Προβλήματα και αδιαφορία για τη ΒΙ.ΠΕ. Πρέβεζας – Θ. Μποντίνας και Π. Μαντάς στον Prisma 91,6


Για την κατάσταση που επικρατεί στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας μίλησε ο πρόεδρος των εγκατεστημένων στην ΒΙΠΕ κ Μποντίνας.

Ο κ Μποντίνας αφού τόνισε ότι υπάρχει μια γενικότερη αδιαφορία σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στην περιοχή, χθες έγινε μια συνάντηση των εγκατεστημένων αλλά δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και θα επαναληφθεί η συνάντηση την Τετάρτη.

Στη χθεσινή παραβρέθηκε ο κ Μαντάς ως πρόεδρος του συνδέσμου των ΒΙ ΠΕ όλης της Ελλλάδας, και ο κ Μποντίνας τόνισε ότι θα είναι σημαντικό να ενταχθεί στον σύνδεσμό και η ΒΙΠΕ Πρέβεζας προκειμένου να υπάρχει μεγαλύτερη προστασία και παρέμβαση.

Σχετικά με τους Ρομά που είναι εγκατεστημένοι στη ΒΙΠΕ ο κ Μποντίνας σημείωσε ότι ο δήμος θα πρέπει να ορίσει νέο χώρο για να εγκατασταθούν οι Ρομά, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συμβαίνει και δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Παράλληλα όπως ανέφερε παρόλο που πληρώνουν τόσο δημοτικά τέλη όσο και στην ΕΤΒΑ η καθαριότητα της περιοχής είναι ελλιπής.

Ο κ Μποντίνας αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε κάνει με το βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα όταν ήταν στην αντιπολίτευση που τότε τον είχε διαβεβαιώσει ότι θα έχει τη βοήθειά του, ωστόσο πλέον δεν υπάρχει επικοινωνία.

 

Στη συνέχεια έκανε παρέμβαση ο πρόεδρος του συνδέσμου των ΒΙ ΠΕ όλης της χώρας κ Πέτρος Μαντάς. Ο κ Μαντάς οι ΒΙΠΕ και τα βιομηχανικά πάρκα όπως πλέον λέγονται πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Η Πρέβεζα έχει σημαντικά προβλήματα καθώς δεν έχει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους, ρυμοτομικό, ηλεκτροφωτισμό,  διανοιγμένους δρόμους, περίφραξη,  ασφάλεια κ.α.

Το περιβαλλοντολογικό θέμα και της διάθεσης των λυμάτων είναι κορυφαίες υποχρεώσεις μιας ΒΙΠΕ. Όταν μια επιχείρηση πάει σε μια ΒΙΠΕ περιμένει να απολάβει κάποιες υπηρεσίες σημείωσε.

Ο κ Μαντάς ακόμη ανέφερε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει υποχρέωση για να παρέχει υπηρεσίες στις ΒΙΠΕ καθώς είναι αυτόδιαχειριζόμενες και από την ΕΤΒΑ.

About Ομάδα Σύνταξης 26814 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.