Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΤΑ: Δεν αρκούν τα ψηφίσματα και τα καλά λόγια υπέρ των εργαζομένων στην καθαριότητα.


Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε το θέμα σύνταξης ψηφίσματος που καταγγέλλει την απαράδεκτη όπως μπήκε στο ψήφισμα απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου, που αφορά τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και οι οποίοι καλύπτουν βασικές, λαϊκές ανάγκες σε όλους τους δήμους, αναφέρει μεταξύ άλλων.
Με την απόφαση αυτή οι χιλιάδες συμβασιούχοι θα βρεθούν απολυμένοι και απλήρωτοι. Οι αντίστοιχες υπηρεσίες των δήμων σε νευραλγικούς τομείς θα βρεθούν σε αδιέξοδο.
Η κατάσταση στο δήμο μας λόγω έλλειψης προσωπικού θα γίνει ακόμη δυσκολότερη, αφού αυτές οι απολύσεις έρχονται μέσα στην κρίσιμη περίοδο του καλοκαιριού.
Καλούμε την κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο να διασφαλίσει ώστε:
1ον να παραμείνουν στις θέσεις τους και να πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι μέχρι την ολοκλήρωση των συμβάσεων τους το τέλος του 2017.
2ον να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς των δήμων.
Καλούμε την ΚΕΔΕ στην παραπάνω κατεύθυνση να διεκδικήσει την λύση του προβλήματος, ανέφερε το ψήφισμα που ψηφίστηκε ομόφωνα
Την αγωνία των εργαζομένων εξέφρασε και ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ Αποστόλης Θερμός, οι οποίοι από την μια μέρα στην άλλη θα βρεθούν στον δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Το πρόβλημα ήταν γνωστό, καθώς από τον Γενάρη μήνα ήταν για ενάμισι μήνα απλήρωτοι, επειδή υπήρχε πρόβλημα με τον επίτροπο για να τους πληρώσει.
Αυτή την στιγμή 21 συμβασιούχοι είναι στον δήμο Λευκάδας και μερικοί χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, έχοντας προκύψει σημαντικό πρόβλημα.
Σαν σωματείο, αλλά και συνδικαλιστικό κίνημα εκφράζουμε την άποψη ότι στους δήμους πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό, καθώς είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή απασχόλησης, κάνοντας λόγο για τεράστιο πολιτικό ζήτημα και με ευθύνες δημάρχων οι οποίοι πρωτοστατούσαν το τελευταίο διάστημα στο να δημιουργούν κλίμα και να είναι ενάντια στο να εφαρμόσουν τον νόμο, αλλά και στην κυβέρνηση που άφησε το θέμα να διαιωνίζεται .
Η απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου δεν είναι ξεκομμένη από την γενική αντιλαϊκή νομοθεσία που επιβάλλεται και δεν πρέπει να το βλέπουμε ξεχωριστά.
Δε έχουμε καμία αυταπάτη, όσα ψηφίσματα και αν ψηφιστούν όσα ωραία λόγια ακουστούν υπέρ των εργαζομένων είτε από την κυβέρνηση, εάν δεν μπουν οι εργαζόμενοι μπροστά να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην δουλειά και όσα έχουν πάρει μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα.
Όποιες δράσεις πρέπει να γίνουν μέσα από κινηματικές διαδικασίες για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο.

About Ομάδα Σύνταξης 27920 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.