Πρόεδρος Ξενοδόχων Πάργας Ευθύμης Παππάς στον Prisma 91,6: “Ανέκαθεν ποντάραμε στον Έλληνα τουρίστα που είναι ο καλύτερος!!”


Αισιόδοξος αναφορικά  με την τουριστική κίνηση  αυτό το καλοκαίρι στην Πάργα,  ήταν ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ευθύμης Παπάς.

 Αρχικά είπε  ότι υπάρχει μία ανησυχία όλων των επαγγελματιών  της εστίασης,  των εμπόρων,  των ενοικιαζόμενων δωματίων και των ξενοδόχων,  καθώς υπάρχει στενή συνεργασία με το εξωτερικό,  όμως  δεν ξεχνάμε τους Έλληνες τουρίστες που θα έρθουν να μας επισκεφθούν φέτος  και που θα έχουν στην πόλη μας την τιμητική τους.

“Άλλο ένα συγκριτικό πλεονέκτημα είναι η γρήγορη οδική πρόσβαση  μέσω των υπερσύγχρονων αυτοκινητοδρόμων,  οι τουρίστες που θα επισκεφθούν την Πάργα  θα το κάνουν με πολύ πιο εύκολο τρόπο,  θα του στοιχίσει λιγότερο και εμείς θα τους περιμένουμε να τους εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.”

Αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης, είπε πως  “ο σχεδιασμός του υπουργείου έχει προχωρήσει υπάρχει νοσοκομείο αναφοράς  στο οποίο αν χρειαστεί -που δεν το ευχόμαστε-,  θα αποταθούν οι τουρίστες που θα αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα  και στη συνέχεια θα ακολουθηθεί η διαδικασία όπως σε όλη τη χώρα.”

Ο κύριος Παππάς εκτίμησε ότι οι εισροές των τουριστών από τις βαλκανικές χώρες θα είναι αυξημένες, “καθώς εμείς θα θέσουμε σε λειτουργία συγκεκριμένα πακέτα προσφορών που μπορούν να γίνουν κυρίως στις άκρες της σεζόν και αυτό θα βοηθήσει στο να έχουμε μία αύξηση, για να αντικαταστήσουμε τις απώλειες, είτε αυξάνοντας τη σεζόν, είτε αναβαθμίζοντας τις ενέργειές μας για να έχουμε περισσότερους Βαλκάνιους, αλλά όπως πάντα έτσι και τώρα θα επικεντρωθούμε και στον ελληνικό τουρισμό, καθώς οι Έλληνες τουρίστες πιστεύουμε ότι είναι καλύτεροι από όλους.”

