Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την Κοινωνική Τράπεζα Σπόρων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση για την Κοινωνική Τράπεζα Σπόρων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

 

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργάνωσε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019 στην Κέρκυρα, ενημερωτική συνάντηση με θέμα τη νεοϊδρυθείσα «Κοινωνική Τράπεζα Σπόρων Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων με τους γεωπόνους και τους συνεταιριστές του κλάδου για την εν λόγω πρωτοβουλία.

 

Το Δίκτυο του Φορέα Διαχείρισης Κοινωνικής Τράπεζας Σπόρων  Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελείται από τους εξής φορείς: την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Λευκάδας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Π.Ι.Ν., το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Δίκτυο για τη βιοποικιλότητα και την οικολογία στη Γεωργία «Αιγίλοπας» και την Πρακτική Γεωργική Σχολή «Παναγή Βαλλιάνου».

 

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι: Γιάννης Φοντάνας, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Κωνσταντίνος Υψηλάντης, Γενικός Διευθυντής Τουρισμού, Παραγωγής και Ανάπτυξης ΠΙΝ, Σταμάτης Γκίνης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΙΝ, Θεόδωρος Μπούκας, Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΙΝ, Αντώνης Αηδονίδης, οικονομολόγος,  οι οποίοι και αποτελούν  το προσωρινό πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα.

Επίσης, παρέστησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της νεοεκλεγείσας Περιφερειακής Αρχής κ.κ. Κων/νος Ζορμπάς και Νικόλαος Μουζακίτης, ιδιώτες γεωπόνοι και στελέχη της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κέρκυρας.

 

Συζητήθηκε εκτενώς ο τρόπος λειτουργίας της Κοινωνικής Τράπεζας Σπόρων, τα προσδοκώμενα οφέλη για τη γεωργική παραγωγή και την κοινωνία των Ιονίων Νήσων εν γένει, καθώς και η χρηματοδότηση του εν λόγω εγχειρήματος μετά το πέρας της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης έως το 2022.

 

LefkadaToday.gr – Σημαντική Ενημέρωση:

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής του Facebook, πολλές από τις αναρτήσεις μας, είναι πιθανόν να μην σας εμφανίζονται στο news feed τόσο συχνά όσο παλιότερα. Προκειμένου να μην χάνετε καμία από τις αναρτήσεις μας, ακολουθήστε την παρακάτω απλή διαδικασία:
– Στη σελίδα του Lefkada Today στο Facebook, Επιλέξτε το κουμπί ‘Ακολουθείτε‘ και στη συνέχεια την επιλογή ‘Να Εμφανίζονται πρώτα

About Ομάδα Σύνταξης 23752 Articles
To LefkadaToday.gr είναι μια σύγχρονη ενημερωτική ιστοσελίδα για όσα συμβαίνουν στην Λευκάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.