“30 Χρόνια από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ της ΚΝΕ”- Εκδήλωση- συζήτηση από το ΝΑΡ Λευκάδας


Η Τοπική Οργάνωση του ΝΑΡ Λευκάδας, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή τα 30 χρόνια από τη ρήξη του 1989 και τη δημιουργία του ΝΑΡ.

Σάββατο 25 Ιανουαρίου  στις 7.00 μ.μ. στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Διοικητήριο Λευκάδας.

Θέμα της εκδήλωσης: “Από την Αριστερή Αμφισβήτηση και Ρήξη, στον Αγώνα για μια νέα Κομμουνιστική Προοπτική”.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:

 Βασιλόπουλος Χρήστος, μέλος ΝΑΡ, μέλος ΠΣΟ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ηλίας Νίκος,  μέλος Π.Ε. ΝΑΡ

Καλαμπαλίκης Κώστας, μέλος Π.Ε. ΝΑΡ

Θα ακολουθήσει συζήτηση.

About Ομάδα Σύνταξης 28428 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Από το τέλος τηςωδεκαετίας του 1980 διατυπώθηκε καταφανώς ο προβληματισμός για την στράτευση στην αριστερά παραπέρα. Δόθηκε η άποψη- εμφανώς ρεαλιστική – για την υπαρξιακή από κεί και πέρα διάσταση της στράτευσης στην αριστερά.
  Το θέμα είναι τεράστιο -βρίσκει ολοένα λιγότερους για προβληματισμό και συζήτηση- οι τζιμινιέρες δεν παγώνουν πλέον, οι εργάτες δεν υπάρχουν μαζεμένοι έξω απ την εργοστασική πύλη,τα πανώ λιγοστέψανε και οι συγκεντρώσεις δεν ανάβουν, και ερευνάται πλέον αν αυτές ταύτες οι συγκεντρώσεις εθναι συνειδητές.
  Η αχλύ και η κάπνα απ τα σουβλατζίδικα γύρο πίτα πνίξανε την διάθεση για κινητοποίηση και οι καφενέδες των επιδοτούμενων της καθισιάς σε κάθε πεζοδρόμιο, δεν προδιαθέτουν για κινητοποίηση. Τα κίνητρα των άλλοτε κινητοποιούμενων πνίγηκαν μέσα στις ιερές πλέον γεύσεις και στην σαντιγύ του φρέντο καπουτσίνων με παγάκια και καταχείμωνο.
  Η στράτευση στη αριστερή ίδέα στις μέρες μας.
  Η όποια όψη της όποιας μοντερνικότητας συνιστά η εποχή μας αφήνει απ έξω κάθε αμφισβήτηση , μια και αυτή η αμφισβήτηση ήταν χαρακτηριστικό της μεταπολεμικής εποχής , άρα αφήνει -δυστυχώς-απέξω και την αριστερά ιδέα που είχε ταυτιστεί με την αμφισβήτηση.
  Τα υλικά της κατασκευής της όποιας συγχρονίας ή μικρομοντερνικότητας είναι τα φθαρτά καο φερτά υλικά αναδοχής και αποδοχής και όχι της αμφισβήτησης.
  Για την Ελλάδα ,για κάτι παραπέρα ουσιαστικότερο πέρα απ την ανακύκλωση των παλιότερων χρεωκοπημένων σε βάθος χρόνου υλικών ,δεν υπάρχει.Οι κοινωνικές αγωνίες δεν πάνε παραπέρα από κλεισμένα πεζοδρόμια με ηαρέκλες, σουβλατζίδικα, και λειτουργική επιδόματων αδρανοποίησης των πολιτών.
  Για τ’ αλλού μην ελπίζετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.