Προσπάθεια να σωθεί παγιδευμένο φλαμίγκο από σκουπίδι στην Λιμνοθάλασσα.


Όπως αναφέρει ο Χρήστος Σταύρακας στην σελίδα του στο Facebook:

Δυστυχώς χθες, καθώς φωτογράφιζα είδα ότι ένα φλαμίγκο ήταν παγιδευμένο με ένα δίχτυ από ανθρώπινο σκουπίδι δυστυχώς. Φυσικά και δεν μπορούσαμε να το αφήσουμε έτσι γιατί δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε ένα πετάξει και θα πέθαινε μέσα στις επόμενες μέρες.
Σήμερα καταφέραμε να το πιάσουμε να του βγάλουμε τα δίχτια και να το αφήσουμε ελεύθερο να πετάξει ξανά ευτυχώς δεν ήταν τραυματισμένο αλλά μόνο εγκλωβισμένο και φοβισμένο.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Μανώλη Θερμό για το πάθος που έδειξε να μπει μόνος του μέσα στην Λιμνοθάλασσα με μεγάλη δυσκολία από τις λάσπες που βούλιαζαν και να το πιάσει χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τον δήμαρχο Χαράλαμπος Καλός που έδειξε κατευθείαν κατανόηση και ήρθε εκεί να βοηθήσει ώστε να λυθούν τα δίχτια και να του κάνει ότι ιατρική περίθαλψη χρειαστεί. Και φυσικά την φιλοζωική ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής που με βοήθησε κατευθείαν ώστε να βρεθεί λύση.
Ελπίζω να καταλάβουμε ότι η λιμνοθάλασσα μας αποτελεί έναν υδροβιότοπο διεθνούς σημασίας ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000 σαν τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ενώ είναι ένας από τους μεγαλύτερους υγροτόπους της Ελλάδας και ως εκ τούτου προστατεύεται από την διεθνή συνθήκη RAMSAR και φυσικά δεν είναι για να πετάμε τα σκουπίδια μας!!!

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 25701 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.