About Ομάδα Σύνταξης 27593 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

1 Comment

 1. Σε όλη την Ελλάδα κ το δωμάτιο ο Έλλην τουρίστας το πληρώνει 80-120 ή 140-180 ευρώ όταν ο αλοδαπός κλπ το πλήρωνε 20-30 ή 40-50 ευρώ αντίστοιχα.
  Στο φαγητό είπε παραθαλάσσιος επαγγελματίας κουζίνας , που είχε και κατσαρόλα, ότι: αν δεν βάλεις να ανάψεις κάρβουνο και να ψήσεις ψάρι δεν κερδίζεις. Για αυτό περιμένουμε τους Έλληνες.
  Στους εκ αλλοδαπής τουρίστες όταν τους σέρβιρε το μπουκάλι το κρασί ( 6 άτομα με 2 γκρίκ σαλάτες και ένα μπουκάλι κρασί ο γκαρσόνος ταβερνιάρης τους γέμιζε και τα ποτήρια ) , ενώ σε παρέα Ελλήνων απλά άφηνε το μπουκάλι στο τραπέζι.
  Στο πιάτο γεμιστά πλέον βάζουν μόνο μία ντομάτα γεμιστή με 2-3 κομμάτια πατάτες , και όχι ντομάτα και πιπεριά γεμιστή. Και η ντομάτα ήταν συγκεκριμένο μέγεθος νούμερο 6-7 όπως λένε τώρα τις ντομάτες ( 6-7 εκατοστά διάμετρο δηλαδή). Το σκηνικό με τα νούμερα για τις ντομάτες ειναι εξέλιξη απ την αρχή της χρεωκοπίας το 2011-2012.
  Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι Έλληνες -όσοι ακόμα κάνουν διακοπές μέσω ξενοδοχείων- είναι να κλείνουν διακοπές μέσω εξωτερικών γρσφείων ταξιδιού ή οργανωμένων γραφείων της Ελλάδος που όμως να εντάσσονται σε κατάλληλα γκρούπ αλλοδαοών για να παίρνουν καλές τιμές δωματίων.
  Βέβαια η εργασιακή αταξία στην Ελλάδα, και οι άδειες εργασίας που δύσκολα προγραμματίζονται πλέον για τους Έλληνες /Ελληνίδες εργαζόμενους , τους δημιουργεί το πρόβλημα του προγραμματισμού συνολικά και οικογενειακά. Και για τούτο αν καταφύγουν σε διακοπές σε ξενοδοχεία την πληρώνουν ακριβά.Διότι αποφασίζουν για διακοπές την τελευταία στιγμή.Που τα πακέτα των τουριστικών γραφείων έχουν κλείσει.
  Το 2016 την 12 Αυγούστου σε κατάλυμα μικροξενοδοχείου-ενοικιαζομένων ο ιδιοκτήτης κράταγε 2 δωμάτια ελεύθερα. Το απόγευμα ώρα 19:00 εμφανίστηκε οικογένεια 3 ατόμων με το αυτοκινητό τους ερχόμενη απ την Πρωτεύουσα και έψαχνε δωμάτιο. Ρωτώντας ίσως έφτασε και συι εν λόγω μικρο συγκρότημα.
  Ζήτησε για 4-5 βραδιές και το κόστος ήταν 159 ευρώ την βραδυά , άντέ 140 ευρώ την βραδυά για δίκλινο με ντιβάνι για το τέκνο.
  Στο μικροσυγκρότημα αυτό ήταν στα υπόλοιπα δωμάτια αλλοδαποί και οι ιδιοι ελιπαν ότι πληρώνουν 25 – 30 ευρώ την βραδυά( ανάλογα το δωμάτιο.Διότι το προγραμμάτισαν μέσω τότε τουριστικών γραφείων.
  Όταν είχε προαγγελθεί η άνοδος του φπσ στην εστίαση , αμέσως η εστίαση με τις ίδιες τιμές ( για να μν ανεβάσει το κόστος και την τελική τιμή δήθεν) άλλαξε πρός το μικρότερο το μέγεθος της ντομάτας και της πιπεριάς στα γεμιστά , μέχρι που κατλαργηδε προοδευτικά την γεμιστή πιπεριά και άφησε μια ντομάτα συγκεκριμένου μεγέθους. Και ταυτόχρονα σε λίγο ανέβασε και την τιμή λόγω φπα!!
  Αλλά τότε τα μεροκάματα με τις ευκαιριακές εργασίες και αμοιβές και τα τετράωρα είχαν πέσει. Απλά οι της εστίασης μέσω αύξησης του φπα ήθελαν -και ορθά κάνανε γιατί τους βόλευε και μπορούσαν – θέλανε μεγαλύτερο κέρδος.
