Prevezatoday: Απάντηση σε δημοσίευμα τοπικού ΜΜΕ για διαστρέβλωση δηλώσεων του βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη


Σε  τοπική ιστοσελίδα  της Πρέβεζας έγινε αναφορά στο ζήτημα του καθαρισμού  της παραλίας του Παντοκράτορα και σε όσα ειπώθηκαν από το βουλευτή Ν. Πρέβεζας κ. Στέργιο Γιαννάκη στη Γενική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε  στις 17 Απριλίου στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Παντοκράτορα.

Το δημοσίευμα μιλάει για πλήρη διαστρέβλωση των δηλώσεων και επίσης σημειώνει ότι ο κ. Γιαννάκης δεν αναφέρθηκε σε άλλες παραλίες εκτός του Παντοκράτορα, Κυανής Ακτής και Δροσιάς ενώ αφήνει υπόνοιες ότι τα  δημοσιεύματα είχαν τελείως διαφορετικούς σκοπούς. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει σε σχέση με τον βουλευτή ότι οι «δηλώσεις του χρησιμοποιήθηκαν ερήμην του και διαστρεβλώθηκαν για να υπηρετηθούν σκοπιμότητες και παρασκηνιακές αντιπαραθέσεις».

Επειδή το PrevezaToday ανέδειξε το θέμα, αναφέρθηκε στις δηλώσεις, παρουσίασε το ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό αλλά και ηχητικό της συνέλευσης, πρέπει να παρουσιάσουμε κάποια θέματα στην πραγματική και αληθινή τους διάσταση.

Προσπαθούμε όλο αυτό το διάστημα να είμαστε αντικειμενικοί και να προβάλουμε όσα γίνονται με ειλικρίνεια και ουδετερότητα χωρίς να «χαϊδεύουμε» αυτιά αλλά κυρίως χωρίς να χρησιμοποιούμε την ενημέρωση για άλλους σκοπούς όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Θέλουμε οι αναγνώστες μας να έχουν πλήρη και αντικειμενική πληροφόρηση και γι’ αυτό μεταφέρουμε τα γεγονότα χρησιμοποιώντας φωτογραφίες, βίντεο και ηχητικά αποσπάσματα ώστε οι αναγνώστες μας να μπορούν και οι ίδιοι να «παρακολουθούν» και να βγάζουν συμπεράσματα για δράσεις της περιοχής μας.

Σε σχέση με τη διαστρέβλωση των δηλώσεων που ισχυρίζεται το συγκεκριμένο δημοσίευμα ενημερώνουμε ότι ο βουλευτής Πρέβεζας δήλωσε τα εξής: «Αν πάμε σήμερα από το Κανάλι έως την Πάργα θα διαπιστώσουμε μπουλντόζες μέσα στις παραλίες, μέσα στην περιουσία της Κτηματικής Υπηρεσίας και να οργώνουν και να καθαρίζουν τις παραλίες. Είναι άλλο κράτος εκείνο; Εμείς προσπαθούμε με το γράμμα του Νόμου να πάμε να διεκδικήσουμε ενώ άλλοι το θεωρούν αυτονόητο. Σε κουβέντες που έχω κάνει και με τον Δήμαρχο, γιατί το Κανάλι και ο Βράχος ανήκουν στον Δήμο Πρέβεζας, εκεί γίνονται οι καθαρισμοί μπαίνοντας μέσα σε περιουσία της Κτηματικής Υπηρεσίας και δεν συμβαίνει τίποτα. Δεν έχω δει ούτε τους Οικολόγους να κάνουν κάποια παρέμβαση όπως τότε με τον τότε Δήμαρχο κ. Παπαγεωργίου.»

Επιπρόσθετα ο βουλευτής επικοινώνησε μαζί μας και ανέφερε ότι εννοούσε κάτι διαφορετικό από αυτό το οποίο δήλωσε στην συνέλευση και απέστειλε διευκρινιστική δήλωση στην οποία εξηγεί –προς αποφυγή παρεξηγήσεων- όπως αναφέρει τι εννοεί, την οποία άμεσα δημοσιεύσαμε. (εδώ). Στη δήλωση του διευκρινίζει ότι «η καθαριότητα των ακτών γινόταν πάντα με νόμιμες διαδικασίες», διευκρίνιση που έγινε γιατί προφανώς η αρχική του δήλωση ερμηνεύεται διαφορετικά.

Παρόλα αυτά το δημοσίευμα το οποίο μιλά για διαστρέβλωση δηλώσεων του βουλευτή έγινε πέντε ημέρες αργότερα. Ο συντάκτης δε του άρθρου, προφανώς δεν άκουσε το ηχητικό το οποίο δημοσιεύσαμε, καθώς αν το είχε ακούσει θεωρούμε καλόπιστα πως θα είχε ενημερώσει όσους του έδωσαν λάθος πληροφορίες,ότι γράφτηκε ακριβώς ότι είχε αναφέρει ο βουλευτής,  και δε θα έκανε τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Επειδή δεν έχουμε μάθει να κάνουμε δημοσιογραφία από τον καναπέ ή από τα τηλέφωνα παραθέτουμε και πάλι το παρακάτω ηχητικό όπου υπάρχει ολόκληρη η γενική συνέλευση του Συλλόγου αλλά και όλες οι τοποθετήσεις όσων πήραν το λόγο. Η τοποθέτηση του κ. Γιαννάκη είναι από το 18:40 έως το 23:35 λεπτό.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Μιχάλης Μίχος
Βασίλης Κούρκουλας

 

About Ομάδα Σύνταξης 28390 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.