Προκαταβολής Φόρου: Μείωση προκαταβολής φόρου, νέες πρωτοβουλίες για στήριξη της οικονομίας


Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η κυβέρνηση οριοθετεί το πρόβλημα που προκύπτει από την πανδημία του κορονοϊού και κάνει ειδική αναφορά στην άσκηση για τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή. Παράλληλα κάνει αναφορά για «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

«Υπάρχει κι η προκαταβολή φόρου που θα υλοποιήσουμε μέσα στον Ιούλιο και θα είναι γενναία», είπε ο κ. Σταϊκούρας αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο σε ορισμένες περιοχές να μην υφίσταται προκαταβολή φόρου.

Μήνα Αύγουστο πιθανώς η τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής
Όσον αφορά την 3η φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής  είπε ότι αν υλοποιηθεί αυτό θα γίνει τον Αύγουστο καθώς αυτό «θα εξαρτηθεί και από το πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν» στην δεύτερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος.

«Ολοκληρώνεται η 2η επιτρεπτέα προκαταβολή με δυνητικούς δικαιούχους 100.000, είναι λιγότεροι από ό,τι περιμέναμε καθώς η δική μας εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσαν να μπουν μέχρι 300.000 επιχειρήσεις», προσθέτοντας ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η άσκηση για την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή θα γίνει «λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενη στοιχεία για τον τουρισμό  για Ιούνιο και Ιούλιο». Σημείωσε, δε, ότι «7.000 ξενοδοχεία είναι μεταξύ των δικαιούχων της 2ης επιστρεπτέας προκαταβολής».

Αν βρεθεί εμβόλιο το 2020 θα καλύψουμε τις απώλειες το 2021
Αν και ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας ΠΟΥ έχει κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται το φάρμακο να βρεθεί εντός του χρόνου ο κος Σταϊκούρας κάνει μία υπόθεση εργασίας, κληθείς να σχολιάσει την πορεία της οικονομίας. Συγκεκριμένα λέει ότι δεν υπάρχει κατάρρευση και για αυτό η κυβέρνηση παίρνει αυτά τα μέτρα «που είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και ταχύτητα». «Κάποιες επιπτώσεις λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του τουρισμού θα γίνουν ορατές από τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα εκδηλωθούν δυσκολίες αλλά υπάρχει ρευστότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση», εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, εξήγησε ότι αν βρεθεί εμβόλιο ή κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή εντός του 2020 θα καλυφθεί το σύνολο των απωλειών το 2021. Σε διαφορετική περίπτωση αυτό θα «πάρει λίγο περισσότερο» σημείωσε και κάλεσε το τραπεζικό σύστημα «να συμβαδίσει με την κυβέρνηση ώστε οι επιπλέον πόροι να εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο».

Πηγή: flash.gr

About Ομάδα Σύνταξης 27533 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.