Προληπτικός ιατρικός/οδοντιατρικός έλεγχος μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το “Χαμόγελο του Παιδιού”.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προληπτικός ιατρικός/οδοντιατρικός έλεγχος μαθητών/τριών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Με ιδιαίτερη χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του οργανισμού “Χαμόγελο του Παιδιού” για την υλοποίηση του προγράμματος ιατρικής/οδοντιατρικής πρόληψης και την θέσαμε υπό την αιγίδα του Δήμου μας. Έτσι, το κινητό πολυιατρείο “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ” βρίσκεται στη Λευκάδα από τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη και θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή 6 του μήνα, όπου πραγματοποιούνται εθελοντικά από γιατρούς εξετάσεις που αφορούν τον προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής της Λευκάδας. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείο Υγείας και υποστηρίζεται από την εταιρική υπευθυνότητα του ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ο Δήμος σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς μεριμνά για την υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν τη δημόσια υγεία, καθώς και τη σημαντικότητα της προληπτικής ιατρικής.

Για αυτό το σκοπό, έχει συσταθεί Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας που οργανικά ανήκει στο Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Παράλληλες δράσεις οργανώνει και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, που εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, συμμετέχει στο Δίκτυο Υγιών Πόλεων και συνδιοργανώνει δράσεις προληπτικής ιατρικής και ο Δήμος Λευκάδας. Ενδεικτικά αναφέρουμε: τηλεϊατρική, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για τη χρήση του αλκοόλ σε νέους/ες.

Ο Δήμος Λευκάδας, ως ενεργό μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, προτίθεται να ενεργοποιήσει μια νέα κοινωνική δομή, το ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία), που στοχεύει στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού για παρεμβάσεις προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης για την υγεία των δημοτών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος μας θα είναι αρωγός σε ανάλογες προτάσεις για την προαγωγή και την δημόσια υγεία με φορείς που ανιδιοτελώς προσφέρουν κοινωνικό έργο.

Ευχαριστούμε το “Χαμόγελο του Παιδιού” για την εξαιρετική τους πρωτοβουλία και την προσφορά τους στους μαθητές/τριες του Δήμου μας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τέτοια δράση στην Λευκάδα και ζητήσαμε τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών της Μονάδας για το τι έχουν αντιμετωπίσει με τα παιδιά της Λευκάδας. ” Σε γενικές γραμμές δεν έχουμε εντοπίσει προβλήματα υγείας στα παιδιά εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις , του 2%, που εντοπίσαμε κάποια μικροπροβλήματα και ενημερώσαμε τους γονείς. Φυσικά τα περισσότερα θέματα είναι οδοντιατρικά και αφορούν θέματα περιποίησης του στόματος, όπως τερηδόνα“, θα μας πει η εθελόντρια παιδίατρος της Μονάδας.

About Ομάδα Σύνταξης 26706 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.