Προειδοποιεί ο Τσιόδρας για τον καιρό: Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν «σκοτώνουν» τον κορονοϊό


Στις ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες αναφέρθηκε στην αποψινή ενημέρωσή του ο επικεφαλής Λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία του κορονοϊούΣωτήρης  Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας  προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο δεν «σκοτώνουν» τον ιό. «Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η άμεση έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς δεν έχει προληπτική δράση απέναντι στον κορονοϊό» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας ενόψει του ζεστού τριημέρου, κατά το οποίο αναμένεται αρκετοί πολίτες να αναζητήσουν δροσιά στις παραλίες, καταλήγοντας: «Ας προσέξουμε να έχουμε υγιεινές στρατηγικές αυτές τις ημέρες. Να παραμείνουμε ψύχραιμοι, σοβαροί, να δείξουμε συνέπεια, να βοηθήσουμε όλοι μαζί να ορθοποδήσουμε. Η αλλαγή της συμπεριφοράς που μας επιβάλει ο νέος ιός δεν είναι καταναγκαστικό μέτρο είναι μέτρο προστασίας όλων».

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι ο λόγος που δεν έχουμε ακόμα εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα είναι όχι γιατί ο ιός έχασε τη δύναμή του αλλά γιατί με τη συμπεριφορά μας, με την τήρηση των μέτρων, κρατήσαμε την κυκλοφορία του σε χαμηλά επίπεδα και σιγά σιγά αν μείνουμε έτσι σβήνει, αλλά όμως δεν έχει εξαφανιστεί. Αν το 60-70% του πληθυσμού στη χώρα μας συμμορφωθεί με τα μέτρα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια καλή εικόνα όσον αφορά τον κορονοϊό.

«Να κατεβάσουμε, δηλαδή, το περίφημο Ρ0 στο 0,5 ώστε να σβήσει; Θα πάρει περίπου 30-35 μέρες παίρνοντας όλα τα μέτρα. Εξακολουθεί λοιπόν να παραμένει δρόμος αντοχής. Μακάρι να υπάρξει κάποια τεράστια αλλαγή στον ιό που θα ανατρέψει τις ισορροπίες».

Πηγή: ethnos.gr

About Ομάδα Σύνταξης 28497 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Για την προοπτική της αναδιάταξης και εμπλουτισμού εδαφικά τουριστικά της Νήσου. says:

  Με λιγότερα μπάνια έως καθόλου φέτος είναιευκαιρία να αναζωογονηθεί το δέρμα των ανθρώπων από την χρλινια κούραση και κάψιμο για το μαύρισμα.
  Χρειάζεται βέβαια και το σώμα των ανθρώπων να το βλέπει ήλιος αλλά με την χρόνια έκθεση στον ήλιο το καλοκαίρι το δέρμα κουράζεται και μαραγκιάζει και βγάζει μαυρίλες κατά τους ειδικούς.
  Άρα καλά είναι φέτος τα λιγότερα μπάνια , μια και οι ακτές -παραλίες δεν επαρκούν τηρουμένων των μέτρων για το γενικευμένο κολύμπι.
  Μπορεί και όλο αυτό να οδηγήσει στο να ανακαλυφτούν πρός χρήση και νέες πσραλίες, και σε κάπως βραχώδη -όχι τα απότομα βράχια- μέρη και κάποιοι να καταφεύγουν σε αυτές. Σημεία ακτών με λίγα βράχια που ήταν για χρόνια ανεπιθύμητα τώρα να γίνουν επισκέψιμα.
  Μπορεί ακόμη και να μεγαλώσει το κολύμπι με σκάφος ανοιχτότερα στην θάλασσα, ή και σκαφάκια να οργανώνουν μπάνιο με 2-3 άτομα σε κάποιες έρημες ακτές . Μπορεί και οι μικροσκαφάτοι και ατομικά ή οικογενειακά να ανοίγονται σε ακτές άγνωστες ώς τώρα σε χρήση , για κολύμπι.
  Μπορεί έτσι να γίνει και αύξηση των πωλήσεων των μικρών σκαφών , μια κάθε οικογένεια να σκεφτεί ότι ίσως χρειάζεται ένα σκάφος μικρό φουσκωτό από δώ και πέρα.
  Μπορεί να αξιοποιηθούν και χωράφια απόκρυμνα ή να καταπατηθούν ώς ιδιοκτησίες και νέες πρτρώδεις εκτάσεις προς τις ακτές , που οι ιδιοκτήτες των να δημιουργούν πρόσβάσεις με σκάλες ( σπάζοντας πέτρες) για την πρόσβαση στην θάλασσα.
  Όλη η περιοχή της Ανατολικής Λευκάδος απεναντι απ το Μεγανήσι και στο Νότιο μέρος Βάση του τριγώνου της Μήσου Λευκάδος.
  .Μπορεί μα ανοιχτούν χωματόδρομοι νέοι πος αυτές τις πετρώδεις εκτάσεις.Και να αρχίσει έτσι η αξιοποίηση των εδαφών. Μπορει ακόμα να υπάρχει αίσθηση για την αξιοποίηση των βουνλων των νησιών που έχουν δροσιά, και την δημιουργία οικοπέδων για οικοδομηση στα βουνά. Στην περιοχή πάνω από την Εγκλουβή στο οροπέδιο και μέχρι τα Σταυρωτά -Πύργος-Ραντάρ που πάει δρόμος , η θερμοκραια το καλοκαίρι είναι ικανά χαμηλότερη και έχει δροσιά γενικά. Και το ίδιο συμβαίνει και κατεβαίνοντας το φαράγκι της Κλοσουριάς χαμηλότερα από τον αυχένα και στο σημείο που είναι η εκκλησία. Και υπάρχει και το θέαμα να πετούν γεράκια μές το φαράγγι.
  Δροσιά έχει και στο κατέβασμα από τον κάμπο της Εγκλουβής πρός τα Χορτάτα, που εκελι είναι και το ονο σημείο που έχει χλωρίδα ορεινή και φύεται Δρύς λόγω της δροσιάς που έχει το τοπίο.
  Ακόμη ένα σημείο δροσερό είναι το κατέβασμα από τον Ξαθείτικο τον Βαθύλακο πρίν την αεροπορία, πρός την Εξάνθεια πιυ μάλιστα έχει και μονοπάτι που βλέπει το τοπίο το Ιόνιο.
  Θα υπάρχουν συνολικά και άλλα σημεία στην Νήσο Λευκάδα ορατά από θαλάσσης που μοορεί να γίνουν εκμεταλεύσιμα παρακιακώς πρός μία ιδιωτικότερη χρήση και παραθεριστική οίκηση. Αλλά και στα ορεινά πούναι και δροσερότερα στο φάσμα των Σταυρωτών- Μέγα Όρος-Ραντάρ-Κλοσουριά-Χορτάτα- Άι Δονάτο.
  Απαιτείται και αναδιάταξη του όλου τουριστικοό διακοπικού εδαφικά μοντέλου της Νήσου.Και μπορεί η συγκυια του Κινέζικου Κορονοιού να ενεργοποιήσει δυναμική πρός αυτή την κατεύθυνση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.