  Και αυτό θα έβγαινε και βγήκε μέσω μέσω αύξησης του φπα , για την οποία αύξηση διαμαρτυρόνταν οι της εστίασης.
  Όπως έκανε ο χώρος της εμπορίας της πατάτας, που μοίραζε δωρεάν πατάτες σε τσουβάλια με αφορμή την χρεωκοπία και αμέσως μετά η τιμή της πατάτας άνέβηκε 30-40%.
  Όπως έγινε και με την τελική αύξηση κάτά 1% του φπα συνολικά στα χρειώδει των super Market και τα ιδια ακριβώς ψώνια ( τα ίδια ακριβώς) κόστιζαν 18,42% παραπάνω σχετικά με το πρίν την αύξηση 1% του φπα.
  Ασφαλώς και ο Έλλην τουρίστας είναι ο καλύτερος , γιατί αφήνει περισσότερα χρήματα μια και τα πληρώνει( του τα χρεώνουν) όλα ακριβότερα.
  Αλλά ο Έλλην τουριστας δεν είναι καλός για τον εαυτό του , γιατί ξοδεύεται περισοτερξ απ ότι πρέπει για να κάνει διακοπές.
  Και για τούτο τώρα οιυ μεγάλο μέρος πληθυσμού μιλάει ξένη γλώσσα, να κλείνει διακοπές μέσω οργανωμένων κύρια διεθνών τουριστικών γραφείων , αν κάνει διακοπές μέσω αυτού του τρόπου.
  Αν κάνει διακοπές με άλλο τρόπο σε ιδιόκτητα οικήμστα, να προσέχει να μην “”τον αρπάξουν””.
  Ταβερνιάρης που άναψε βίαια και έψησε ψάρια σέ παρέα τουριστών, όταν πλήρωσαν και έφυγαν είπε: “” τους άρπαξα “”.
  Οι διακοπές θέλουν προγραμματισμό, τα καύσιμα μετακίνησης και διόδια και εισητήρια πλοίων πλέον δεν είναι φθηνά , και το όλο σκηνικό των διακοπών είναι οικονομικός φόβος και τρόμος για τους Έλληνες και δή στην σκληρή οικονομική χρόνια συγκυρία.
  Αν ισχύσει και στον τουρισμό φέτος το φαινομενο που ισχύει ήδη στα χρειώδει καθημερινά λόγω πανδημίας, όπου οι τιμές στο καλάθι της καθημερινότητας εκτινάχθηκαν συνολικά -και ας μειώθηκε η τιμή βενζίνης λόγω εξωγενών παραγόντων- μια και οι σχετικοί κλάδοι επεδίωξαν μεγάλα κέρδη ,αν ισχύσει η ίδια συλλογιστική και στον τουρισμό , τότε το πακέτο τών οικογενειακών διακοπών και τουρισμού για τον Έλληνα θα τραβήξει ανοδικά.
  Τελευταία ακούστηκε ότι υπάρχουν προτάσεις να ελεγθεί και να σπαγορευτεί η φιλοξενία φίλων και συγγενών για διακοπές. Διότι αυτό αφαιρεί πόρους απ το τουριστικό οικονομικό κύκλωμα και κλάδο.
  Και μάλιστα ακούστηκε εξ Ευρώπης και θεσμικοτήτωμ ότι όταν φιλοξενούνται για διακοπές συγγενείς ή φίλοι τεκμαίρεται και απώλεια κρατικών εσόδων λόγω ώς διαφεύγωντος φπα κσι φλορων εισοδημάτων από τα έσοδα που διαφεύγουν και άμεσα και γιατί αν υπήρχε μεγαλύτερη τουριστική ζήτηση ( απ όσους φιλοξενούνται) θα ανέβαιναν οι τιμές και άρα και οι εισπρατόμενιι φόροι απ το κράτος, και τα εισοδήματα του επαγγελματικού κλάδου του τουρισμού.
  Δεν φινεται πιθανή να συζητηθεί η απαορευση αυτή, μια και η τουριστική κωδικοποίηση στην Ευρώπη , αν μλελι σε τέτοια κανάλια, θα έχει να ερμηνεύσει τι σημαίνει τουριστικό κατάλυμα σε χωρητικότητα και κριτήρισ χωρητικότητας, τι υποδομές και θέση πάρκινγκ πρέπει να εξασφαλίζει, θέσεις εργαζομένων και ειδικοτήτων ανά πλήθος τουριστών , κλπ. κλπ. και τα λοιπά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.