρεσιών μας με του δήμου, θα βρίσκαμε τη δικαιολογία να το καθυστερήσουμε το έργο και να δοθεί έμφαση σε κάποιο άλλο.

Θεωρούμε πολύ σημαντικό να τελειώσει το έργο, είδα μία αμφιβολία για τη σκοπιμότητα του έργου αυτού στη Βασιλική, δεν ξέρω τη διαβούλευση είχε προηγηθεί, εμείς θεωρούμε ότι το έργο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της Βασιλικής , καθώς και δυνατότητα διασύνδεσης με ένα άλλο νησί θα είναι για μας  ωφέλιμο και για αυτό θέλουμε να συνεχίσει σε μία   στερεή πορεία υλοποίησης.

Όσον αφορά το γυμνάσιο Βασιλικής, είναι απαράδεκτο   να βρίσκονται στην ίδια κατάσταση  οι συνθήκες μάθησης των παιδιών μέσα στα κοντέινερ από το 2015.  Είναι ένα έργο  άμεσης ανάγκης και αξιοπρέπειας για τις οικογένειες,  την τοπική κοινωνία για τα μικρά παιδιά  να είναι σε αυτή την κατάσταση.

Εκεί κάνουμε ότι είναι δυνατόν  να τρέξει γρήγορα το έργο,  παρόλο που έπρεπε να τρέξουν οι διαδικασίες σύμφωνα με το πόρισμα του ελεγκτικού συνεδρίου,  το έργο ήρθε τρεις φορές στο περιφερειακό συμβούλιο από τον Οκτώβρη  γιατί έπρεπε να γίνουν πολλές διαδικασίες  οι οποίες θα ήταν ευχής έργον να έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια   και τώρα να βρίσκεται σε μία πορεία υλοποίησης.”

About Ομάδα Σύνταξης 27593 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Ο προβλήτας, οι διεκδικήσεις, οι Βρυξελοειδείς και το γνήσιο σολόδερμα. says:

