“Πυρά”Χαλικιά στο Περιφερειακό συμβούλιο: “Τροποποιείστε την ΚΥΑ για την πρόσβαση στο νησί. Θα έχετε ποινικές ευθύνες αν αυξηθούν τα κρούσματα σε σχέση με τα άλλα νησιά.”


Το θέμα της πρόσβασης μέσω της πλωτής γέφυρας στη Λευκάδα έθεσε στην σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου η οποία διεξάγεται με τηλεδιάσκεψη ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Χαλικιάς.

Όπως ανέφερε, είχε βγει μία κοινή υπουργική απόφαση η οποία απαγορεύει τη μετακίνηση πλην μόνιμων κατοίκων σε όλα τα νησιά στην Ελλάδα και η Λευκάδα είναι απέξω.

Σε ερώτηση του βουλευτή Θανάση Καββαδά, για ποιο λόγο η Λευκάδα εξαιρείται, μου απάντησε ότι ο νόμος αναφέρεται στο να μην έχουμε κρούσματα στα νησιά εκείνα που δεν μπορούμε να μεταφέρουμε ασθενείς στα νοσοκομεία αναφοράς καθώς δεν έχουν οδική πρόσβαση.

“Άρα για την Λευκάδα ας πηγαίνουν φορτηγά ολόκληρα με αρρώστους αφού έχουμε πρόσβαση οδικώς και δεν παίζει ρόλο σε εμάς η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

“Ενώ έχουν  θέσει το θέμα, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όπως ο πρώην βουλευτής κ Σολδάτος,  κ. Καββαδάς τώρα άλλαξε γνώμη, η κυρία Κράτσα είναι απούσα, ενώ είχε πει ότι κάτι θα έκανε το προηγούμενο σαββατοκύριακο και νομίζω ότι  θεωρεί πως μας καλύπτει η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Να σας πω κάτι που δεν ξέρετε, ότι εχθές ο δήμαρχος Λευκάδας και με δική μου παρότρυνση, καθώς μιλήσαμε μαζί πολλές φορές, ζήτησε από την δημοτική αστυνομία να σημειώνει τα αυτοκίνητα που έρχονται στη Λευκάδα και που δουλεύουν σε οικοδομικές δουλειές και σε άλλες δραστηριότητες και πέρασαν 700 αυτοκίνητα.

Όντας 2 σε κάθε όχημα είναι πάνω από 1000 άτομα. Πρέπει να  προστατεύουμε τους Λευκαδίτες για ότι μπορεί να μεταφέρουν, αλλά και αυτούς που μπορεί να κολλήσουν από ένα Λευκαδίτη μιας και έχουμε ένα κρούσμα.

Σε όλα τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου δεν μπαίνει κάποιος που δεν είναι κάτοικος, σε εμάς μπαίνουν και βγαίνουν κάθε μέρα πάνω από 1000 άτομα που είμαστε το μικρότερο νησί.

Ποια είναι τα μέτρα που πήρατε κυρία Κράτσα; Από όσο γνωρίζω έχετε μιλήσει με τον δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό, καθώς ο ίδιος εχθές μίλησε με τον κύριο Χαρδαλιά ο οποίος έδειξε άγνοια και είπε ότι χρειάζονται Ε1 για να μπούνε μέσα,  όμως μπορούν γιατί δεν είναι δια θαλάσσης όπως λέει ο νόμος και δεν τροποποίησαν την κοινή υπουργική απόφαση.

Αν λοιπόν στις επόμενες 10  με  15 μέρες τα ποσοστά στη Λευκάδα είναι διαφορετικά από τα άλλα νησιά, να ξέρετε ότι έχετε όχι μόνο την πολιτική ευθύνη αλλά και την ποινική. Κοιτάξτε να εναρμονιστεί ο νόμος.

About Ομάδα Σύνταξης 28512 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.