Πρωτομαγιά με social distancing στο Σύνταγμα: Η εντυπωσιακή παράταξη του ΠΑΜΕ


Το ΠΑΜΕ διαδήλωσε στο Σύνταγμα το πρωί της Παρασκευής τιμώντας τους αγώνες των εργατικών κινημάτων στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Μέτωπο κάλεσε τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία να πραγματοποιήσουν τις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τους σε όλες τις πόλεις της χώρας με αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας χρησιμοποιώντας γάντια και μάσκες, καθώς και διατηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων.

 

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου είχαν κολλήσει από τα ξημερώματα αυτοκόλλητα στον δρόμο μπροστά από το κοινοβούλιο και στην Πλατεία Συντάγματος, όπου τα οποία έδειχναν πόσο θα πρέπει να απέχει ο ένας διαδηλωτής από τον άλλο ώστε να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Αυτή την Εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο στην επόμενη μέρα, κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;», ανέφερε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, με αφορμή τις συμβολικές συγκεντρώσεις των σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Οι εικόνες με τους διαδηλωτές να είναι σε απόσταση δύο μέτρων ο ένας με τον άλλον και να διατηρούν σταθερές τις αποστάσεις, έκαναν το γύρο μέσω των social, ενώ εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες που κατέγραψαν τα φωτογραφικά πρακτορεία.

«Εμείς απαντάμε Σοσιαλισμός» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας και προσέθεσε: «Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, τον λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη! Καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά!».

Η πανοραμική λήψη της συγκέντρωσης των συνδικάτων του ΠΑΜΕ

Στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής κατέθεσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές, εδώ στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944. Συνεχίζουμε τον αγώνα τους, συνεχίζουμε για τα ιδανικά τους, μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλισμού, γέννημα θρέμμα του οποίου είναι ο φασισμός. Καλή δύναμη, χρόνια πολλά» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.

About Ομάδα Σύνταξης 28556 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

4 Comments

  1. Υπάρχει ακόμα ελπίδα , υπάρχουν ακίμη και άλλες ερμηνείες του ορθολογισμού , όχι μόνο η ενσκύψασα τα χρεωκοπημένα χρόνια.
    Σύνταγμα 1843 -Σύνταγμα 2020.
    Ο συμβολισμός για να μένει ζωνταο το πνεύμα της ουτοπίας.

  2. Ενα “πέπλο” προστασίας, ιδιότυπης ασυλίας και ατιμωρησίας έχει απλωθεί πάνω από το κόμμα “του εγκλήματος και της προδοσίας”, τα στελέχη του οποίου αισθάνονται και είναι υπεράνω των Νόμων! Ούτε έλεγχο στα οικονομικά του δεν “επιτρέπει” το σταλινικό “Βατικανό”!!!

  3. Καθένας μπορεί να πιστεύει σε όποιον και ό,τι θέλει, αρκεί να μην πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Όπως η Πολιτεία έκοψε την χρηματοδότηση από τους νοσταλγούς του Χίτλερ, το ίδιο οφείλει να κάνει και για τους νοσταλγούς του Στάλιν.

  4. “Στους 100 κομμουνιστές, οι 40 είναι αγύρτες, οι 59 αφελείς και ένας μόνο πραγματικός μπολσεβίκος.” Λένιν

    Όταν ακολουθείς τυφλά μετά από 1 αιώνα κάποιον που σε λέει αγύρτη ή αφελή, το πρόβλημα δεν είναι δικό του, αλλά δικό σου!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.