Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.


Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι τη Τετάρτη 15/5 και ώρα 18:00 έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του φορέα ενημερωτική ημερίδα με θέμα τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Αρχικά, το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, και στη συνέχεια ο κύριος Ντίνος Γεώργιος περιφερειακός διευθυντής της Εθνικής, οι οποίοι στο σύντομο χαιρετισμό τους υπογράμμισαν ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει ο φορέας και η Εθνική τράπεζα για την όσο το δυνατό πληρέστερη ενημέρωση των επιχειρηματιών.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στην κα Μαθιουδάκη Εύα και Αρσένη Σπύρο, Στελέχη Business Banking και τον κο Γεωργίου Γεώργιο Διευθυντή του κέντρου Πιστοδοτήσεων οι οποίοι ενημέρωσαν αναλυτικά τα μέλη του φορέα για τα παρακάτω θέματα:

λύσεις εξυπηρέτησης για όλο το συναλλακτικό κύκλο της επιχείρησης
λύσεις για ρευστότητα
πληρωμές/εισπράξεις
χρηματοδοτικές ανάγκες
δάνεια για επενδύσεις ( εκσυγχρονισμός εξοπλισμού, επενδυτικά σχέδια, αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, διασφάλιση ποιότητάς κατά iso, δημιουργία site-e-shop)
δάνεια ρευστότητας(ανάγκες σε ΚΚ ,αγορές προϊόντων και πρώτων υλών, άνοιγμα σε νέες αγορές)
υποστήριξη προσπάθειας για ένταξη σε προγράμματα ΕΣΠΑ(εγγυητική επιστολή προκαταβολής, μακροπρόθεσμος τραπεζικός δανεισμός, δάνειο έναντι εκχώρησης επιδότησης)
δάνειο cosme (ευνοϊκοί όροι τιμολόγησης, εγγύηση 50% επί του ύψους της χρηματοδότης, αφορά δάνεια  για κεφάλαιο κίνησης  και επενδυτικά σχέδια, για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις)-αιτήσεις μέχρι 30/9/19
δάνειο easi,  μέχρι 25.000 ευρώ, αφορά πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν προσωπικό μέχρι 9 άτομα και νεοσύστατες επιχειρήσεις, περίοδος διαθεσιμότητας μέχρι 5 έτη και δυνατότητα υποβολής μέσω Internet Banking.

Δάνειο τεπιχ ΙΙ –προϋποθέσεις ένταξης-επιλέξιμη δραστηριότητα-υφιστάμενη ή υπό ίδρυση ΜΜΕ –ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη-συνεπής σε εγγυημένα δάνεια ΕΤΕΑΝ – ποσό δανείου 25.000-1.500.000 για πάγια και 10.000-500.000 για κεφάλαιο κίνησής.

Προαπαιτούμενο επίσης είναι η υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο πληροφοριακό σύστημα κρατικών ενισχύσεων ΠΣΚΕ και η προσκόμιση στην Τράπεζα τόσο της εκτύπωσης αίτησης με τον μοναδικό αριθμό, όσο και λοιπών προβλεπόμενων δικαιολογητικών. Επιτόκιο  το 40% από κεφάλαια ΕΤΕΑΝ είναι άτοκο. Προθεσμία υπογραφής σύμβασης, εντός 2 μηνών από την ανακοίνωση της εγκριτικής απόφασης στην επιχείρηση για την ένταξή της στη δράση.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

 

About Ομάδα Σύνταξης 27925 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.