Ρεπορτάζ αναφέρει το όνομα του Θανάση Καββαδά ανάμεσα στα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει ο Μητσοτάκης σε περίπτωση ανασχηματισμού


Μπορεί οι κυβερνητικοί ανασχηματισμοί και οι σκέψεις του εκάστοτε πρωθυπουργού για πρόωρες εκλογές να μην ανακοινώνονται δημοσίως, όπως λέει κι ένα εγχώριο πολιτικό ρητό, ωστόσο η Ιστορία έχει αποδείξει πως από τη στιγμή που υπάρχει καπνός, αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνισή της και η φωτιά.

Το μόνο βέβαιο είναι πως, όταν έλθει αυτή η ώρα, το σύστημα Μητσοτάκη θα είναι απολύτως έτοιμο για τις σχετικές ανακατατάξεις, αφού η αξιολόγηση των υπουργών και των υφυπουργών, αλλά και των στελεχών που θα μπορούσαν να πάρουν θέση στην κυβέρνηση είναι μια διαδικασία που δεν σταματά ποτέ, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να ενημερώνεται τακτικά για τα εν λόγω στοιχεία.

Σε ό,τι αφορά τη λίστα των προσώπων που θα μπορούσαν να εισέλθουν στο κυβερνητικό κάδρο, όποτε ο πρωθυπουργός αποφασίσει ότι το πρώτο αυτοδύναμο σχήμα από το 2010 και μετά χρειάζεται φρεσκάρισμα, πρόκειται για μια σειρά τόσο κοινοβουλευτικών όσο και εξωκοινοβουλευτικών στελεχών, τα οποία είτε καταγράφουν αξιοπρόσεκτες επιδόσεις στον τομέα τους, είτε θα μπορούσαν να δώσουν άμεσα λύσεις σε πεδία που γνωρίζουν άριστα λόγω της εν γένει πορείας τους.

Φυσικά, βασική στόχευση της πρωθυπουργικής αυλής θα είναι εκτός των άλλων και η υπουργοποίηση (ή υφυπουργοποίηση) περισσότερων «γαλάζιων» και μη κυριών, καθώς ένα από τα σημεία κριτικής όλο αυτό το διάστημα σε επίπεδο επιλογών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η έλλειψη επαρκούς εκπροσώπησης του γυναικείου φύλου στην παρούσα κυβέρνηση της χώρας.

Πάντως, ούτως ή άλλως, ο ορίζοντας του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο μέτωπο είναι περιορισμένος (τουλάχιστον κοινοβουλευτικά), αφού και οι βουλευτίνες της Ν.Δ. δεν ξεπερνούν τις 23, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι κανένα πρόσωπο της οικογένειάς του δεν θα λάβει κυβερνητικό αξίωμα με τον ίδιο στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που μοιραία αποκλείει την Ντόρα Μπακογιάννη.

Από τους βουλευτές της πλειοψηφίας, τον πρώτο λόγο έχουν κυρίως τα στελέχη που αναδείχθηκαν από το 2012 και μετά και πλέον έχουν καταγράψει πολλά χιλιόμετρα κοινοβουλευτικής εμπειρίας, διατηρώντας ωστόσο το προνόμιο της πολιτικής νιότης, μια και οι περισσότεροι εξ αυτών δεν είναι προχωρημένης ηλικίας. Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Θάνος Πλεύρης από την Α’ Αθήνας, ο Κώστας Καραγκούνης από την Αιτωλοακαρνανία (πρώην υφυπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σαμαρά), ο Κώστας Κατσαφάδος από τον Πειραιά, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης από την Πέλλα, ο Βασίλης Οικονόμου από την Ανατολική Αττική, ο Ιάσων Φωτήλας (έστω κι αν βρισκόταν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού), ο Ανδρέας Κατσανιώτης από την Αχαΐα, ο Μάξιμος Σενετάκης από το Ηράκλειο, ο Αθανάσιος Καββαδάς από τη Λευκάδα και ο Διονύσης Σταμενίτης από την Πέλλα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στα Παραπολιτικά [εδώ].

About Παναγιώτης Κουνιάκης 357 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.