Ψήφισμα του Κοινοτικού συμβουλίου Καρυάς για το Ληξιαρχείο!!!


ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΡΥΑΣ

Τα τελευταία δέκα  χρόνια (2011 – 2020) τα ορεινά χωριά του πρώην Δήμου Καρυάς εισπράττουν κατ’ αποκλειστικότητα κάθε αρνητική εξέλιξη στο Δήμο Λευκάδας, αφού έκλεισαν ή συγχωνεύθηκαν όλες σχεδόν οι δομές και υπηρεσίες τους (Δημ. Σχολείο, Ταχυδρομείο, Αστυνομικό Τμήμα, Λύκειο).Η τελευταία απόφαση για κατάργηση του Ληξιαρχείου Καρυάς, μετά μάλιστα από αιτήματα του νυν αλλά και του πρώην Δημάρχου, αποτελεί ουσιαστικά το σβήσιμο των χωριών μας από το χάρτη. Απαιτούμε από το Δήμαρχο κ. Χαρ. Καλό να προβεί στις ενέργειες, που ήδη έπρεπε να κάνει τους τελευταίους δύο μήνες (δηλαδή από την δημοσίευση της απόφασης του Υφυπουργού Εσωτερικών μέχρι και την έναρξη ισχύος της), ώστε να ανατραπεί η απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών και να παραμείνουν σε λειτουργία τα δύο Ληξιαρχεία με την τοποθέτηση δύο Ληξιάρχων. Καλούμε επίσης το βουλευτή του νομού κ. Αθ. Καββαδά,  να μην εγκαταλείψει τις προσπάθειες για θετική εξέλιξη του θέματος, καθώς και το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας για τη λήψη απόφασης ενισχυτικής της όλης προσπάθειας.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

About Παναγιώτης Κουνιάκης 443 Articles
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, Αρχισυντάκτης του LefkadaToday.gr, παρουσιάζει καθημερινά το απογευματινό μαγκαζίνο του Prisma 91.6

1 Comment

 1. Φταίει το μεταπολεμικό αναπτυξιακό σστυφιλικό μοντέλο. Το που βγήκε , φαίνεται ότι παγιδεύτηκε μέσα στις δομές του και χρεωκόπησε.
  Δεν θα μείνει τίποτε όπως ήταν , θα συμπαρσσυρθούν όλα απ την τηλελειτουργική, -το πόσο θα αποδώσει αυτή η τηλελειτουργική θα φανεί μην είμεθα αρνητικοί ή θετικοί- και θέλει προσοχή απ τον δήμο για να μην αυτοπαγιδευτεί όπως με τα σκουπίδια που το μοντέλο συγκέντρωσης κεντρικά δημιούργησε σωρευτικά προβλήματα.
  Οι πολίτες και οι κάτοικοι είναι πλέον ανήμποροι να επηρεάσουν τις συνθετικές εξελίξεις .Και μια πρόταση αναπτυξιακά κοινωνική ήταν να ενισχύονται οι περιφερειακές δομές όχι να αποδυναμώνονται.
  Το χάος, η ανασφάλεια διαβίωσης, η αίσθηση της κοινωνικής και ατομικής αδυναμίας λόγω χρεωκοπίας τα τελευταία χρόνια, οι αναμοχλεύσεις επιλογών των ανθρώπων ώς λάθος η σωστές, ο προβληματισμός για το αύριο, τα ελλειψοειδεί οικονομικά, τα διαλυμένα αισθήματα λόγω των αγχών και του καθημερινού στρές, η μαζική ανεργεία , η υποαπασχόλιση, όνειρα και οράματα ατομικά και κοινωνικά που αναστάλθηκαν, βεβαιότητες που κατακριμνήσθηκαν βίαια , πιεστικές αναθεωρήσεις απόψεων, καχυποψία ατομική και κοινωνική, ακόμσ και τα ανεπιτήρητα βό’ι’δια και αδέσποτα σκυλιά , και ο εγκλωβιστικός κορονα’ι’ός έχουν οργανώσει ώς τώρα και οργανώνουν μεγεθυντικά το επερχόμενο κρημνώδες αύριο και τις τσακισμένες ανθρώπινες και συλλογικές πραγματικότητες ώς κοινωνικό τοπίο.
  Από δώ και πέρα και για πολλά χρόνια η αναφορά θα γίνεται για τα ρεύματα των παθολογικών υπαρκτικοτήτων εξατομικευμένα και ομαδοποιημένα.
  Από αγέλες διαλυμένων ανθρώπων θα απαρτίζεται πλέον το κοινωνικό.
  Κοινωνίες και κοινωνία σε κρίση.
  Το επερχόμενο στόρυ του κοινωνικού μαυρόμαυρου φίλμ… Μοντέρ πάμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.