  Τον προβλήτα της Βασιλικής Λευκάδος θα τον φκιάξει το Γιούρογουόρκινγκ και ο Ντομπροβότσκις, μαζί με την γραφειοκρατία των Βρυξελών που εγκατασταθήκανε και όλοι οι εκάστοτε συγγενείς κατιόντες των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτικών.
  Ουσιαστικά αυτό το θεσμικό πλαίσιο επέβαλε την μη διεκδίκηση στην Ελλάδα ακόμα και των στιιχειωδών κοινωνικών αιτημάτων όπως είναι η εργασία και δή των νέων.
  Που να φτάσει μια κοινωνία -σαν της Λευκάδος- να διεκδικήσει έστω και έναν προβλήτα, αφού το κάθε αίτημα θα περάσει σπ τον στατιστικό οθκονομικό ορθολογισμό του Γιούρογκρούπ, της Ευρωπαικής Επιτροπής, και των υπαλλήλων της Ευρωπαικής γραγειοκρατίας των Βρυξελλών.Δηλαδή των συγγενών των πολιτικών που φαίνεται ότι αποφασίζουν σε κάθε χώρα για την ταμειακή δαπάνη για το κάθε έργο. Έστω και αν αυτό είναι αναπτυξιακό άμεσα και προοπτικά.
  Και το φαινόμενο έχει και ιστορία και παραπέρα εξέλιξη.
  Η ιστορία είναι ότι κάθε ισχυρό κομματικό μέλος έστελνε τους κατιόντες συγγενείς του (από τέκνα γαμπρούς ανήψια και εγγόνια) στις Βρυξέλες για δουλειά στην μόνιμη γραφειοκρατία. Και καλά καλά πρίν οι άνδρες υπηρετήσουν και στρατό.
  Αυτοί οι εργαζόμενοι στην γραφειοκρατία των Βρυξελών ασπάζονταν και τους Ευρωπαικούς κανονισμούς αυτοσυντήρησης της γραφειοκρατίας μαξ με το μισθολογικό παντελόνιασμα.
  Και από όλοι μαζί διαμόρφωναν τις ορμρς ώς Ευρωπαικούς κανονισμούς σύμφωνα με τα συμφέροντα του κάθε πολιτικού συγγενούς των π ή που εκπροσωπούσαν και τους είχαν στείλει εκεί.
  Και τα συμφέροντα των πολιτικών ήταν η μή διεκδίκηση απ τους πολίτες των χωρών .Πράγμα οου θα κλόνιζε και τους πολιτικούς και την ίδια την γραφειοκρατία των Βρυξελών.
  Και κατόπιν παρουσιάζονταο κάθε λογής υπάλληλοι ή τμηματάρχες μετα χρόνια απ τις Βρυξέλες , και το μόνο που ξέρουν είναι η αναγκαιότητα των ορθολογικών στατιστικών ταμειακών ροών, που μάλιστα τις μεταγράφουν σε αναγκαίσ ηθική συμπεριφορά για τους υπηκόους είλωτες των χωρών των.
  Για να φέρουν μηνύματα τύπου ενός Ευρωπαικού αναγκαίου σύγχρονου πνευματικού διαφωτισμού , απ τας Εσπερίας, δεν ξέρουν ούτε γνωρίζουν, και άν ήξεραν δεν θα ληθελαν να πούν.
  Σε όλο αυτό το γραφειοκρατικό Ευρωπαικό Βρυξελιότικο μόρφωμα, πάνε και οι διάφορες βιομηχανίες οθκιακών ειδών και αυτοκινήτων και κάνουν προσφορές προιόντων διαρκούς κατανάλωσης. Κάποια εποχή μια συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία έκανε προσφορά αυτοκινήτων 1,8-2,0 λίτρα στο 1/4 τής Ελληνικής ή Γερμανικής ή Ιταλικής τιμής.
  Ταυτόχρονα βιομηχανία οικιακών σκευών και εξοπλισμού τους είχε στο 1/3 τις τιμές για τις οικοσκευές και έπιπλα μέχρι και κουρτίνες και μπαούλα .
  Και έτσι οι αποφάσειςτων Βρυξελών σχετικά με τα καταναλωτικά βιομηχανικά προιόντα δεσμεύουν και τις προσπάθειες υπερ των συγκεκριμένων βιομηχανιών.
  Μέχρι και ξυλεία δρύς ορεγκον παρκέ Α ποιότητος κουβαλάγανε κάποτε απ τις Βρυξέλες μια και την είχαν αποκτήσει στο 1/10 της τιμής λόγω προσφορών στην Βρυξελιότικη και Βρυξελοειδή γραφειοκρατία.
  Και ακολουθεί στα ίδια και η του Στρασβούργου γραφειοκρατία του Ευρωπαικού κοινοβουλίου.
  Και για τούτο βρεθήκανε τα ΕΣΠΑ οου δεν είναι παρά η μηχανηστική της μη διεκδίκησης των πολιτκών τών κρατών, που έφκιαξε η Βρυξελοειδής γραφειοκρατία για μα ελέγχει την κίνησξ των κεφαλαιων και ασφαλώς με το δικό της νόμινο ξά’ι’.
  Που να μείνει χώρος για διεκδίκηση των πολιτών για αναγκαία έργα ( δαν τον προβλήτα της Βσσιλικής) αν δεν ενταχθούν σε ΕΣΠΑ.
  Που να μείνει χώρος για διεκδίκηση θέσεων εργασίας απ την Ελλάδα( αυτή για τον πρόσθετο λόγο ότι για τούτο την καταστήσανε χρεωκοπημένη) αν δεν ικανοποιούνται τα στατιστικά ορθολογικά και δή ηθικά συμπεριφορικά κριτήρια των Ευρωπαικών γραφειοκρατιών και των κάθε λογής Γιουροθεσμών και Ντομπροβόσκιδων??
  Αυτοί αποφασίζουν για τα επιδόματα και για τα επσγγέλματα εγγύτητας ( δηλαδή του εργασιακού τίποτα) , για νσ συντηρούν το ίδιο συτοαναπσραγωγικό γραφειοκρατικό και ατομικόοικογενειακό συμφέρον πολιτικό χάλι.
  Στην Γαλλία πριν λίγα χρόνια δίνανε επιδόματα σε κλοσάρ για να συντηρούν παλιές οικιακές χαλασμένες συσκευές.Και τελικά τις μαχεύανε σε αποθήκες και ξανασκουριάζανε.
  Στην Ελλάδα αν έρθει κανείς γραφειοκράτης των Βρυξελών για διακοπές, αραδιάχει τα υπερεθνικά επιτεύγματα της δουλειάς του με ύφος και στόμφο 252 καρδιναλίων , καιλέει ότι αν δεν ήταν ο ίδιος η Ευρώπη δεν θα σήκωνε πυραύλους και δορυφόρους δτο διάστημα.
  Άλλοι λένε για το ότι ψίδια καιψτα σολοδέρματα απ τα παπούτσια που φοράνε οι Ευρωπαίοι και δη οι Έλληνες και οι Ιταλοί εξαρτώνταιβαπ τις αποφάσεις σε ένα γραφείο των Βρυξελών.
  Και για την Ελλάδα απαγορεύτηκε να γράφουν “” γνήσιο σολόδερμα “” κάτω στυς σόλες των παπουτσιών, όπως γράφανε παλαιότερα.
  Παλαιότερα ένας έλεγε ότι , αν οι ετικέτες πάνω στα μουκαλάκια νερό έπρεπε να γράφονταο με κάποιο χρώμα , ήταν απόφαση δικιά του 2 χρόνια αφ ότου είχε πάει στις βρυξέλες, μια και εκτίμησαν ότι ήξερε από εμφθαλωμένα νερά γιατί καταγόνταν από περιοχή με πηγές νερού στην Ελλάδα.
  Με βάση δε το τσεπικό επαρκές μισθολογικό παντελόνιασμα εκεί στις Βρυξέλες γίνονται κσο έρωτες και επιγαμίες . Και όταν κάποιος γονέας Έλληνας που τα παιδιά του προβληματιζόνταν να παντρυτούν λόγω ανεργίας ή ημιανεργίας , τον ρώτησε τι κάνουν εκεί στις Βρυξέλες για αυτό , απάντησε ότι , δεν ασχολούνται στις Βρυξέλες με ατομικά θέματα.Διότι εκεί ασχολούνται και λύνουν τα μεγάλα πολιτικά κοινωνικά θέματα για μάζες Ευρωπαικού πληθυσμού.
  Εξηγείται γιατί τα τελευταία χρόνια οι δερμάτινες σόλες απ τα παπούτσια δεν γράφουν “” γνήσιο σολόδερμα””.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.